Follow:
Lifestyle

Hoe overleef je een kater?

Kater overleven

We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt, de dag na een feest. Met een stevige nadorst probeer je wat eten naar binnen te werken, tevergeefs, je hoofdpijn staat het niet toe. Toevallig weet ik hoe je deze day after nog enigszins kan overleven. Rustig aan doen op een feestje is geen optie, dus we zien de kater tegemoet!

Voorkomen

  • Je zal het vast al 100x gehoord hebben, maar je moet genoeg water blijven drinken. Water zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit je lichaam gespoeld worden. Maar ben je net als mij, en heb je van die rare uitspraken als; “Water? probeer je me te vergiftigen ofzo?” Probeer dan tenminste wat water te drinken voordat je naar bed gaat. Zo voorkom je uitdroging en hoofdpijn.
  • Er bestaat iets heel leuks zoals kater killers. Dat zijn bruistabletten met werkzame stoffen en vitamine C, die je hoofdpijn voorkomen. Doe er twee van in je glas water, voordat je naar bed gaat en de kater is bijna niet te merken. Ze zijn verkrijgbaar bij de drogist als Kater Killers of Alka Seltzer. Let op: het smaakt gek, dus bereid je voor op nog een atje.
  • Hele avond nog niets gegeten? Haal het even in voordat je naar bed gaat. Je maag zal er blij mee zijn in de ochtend. Het liefst natuurlijk iets gezonds, maar alles wat je maag een beetje kan vullen is al goed!

Als het al te laat is

  • Slaap lekker uit! Geef je lichaam de kans om zich te herstellen. Ook als je doorgaat tot 8 uur ’s ochtends, duik daarna gewoon lekker je bed in. De dag erna vroeg naar bed gaan is ook een must!
  • Vul je vochtgehalte aan. Je nadorst heeft een reden, dus zorg dat je de dag erna goed drinkt! 8 tot 10 glazen water per dag is aanbevolen. Drink liever geen koffie, omdat dit je verder kan dehydrateren.
  • Eet een stevig ontbijt, hoe vies het ook klinkt. Probeer zoveel mogelijk gezonde dingen te eten. Sinaasappel, ei, bruin brood, blauwe bessen, aardappel, banaan en pindakaas zijn de real deal.
  • Ben je net zoals mij wel eens misselijk als je een kater hebt? Deze dingen helpen daarbij: Zuivelproducten eten/drinken of een maagtablet innemen.
  • Vul vitamines aan in je lichaam, ook Kalium (zout) kan je lichaam goed gebruiken. Een vitaminedrankje, pil, fruit (sinaasappel, banaan en bosbes vooral) of een eitje met zout helpen hier prima bij!
  • Zorg extra goed voor je huid en lichaam de dag na je kater. Slecht voor jezelf zorgen kan leiden tot pukkeltjes en we willen niet ook nog eens daarmee opgescheept zitten. Jezelf wassen, een crème opdoen, een masker of tonic kunnen al veel verschil uitmaken!
  • Leid jezelf af. Ga wat leuks doen! Een film kijken, wandelen (frisse lucht helpt namelijk ook tegen een kater), of even kletsen met iemand zorgt al dat je de kater even vergeet. Tip: Ga geen huiswerk maken, dat is echt een ramp en als je toch weet dat je huiswerk zou hebben in het weekend, probeer het al vooraf te maken!

Dit waren mijn tips! Hoe komen jullie van een kater af? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge