Follow:
Personal

Q&A: Eerste festival, Thuishaven outfits & meer!

Q&A Iris Festivals

Aangezien ik al een hele tijd geen blog over mezelf heb geschreven, werd het weer eens tijd! Ik krijg van jullie een behoorlijk aantal berichten per dag via Instagram, die ik niet allemaal kan beantwoorden (ook al probeer ik het wel). Daarom wil ik het graag even op deze manier oplossen. In deze Q&A beantwoord ik al jullie vragen!

Het ‘Acid Techno Techno Club’ shirt heb ik gekregen van @techodosis en is van Laut Wear.

Hoe gaat het met je?

Ik krijg vaak DM’s met de vraag hoe het met me gaat. Simpele vraag waar ik altijd ‘goed’ op antwoord, maar ik zal eens proberen een wat uitgebreider antwoord te geven. Let op, ik plaats dit 19 december 2019. Ik heb de afgelopen maanden me niet super goed gevoeld, persoonlijke problemen en dan was ik ook nog eens enorm druk. Ik was 40 uur in de week bezig met school, daarnaast werkte ik ook nog 15 uur en was ik druk opzoek naar een stageplek. En aangezien ik stage wilde lopen in Amsterdam, leek het me gelijk ook een goed idee om te verhuizen naar Amsterdam. Mijn dagen liepen dus van 7 uur ’s ochtends tot 23.00 ’s avonds. Hoe ik dit heb overleeft? Lees het volgende kopje! Gelukkig is het bijna voorbij! Mijn stage is inmiddels gevonden, maar ik hou het nog even geheim, want ik denk dat jullie het heel tof gaan vinden. Mijn opdrachten zijn (bijna) allemaal af en het huis is ook zo-goed-als rond! Ik kan weer blij, trots en met heel veel enthousiasme aan het nieuwe jaar beginnen! En als jullie nog tips hebben voor leuke restaurantjes en uitgaansplekken in Amsterdam, let me know in the comments!

Hoe combineer je school & feesten?

Het is eigenlijk heel simpel: je moet goed kunnen plannen. Ik plan de dag na een festival eigenlijk nooit iets in, wat betekent dat ik alles wat gedaan moet worden al vòòr het feestje afmaak. Dat vergt een goede planning. Ik zorg daarom dat ik mijn huiswerk vroegtijdig al af heb, zodat ik ook nog lekker kan feesten. Heb je last van een dipje en beïnvloedt dit jouw schoolwerk? Denk er eens over na om niet te gebruiken of gebruik mijn tips tegen een dipje. Besef wel, dat je soms een feestje moet overslaan om aan je huiswerk te gaan. Ik doe het ook en dan vooral tijdens tentamenweken. Als je wilt weten hoe je ‘nee’ kan zeggen tegen een feestje, check m’n andere blogpost!

afterparty

Gebruik je wel eens op festivals?

Ik werd laatst geïnterviewd en toen besefte ik me, dat mensen misschien wel het idee kunnen hebben dat ik heel veel gebruik. Festivals staan namelijk zelf ook enorm bekend om het gebruiken van verdovende middelen, dus waarom zouden ze mij daarmee niet associëren? Gelukkig ben ik verstandig, want aangezien ik wekelijks naar feestjes ga, kan ik niet wekelijks een reisje maken in een ruimteschip (gezien er minimaal 6 weken tussen elke keer gebruiken moet zitten). Sterker nog, ik raad sterk af om elke week iets naar binnen te gooien. Deze zogenaamde oppeppende middelen, kunnen leuk zijn voor een keertje, maar als je teveel in een korte tijd neemt kan dit invloed hebben op je mentale gezondheid, sociale contacten en ook je lichamelijke gezondheid. Dus om jullie vraag te beantwoorden: ik ben echt niet het braafste meisje van de wereld, maar wel heel verstandig. Negen van de tien keer, drink ik alleen alcohol op een festival. En dat is echt een aanrader! Zo heb je de hele dag lol, geen inkak-momentjes, kan je gewoon normaal eten en heb je geen dipje. En met genoeg slaap en water, ook geen kater (tips: tegen een kater)! Als je naar een feestje gaat is het belangrijk dat je van te voren van te voren goed en gezond eet (dus geen fast-food), zorg dan dat je genoeg vitamines binnenkrijgt (fruit of vitaminepillen) en drink altijd genoeg water!

Welke feestjes heb je nog op de planning staan?

Ik heb gelukkig een hele mooie pagina aangemaakt op mijn website, waarop je kan zien naar welke feestjes in ik in de toekomst heen ga. Ik update deze elke keer, zodat jullie altijd op de hoogte zijn. Voor nu heb ik een kaartje voor: Rotterdamse Rave, Festimi in de Loft, Thuishaven en A State Of Trance – en natuurlijk heb ik mijn kaartje al voor Mystic Garden 2020, maar daar moeten we nog even een half jaartje op wachten!

Naar welke festivals zou je graag nog eens heen gaan?

Oh, ik wil echt nog naar zoveel dingen. Ik vind het leuk om op zoveel mogelijk verschillende festivals en locaties geweest te zijn. De grote internationale festivals zoals Burning Man en Coachella staan zeker op mijn lijstje. Maar hier in Nederland wil ik heel graag nog naar: We Are Electric, Electronic Family (trance), By The Creek, Rotterdamse Rave (outdoor), Into the woods & Soenda! Ik heb me voorheen heel erg beperkt tot festivals in Amsterdam, maar hoop volgend seizoen eens wat verder te kijken.

Wat was jouw eerste festival?

Dit kan je ook terug zijn op mijn agenda pagina, want daar hou ik ook bij waar ik allemaal al geweest ben! Mijn allereerste festival was het Koningsdag festival van SLAM! FM in Alkmaar (2014). Ik ging hierheen samen met mijn nichtje en had daar ook afgesproken met mijn klasgenoten. Het festival was 16+ en ik was dan toen ook net 16. Ik mocht niet drinken, want de nieuwe alcoholwet was toen net ingegaan. Toch hadden ik en mijn nichtje een beetje drank meegenomen om van te voren op te drinken, maar helaas toen we binnenkwamen mochten we alleen fris drinken.

Eerste festival Iris

Mijn eerste ‘echte’ techno festival was meer dan een halfjaar later: Valhalla Festival in de RAI Amsterdam (2014). Ik hield helemaal nog niet zo van techno, omdat ik nog zo’n typische tiener was die alleen naar top 40 muziek luisterde. Mijn halve school ging naar dit feestje, en met de FOMO (fear of missing out) die ik toen had, moest ik natuurlijk ook gaan. De ochtend van het feest besloot ik opeens dat ik ook wilde gaan. Ik was nog steeds 16, terwijl dit een 18+ feest was. De angst om niet binnen te komen was groot, maar gelukkig vroegen ze niet om mijn ID. Toen ik binnenkwam duurde het enorm lang voordat ik me had aangepast aan de sfeer, drukte en harde muziek. Ik stond 3 uur lang een beetje te wiegen op mijn voeten. Tot een van mijn beste vriendinnetjes (die al veel meer ervaring had met feestjes) zei dat ik mijn ogen dicht moest doen en de muziek door mijn lichaam moest voelen. En dat deed ik, en wow! Vanaf dat moment ontstond mijn liefde voor techno muziek. Ik werd verliefd op de muziek, de mensen om me heen en op het vergeten van al je zorgen. Een festival kan je helemaal in een andere wereld brengen en dat vond ik geweldig. Ik was daar niet het stille meisje van school, maar de festivalchick die super makkelijk in de omgang was en met iedereen danste en lol maakte. Op festivals en door muziek kan ik me uiten, en zo is mijn leven als festival liefhebber begonnen. Ik had de avond van mijn leven op Valhalla en heb daar ook voor het eerst Benny Rodrigues (als ROD) zien draaien, deze parel is nu niet meer weg te denken uit de Nederlandse festival scène.

Wie is je favoriete DJ?

Moeilijk! Ik hou van heel veel DJ’s. Ik heb een keer een blog geschreven over mijn favoriete techno DJ’s, maar deze is inmiddels alweer aan een update toe. Dit jaar was Charlotte de witte natuurlijk uitgeroepen als beste techno DJ van 2019, en terecht. Ik heb haar dit jaar veruit het meeste gezien en veel van haar liedjes staan in mijn afspeellijst. Regal heeft dit jaar mijn hart gestolen met zijn acid techno, ookal heb ik hem nog niet kunnen zien optreden. Hij staat zeker op mijn lijstje voor 2020. Oh en Reinier Zonneveld ben ik ook gek op! Benieuwd naar mijn favoriete techno nummers van 2019, dan kan je mijn andere techno blog bekijken.

thuishaven wintercircus vlog 2019 2020

Wat voor kleding moet ik aandoen naar Thuishaven (wintercircus)?

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag van allemaal. Thuishaven is namelijk half binnen (waar het enorm warm kan zijn) en half buiten (waar het in de winter natuurlijk ijskoud is). Ik zeg altijd: doe niet te bloot. Een crop topje mag alleen, als je ook van plan bent een jasje, trui of vestje bij je te dragen. Persoonlijk draag ik altijd gewoon een trui en dan niet de allerdikste, maar gewoon eentje die je warm genoeg kan houden. Ik hou van off-shoulder truien. Qua schoenen draag ik altijd een paar dat vies mag worden en dan het liefst laarzen, want je schept met sneakers nog wel eens wat zand op. Voor mijn exacte kleding keuzes, lees even mijn outfit blog!

Wat ik echt niet zou dragen naar Thuishaven: mesh topjes(met daaronder alleen een bralet, veels te koud), een coltrui (te warm of ik ga me ergeren aan het colletje), witte schoenen (die krijg je niet snel schoon), een zonnebril (binnen in de tent schijnt de zon niet) of een witte broek (je kan nergens gaan zitten met al dat zand).

Hoe heb je je gifjes gemaakt op Instagram?

Voor de mensen die mij volgen, weten dat ik mijn eigen gifjes heb op Instagram! Je kan ze vinden via: hetfeestjevaniris en dus ook zelf gebruiken. Ik heb ze laten maken bij DEBOprojects in Aalsmeer. Dus als je zelf ook leuke gifjes wilt maken, kan je contact met ze opnemen! Het is een super leuk en jong team en ik heb echt mega veel plezier gehad tijdens het maken ervan!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge