Follow:
Lifestyle

Vision board: jouw jaarlijkse doelen!

Aan het begin van elk jaar maak ik een vision board. Dit is een college met foto’s die voor mij een grote betekenis hebben. Ze herinneren me namelijk aan de doelen die ik in het jaar wil behalen. Steeds als je deze collage ziet, wordt je herinnerd aan je doelen. Tot nu toe, heb ik elk jaar mijn doelen behaald. Ik kan daarom iedereen aanraden om ook zo’n vision board te maken!

Wat doet een vision board precies?

Een vision board helpt je bij het visualiseren van je dromen, daarom wordt het ook wel dream board genoemd. Dit vision board bevat allemaal plaatjes/afbeeldingen die jouw doelen representeren. Als je die plaatjes dan ziet, wordt je onbewust herinnert aan het behalen van deze doelen. Ik gebruik mijn vision board in de vorm van een collage als de achtergrond van telefoon en laptop, maar je zou hem ook in je kamer op kunnen hangen of op een andere plek laten waar je hem dagelijks ziet. Een vision board is daarom handig voor iedereen die goede voornemens heeft voor het komende jaar.

Hoe maak je een vision board?

Een vision board kan je op allerlei manieren maken en is helemaal niet moeilijk. Je kan ervoor kiezen op een collage te maken op de computer of via de telefoon, maar je zou ook plaatjes uit magazines bij elkaar kunnen verzamelen. Ik gebruik zelf Canva voor het maken van mijn vision board. Ik maak dan twee collages met dezelfde plaatjes: een brede voor mijn laptop en een langwerpige voor mijn telefoon. Het hoeft helemaal geen complex ontwerp te zijn, als je doelen maar duidelijk zijn voor jou!

Mijn visionboard van 2021

 • Carrière: Ik wil in 2021 een stap zet in de richting van de baan van mijn dromen. Daarnaast wil ik beter worden in het gebruiken van Adobe programma’s, zodat ik dat kan meenemen in mijn toekomstige carrière.
 • Mijn passie voor festivals: Ik wil in 2021 mijn passie voor het maken van content over muziek en festivals weer helemaal op laten bloeien. Ik hoop hierbij dat de festivals weer worden toegestaan dit jaar.
 • Spiritualiteit & Mindfulness: Ik wil dit jaar meer focussen op mijn mentale gezondheid door meer: podcasts te luisteren, te mediteren, aan yoga te doen en meer te lezen. Ik wil meer in het moment leven, in plaats van op mijn telefoon zitten en daarom dus mijn schermtijd verminderen. Ik wil elke dag even wandelen om het hoofd leeg te maken. Daarnaast wil ik in 2021 mijn wensen en doelen manifesteren volgens de cyclus van de maan, dit ga ik doen met de Maan Planner.
 • Instagram & YouTube: Ik wil 4500 volgers hebben op Instagram aan het eind van het jaar en minstens 2100 op YouTube.
 • Financiën: Omdat ik fulltime wil gaan werken in 2021, hoop ik ergens dit jaar mijn eerste paycheck van 2000 euro te kunnen ontvangen!
 • Fitness: Ik ben al heel erg trots op mijn lichaam, maar zou deze graag onderhouden door gezond te eten en goed/gericht te blijven sporten. Daarnaast wil ik ook leren rolschaatsen en de split kunnen.
 • Plezier: Ik wil genieten van de tijd die ik heb op deze wereld door mezelf te verwennen met geur kaarsjes en bloemen. Ook wil elke dag even wat muziek luisteren en dansen. Ik wil de persoon zijn die ik bewonder.

Doelen van vorig jaar behaald?

Ik maak al nu al twee jaar steeds een vision board. Het eerste jaar was ik heel erg blij met de resultaten en daarom deed ik het vorig jaar weer! Helaas gooide de corona-lockdown wel wat roet in het eten, maar als ik zo terugblik op de periode, ben ik meer dan tevreden!

 • Body goals: Ik wilde meer heupen en door meer te eten en gerichte workouts te doen, heb ik die ook zeker gekregen!
 • Wonen in Amsterdam: Ik wilde graag ik een typisch Amsterdams huis gaan wonen en dat deed ik: in een herenhuis vlakbij Museumplein!
 • Instagram & YouTube: Ik wilde een aantal volgers erbij krijgen op YouTube. YouTube is gelukt, maar Instagram niet zo. Dit kwam ook omdat ik besloten had meer content te willen maken voor festivals en dat kon helaas niet in 2020.
 • Liefde voor mezelf & anderen: Ik wilde in 2020 leren om van mezelf te houden en ook om beter naar andere te luisteren. Beide zijn gelukt! Ik ben zo trots op mezelf en stap elke dag vrolijk uit bed.
 • Afstuderen: In 2020 moest ik afstuderen en dat gaat hopelijk lukken. Ik heb nog geen beoordeling gekregen, maar heb goede hoop!
 • Reizen naar Bali: Ik wilde een reis plannen naar Bali voor na mijn studie, echter ging dat niet door wegens Corona. Ik zou dit later nog zeker een keer willen doen! Yoga-retreat, here I come!
 • Creative business: Ik wilde in 2020 mezelf inschrijven bij de KvK. Helaas moest ik dit nog even uitstellen vanwege de corona. Wel heb ik in 2020 beter kunnen ontdekken wat ik wil doen later, mede door mijn stage bij De Marktkantine.

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Chiropractie Centraal

  Interessant! Ga ik ook eens proberen
  Chiropractie Centraal onlangs geplaatst…The Importance of Water: Water and spine health.My Profile

  1 januari 2024 at 21:48
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge