Follow:
Personal

Life update: verhuisd naar Amsterdam!

Het feestje van Iris is verhuisd naar Amsterdam

Ondertussen woon ik alweer een maandje in Amsterdam. Ik had het helaas zo druk met mijn scriptie, dat ik geen tijd had om jullie hierover te updaten. Gelukkig is mijn scriptie nu ingeleverd en heb ik alle tijd om jullie een rondleiding te geven door mijn nieuwe huis. Ik ben terug in de stad!

Terug naar Amsterdam?

Jullie weten misschien dat ik iets minder dan een jaar geleden naar Amsterdam ben verhuisd, omdat ik stage ging lopen bij nachtclub De Marktkantine. Wat jullie waarschijnlijk niet weten, is dat ik daar een nare huisbaas heb gehad. Toen de corona-crisis begon, werd deze man panisch. Ik wil er verder niet te diep op ingaan, maar laten we zeggen dat: deze man me heel ongemakkelijk heeft laten voelen in mijn eigen huisje. Wat leren we hiervan: dat je ook uit moet kijken voor ‘slechte’ huisbazen in de zoektocht naar een kamer. Mijn ouders hebben me toen met alle liefde weer thuis opgevangen en zo heb ik weer een half jaar thuis gewoond.

Ik wilde eerst even geld sparen voordat ik weer opnieuw uit huis ging. Helaas ging dit heel moeilijk, want door de corona-lockdown was er weinig werk. Toen een vriendinnetje van mij een half jaar later vertelde dat er een kamer vrij kwam in haar huisje, wist ik dat mijn tijd weer gekomen was! Ik twijfelde geen seconde en een maand later trok ik bij haar en een ander huisgenootje in. Inmiddels woon ik daar nu alweer een maand en ik heb het enorm naar mijn zin!

Op jezelf wonen, verhuizen naar Amsterdam, (2)

De inrichting

Mijn huisgenootjes hebben het huisje in Amsterdam al ingericht voordat ik er kwam. Ze woonde er net drie maandjes en daardoor waren de meeste spullen nog erg nieuw. Ik ben super blij met de manier waarop ze het hebben ingericht! Het is een echt Pinterest-waardig huisje geworden en ik voel me er helemaal thuis. De inrichting is vooral roze met goud. Zo hebben we bijvoorbeeld een roze koelkast en een roze bank. Het is een heel leuk meiden-huisje en zeker geen typisch studentenhuis met allemaal bij elkaar geraapte meubels. Oh en had ik al verteld dat mijn huisgenoot een hele leuke kat heeft? Hij heet Olly (afkorting voor Oliver) en je kan hem volgen op Instagram!

Olly Oliver Ragdoll cat kat
Deze tekening is het eerste decoratiestuk die in mijn kamer kwam te hangen en komt van de website van EVITAROZA. Het is een one-of-a-kind tekening. Op de website verkoopt ze nog veel meer van dit soort unieke prints!

Hoe ervaar ik het?

Hoe fijn ik het ook vond om weer bij mijn ouders te wonen, toch ben ik heel blij dat ik weer een eigen plekje heb in de stad. Ik vind het geweldig om voor mezelf te moeten zorgen. Je leert heel veel in die periode en het maakt je ook heel zelfstandig. De stad Amsterdam daarnaast vind ik ook echt geweldig om te wonen, aangezien ik voorheen altijd in een klein dorpje heb gewoond. In de stad maakt het helemaal niet uit hoe je eruit ziet. Je kan gewoon zijn wie je bent en niemand die er raar van op kijkt. Ook liggen alle leuke winkels en horecagelegenheden op een fietsafstand van mijn huis vandaan – helaas heb ik van de horeca nog niet zo kunnen genieten, aangezien we midden in de corona-lockdown zitten. Ik ben echt heel erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt en kan het iedereen aanraden. Ook al lijkt het misschien eng om te verhuizen, het is het 10000% waard.

Deze sfeerlamp komt van Ikea en laat allemaal gezellige patroontjes achter op je muur. Een perfecte combinatie met de smart lamp van WiZ (dimbaar vanaf je telefoon)!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge