Follow:
Bucketlist

Bucketlist: Burning man

Hier begin ik mijn Bucketlist mee: Burning man. Burning man is een festival in de Verenigde Staten! Iets te ver om er zomaar even heen te gaan. De prijs voor een ticket van dit festival ligt ook wat hoger dan gemiddeld. Het festival duurt dan ook een week en dagtickets zijn er niet! Ik zal jullie met dit blog bericht eens laten zien waarom dit festival op mijn bucketlist staat!

De NaamBurning-Man-Last-Day-Night-1003-of-1120-2-X3

Aan het eind van het festival verbranden ze een wicker man. Dat is een groot, meestal menselijk, figuur van hout. In het jaar 1986 begon dit festival als vreugdevuur ter viering dat de zon op zijn meest zuidelijke of noordelijke positie bereikt, gezien vanaf de aarde. Ze verbrandden een wicker man van 2,7 meter hoog. Dat herhaalde jaarlijks tot 1989 in San Fransisco, totdat dit verboden werd. In 1990 werd de traditie voortgezet in de Black Rock Dessert, omdat het daar wel toegestaan was om de wicker man te verbranden. Er kwam een groot aantal toeschouwers en dat bracht gevaar met zich mee. Zo ontstonden de Black Rock Rangers; vrijwilligers die zich bekommerde over de veiligheid en gezondheid van de toeschouwers. Zo kwam er een Basis voor de Black Rock City.

Black Rock City

Wanneer je naar Burning man zal gaan, leef je tijdelijk in een andere stad: Black Rock City. In deze samenleving is geven het belangrijkst. Je doet dingen voor een ander zonder iets ervoor terug te krijgen. Mensen maken muziek of kunst zonder daar een prijs aan te hangen. Labels bestaan er niet en iedereen is welkom! In Black Rock City mag je je uiten waar je het beste in bent! Gepast of ongepast, alles is toegestaan (behalve wapens, drugs etc.).

220px-2005-Black-Rock-City“Whether you make a cup of coffee for the folks camped next door or help someone you hardly know unzip the back of their costume in preparation to use the port-a-potty, you can be a participant of Burning Man. If you reach inside yourself and figure out that part of you that can be shared with others around you, chances are you will enjoy Burning Man. The only way to avoid having fun is to bring nothing of yourself to the event. If you just try to take everything in, you won’t ‘get’ anything.”

Voor een slaapplek moet je zelf zorgen, wel wordt je ingedeeld in een straat van Black Rock City. Elke straat heeft zijn eigen thema! De straten liggen evenwijdig aan elkaar in een grote C-vorm. Hier verblijven de deelnemers vanaf de laatste maandag van augustus tot de eerste maandag van september, de Amerikaanse dag van de Arbeid!

De stad wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers, want het draait allemaal om geven! De muziek en de kunst is vrijwel allemaal vrijwillig gegeven aan de mensen van het festival! Het is overal aanwezig. Ben jij bereid om te geven? Dan is Burning man iets voor jou!

De Mensenhovhannisyan

“Burning Man isn’t your usual festival. It’s a city wherein almost everything that happens is created entirely by its citizens, who are active participants in the experience.”

Zonder de geweldige deelnemers van dit festival had Burning man misschien nooit bestaan. Je vraagt jezelf misschien af wat voor mensen hier dan op af komen? Iedereen, zou ik antwoorden, maar dat is niet helemaal waar. Iedereen die zich de ticket en de reis naar deze prachtige woestijn kan veroorloven is welkom! Artiesten, vrijwilligers en burgers! veren vrouw burning man outfit

bmc2a3

 

Heb ik jullie al overgehaald? Kijk nog een paar filmpjes op Youtube!♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge