Follow:
Lifestyle

Boeken lezen in quarantaine: welke zijn aanraders?

Boeken lezen quarantaine

Sinds vorig jaar heb ik mezelf voorgenomen om meer te lezen. Ik was altijd gefascineerd door boeken, maar kon me nooit concentreren op het lezen ervan. Na heel wat oefening, kan ik nu eindelijk genieten van een goed boek. Goede boeken kunnen je meenemen naar een droomwereld. Via mijn Instagram vroeg ik jullie welke aanbevelingen ik toe moest voegen aan mijn lijstje.


Geen zin om te lezen? Zie ook mijn lijstje met podcast aanraders!


Veel van deze boeken zijn met vrouwelijke hoofdpersonen. Voor jongens raad ik aan om deze boeken uit mijn lijstje eens te bekijken: How to win friends and Influence people (zelfhulp), The subtle art of not giving a fuck (anti-zelfhulp), They both die at the end (liefde), One Day (liefde), Houden van dingen die niet perfect zijn (liefde), 22-11-1963 (thriller) en De lach en de dood (historie/humor).


Deze boeken raad ik aan!

Laat je zien, Rachel Hollis

Zelfhulpboek – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Dit is de Nederlandse vertaling van ‘Girl wash your face’. Het zelfhulpboek is geschreven vanuit de schrijven Rachel Hollis (wie ik voorheen niet kende) en gaat over de leugens die vrouwen zichzelf vertellen. Elke leugen ontkracht zij in dit boek, met een verhaaltje uit haar persoonlijke leven. Rachel heeft een erg grappige ondertoon in haar schrijfstijl, maar ook erg motiverend. Ik pakte vaak mijn marker erbij om inspirerende teksten in het boek te highlighten.

How to win friends and influence people, Dale Carnegie

Zelfhulpboek – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Dit zelfhulpboek (geschreven door Dale Carnegie) is misschien het meest professionele boek dat ik heb gelezen. Het is vooral heel veel onderzoek en non-fictie, maar oh-zo waardevol! Met dit boek leer je hoe je een indruk achter kan laten, hoe je mensen hun vertrouwen kan winnen en hoe je een goede leider kan zijn. Ook al was het boek best pittig om te lezen, ik zou het zo weer doen. Gelukkig heb ik aantekening gemaakt!

De Alchemist, Paulo Coelho

Fictie/zelfhulpboek – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Dit was het eerste boek wat ik las, wat geen zelfhulpboek was. Ik merkte namelijk dat ik moeite had met de zelfhulpboeken openslaan, omdat ze niet echt spannend waren en ik me niet echt afvroeg hoe het verhaal zou aflopen. Met de alchemist las ik mijn eerste boek, waar ik wat van kon leren, maar die ook een verhaal had. De hoofdpersoon (zonder naam, want niemand in dit boek heeft een naam) laat alles achter om op zoek te gaan naar een schat, maar vind de schat dan op de plek waar hij nooit gezocht had.

To all the boys I’ve loved before, Jenny Han

Jeugd/Roman/Liefde – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Als je van romantische zwijmel verhalen houdt, dan raad ik de boeken van Jenny Han. Ze staat bekend om haar hopeloos-romantische schrijfstijl. Het boek ‘To all the boys I’ve loved before’ is de eerste van een serie (je kent het misschien van de Netflix film). Het gaat over Lara Jean, wie liefdesbrieven schreef naar alle jongens waar ze ooit een oogje op had. Ze heeft de brieven nooit verstuurd en altijd bewaart. Maar op een dag krijgen al die jongens toch haar liefdesbrieven op de deurmat, zonder dat Lara Jean daar iets vanaf wist…


Deze boeken vond ik niet zo..

Ik heb ook een aantal boeken gelezen die ik minder leuk vond of helemaal niet fijn vond lezen. Dat was o.a. The subtle art of not giving a f*ck, omdat ik het boek best wel bot vond. Het is een zelfhulpboek die tegen alle principes van zelfhulpboeken in gaat. Het boek drukt je op de feiten: niet jezelf proberen te verbeteren, want je bent goed zoals je bent. Ook het boek Hoog Sensitieve Personen van Elaine N. Aron kreeg ik niet uit. Het boek gaat over hooggevoelige personen en hoe je ermee om moet gaan, super leerzaam. Helaas kon ik mijn aandacht er niet lang bijhouden, maar ik lees hem graag nog op een later tijdstip uit. En het boek Vijftig tinten grijs vond ik niet echt mijn ding. De serie boeken gaan vooral over de ‘fantasieën’ die elke vrouw zou moeten hebben, maar ik vond ze slecht geschreven en kwam er daardoor niet doorheen (maar dat komt misschien omdat ik zelf dagelijks schrijf).

Boeken lezen quarantaine: De edele kunst van not giving a fuck, the subtle art of not giving a f*ck, De The alchemist

Deze boeken staan op mijn verlanglijstje

They both die at the end, Adam Silvera

Avontuur/Jeugd/Liefde – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen. 

Everything Everything, Nicola Yoon

Jeugd/Roman/Liefde – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Madeline is allergisch voor de buitenwereld. Zo allergisch zelfs dat ze in al haar zeventien jaar nooit het huis heeft verlaten. Maar wanneer Olly naast haar komt wonen en met Maddie wil praten, verschijnen er kleine gaatjes in de beschermende bubbel die haar moeder om haar heen heeft gebouwd. Olly schrijft zijn contactgegevens op een stuk papier, laat het aan haar raam zien en plotseling gaat er een deur open. Maar durft Maddie buiten haar comfortzone te stappen?

The last boy and girl in the world, Siobhan Vivian

Fictie/Jeugd/Roman – Engels – Boek & E-book

“It’s about a girl who must say goodbye to everything she knows after a storm wreaks her hometown. What if your town was sliding underwater and everyone was ordered to pack up and leave? How would you and your friends spend your last days together? Keeley Hewitt and her friends decide to go out with a bang. There are parties in abandoned houses. And for Keeley, that means taking one last shot at the boy she’s loved forever. There’s a weird sort of bravery that comes from knowing there’s nothing left to lose. You might do things you normally wouldn’t. It just might not turn out the way she thought. Because it’s not always clear what’s worth fighting for and what is best left to become a memory.”

Turtles all the way down, John Green

Jeugd/Roman – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Het begint allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats. ‘Schildpadden tot in het oneindige’ gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten

One of us is lying, Karen Mcmanus

Jeugd/Thriller – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus. Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verbergen.

Tell me three things, Julie Buxbaum

Jeugd/Liefde/Fictie – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Jessie is verhuisd, alles voelt verkeerd en ze mist haar oude leven. Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten. Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?

One Day, David Nicholls

Roman/Liefde/Fictie – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Emma en Dexter ontmoeten elkaar voor het eerst op de avond van hun afstuderen. Morgen scheiden hun wegen zich weer. Waar zullen ze zijn op deze ene dag volgend jaar? En het jaar daarna? En elk jaar dat daarop volgt?

Looking for Alaska, John Green

Roman/Jeugd – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Miles Halters hele leven is één grote leegte en hij wilt op zoek gaan naar meer. Miles verandert van school en ontmoet daar Alaska Young. Ze is beeldschoon, slim, en zeker weten ontspoord, en ze neemt Miles mee in haar roekeloze wereld om zijn hart onherroepelijk te stelen. Voor Miles zal nooit meer iets hetzelfde zijn.

How to fall in love, Cecelia Ahern

Roman/Fictie – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Marie Claire Christine Rose steekt laat op een avond de Ha’penny-brug in Dublin over wanneer ze een vreemde ziet, Adam, klaar om te springen. Wanhopig om te helpen, praat ze hem een ​​roekeloze deal toe: als hij haar twee weken geeft – tot zijn 35e verjaardag – zal ze bewijzen dat het leven de moeite waard is. Maar terwijl de klok tikt en ze samen aan escapades op de late avond en romantische avonturen beginnen, lijkt wat Christine echt heeft beloofd onmogelijk. Een roman om je te laten lachen, huilen en het leven te waarderen.

Boeken lezen quarantaine: To all the boys i've loved before, Laat je zien, girl wash your face

Dit waren JULLIE aanbevelingen!

De Zeven Zussen, Lucinda Riley

Avontuur/Liefde/Historie – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis. De zussen werden als baby geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige boeken-serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Houden van dingen die niet perfect zijn, Haemin Sunim

Zelfhulpboek – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

In dit zelfhulpboek heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.

We were liars, E. Lockhart

Jeugd/Psychologisch/Thriller – Engels (en Nederlands vertaald) – Boek & E-book

Als Cadence 15 jaar is krijgt ze op het privé-eiland van haar familie een ongeluk. Het enige wat ze zich herinnert, is haar verliefdheid en flarden van gebeurtenissen. Maar niemand wil haar vertellen wat er echt is gebeurd.

22-11-1963, Stephan King

Thriller/Historie/fictie – Engels (en Nederlands vertaald – Boek & E-book

Mijn vader en meerdere van mijn volgers raadde me dit boek aan. Het boek gaat over een man die graag hamburgers gaat eten bij zijn favoriete restaurant. Hij komt erachter dat deze verkoper zijn hamburgers inkoopt op een wel hele rare plek, het verleden. 22-11-1963 is de dag dat John F. Kennedy werd vermoord en de wereld voorgoed veranderde. Wat als die fatale dag voorkomen had kunnen worden? Wat zou jij doen als je die mogelijkheid krijgt? Ga je ervoor? Grijp je die kans? Oké. Maar heb je al over de gevolgen nagedacht? Denk je echt dat de tijd zich zo gemakkelijk laat bespelen…

After Dark, Juultje van den Nieuwenhof

Thriller – Nederlands – Boek & E-book

Als haar ouders een paar dagen weg zijn, nodigt Paula haar vrienden uit om de verjaardag van Saskia te vieren en allemaal gezellig te blijven slapen. Het duurt echter erg lang voordat Saskia zelf verschijnt en Paula wordt steeds ongeruster. Ondertussen stelt een van hen voor om een spelletje te doen: alle mobiele telefoons moeten op tafel, berichten moeten hardop voorgelezen worden en gesprekken moeten op speaker gezet worden. Dit leidt natuurlijk tot de nodige achterdocht, want wat hebben de anderen te verbergen? En waar blijft Saskia toch

Zeik niet zo, Anouk Kemper

Humor/non-fictie – Nederlands – Boek

Over millennials wordt van alles gezegd. We zouden verwend zijn, niet kunnen omgaan met ook maar de kleinste tegenslag. Uber te laat? Huilen. Geen vast contract? Nog meer huilen. Dus gaan we onszelf maar zoeken in Azië, met geld van papa en mama. Toch? Helemaal niet, zeggen journalisten en mede millennials Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders. Ze beschrijven in het boek hoe zij het doodnormale leven ervaren. Een leven vol prangende vragen als ‘zien mensen mijn zweetsnor?’ 

De lach en de dood, Pieter Webeling

Historie/Humor – Nederlands – Boek

Als de legendarische Joodse komiek Ernst Hofman in februari 1944 naar een kamp in Polen wordt gedeporteerd, wordt zijn kunst een overlevings- en betaalmiddel. Zijn geliefde Helena zit opgesloten in het vrouwenkamp. Als wederdienst voor het smokkelen van briefjes, geschreven op het beduimelde papier van cementzakken, vertelt hij elke dag een kwartier lang grappen aan zijn medegevangenen. Dat blijft niet onopgemerkt.
Pieter Webeling’s vragen naar de manier hoe wij onze morele keuzes maken is door de eeuwen heen aanleiding geweest voor discussies, oorlogen en kunstwerken. 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge