Follow:
Lifestyle

Dit zijn de allerleukste podcasts op Spotify!

podcasts

Ik vind het altijd heerlijk om podcasts te luisteren als ik aan het zonnen ben of tijdens het wandelen en sporten. Een goede podcast kan een saaie activiteit erg opfleuren en geeft het gevoel alsof je naar een vriend/vriendin aan het luisteren bent. Podcasts kunnen overal en nergens over gaan: ze zijn grappig, verhalend, inspirerend, hulpgevend en nog veel meer!


Deze lijst is in samenwerking gemaakt met mijn volgers op Instagram! Bedankt iedereen die mij heeft geholpen met het aanvullen van deze podcasts en het boekenlijstje. De lijst staat op willekeurige volgorde. Veel luisterplezier!


De BOOS AntiCoronaDepressiePodcast

Actueel & humor

Deze podcast is perfect om te luisteren tijdens het thuiszitten door de corona uitbraak! Presentator Tim Hofman (bekend van het BOOS YouTube-kanaal) motiveert je in een grappige manier om de dag door te komen en bespreekt actuele kwesties met bekende gasten.

Man Man Man, de podcast

Humor & persoonlijke verhalen

Bas, Chris en Domien zijn die radiopresentatoren die elke week samenkomen om een onderwerp te bespreken. De drie heren willen erachter komen hoe mannelijk ze wel niet zijn ten opzichte van die onderwerpen. De podcast bevat vooral veel herkenbare en hilarische verhalen. Niet alleen leuk voor jongens!

Wat Ik Wou Dat Ik Wist

Actueel & zelfhulp

Het leven van een 20-er brengt een hoop problemen en verwarring met zich mee. Presentatrice Kelly beantwoord alle vragen waar jong volwassenen mee rond zouden kunnen lopen en begint de podcast altijd met wat leuke nieuwtjes en boeken/film-tips!

7 Good Minutes Daily Self-Improvement Podcast

Zelfhulp & motivatie

Als je niet van lange podcasts houdt, is deze 7 good minutes podcast wellicht iets voor jou! Elke dag geeft een nieuwe gast een motiverende speech over het verbeteren van je leven. Super lekker om mee wakker te worden en erg leerzaam! Als je van Ted-Talks houdt, dan hou je hier ook van.

Teenager Therapy

Zelfhulp & humor

Tieners hebben altijd een probleem, of het nou een pukkeltje is of het mee uitvragen van hun crush. Vijf tieners komen bij elkaar om hun problemen met elkaar te bespreken. Ook al ben ik zelf geen tiener meer, toch kan ik me erg vinden in de problemen die benoemd worden.

Zelfspotcast

Humor & maatschappij

In de zelfspotcast nemen jeugdvrienden Jaap (zanger) en Sander (presentator) een kijkje in hun leven. Twee dertigers die voor allemaal problemen komen te staan en hoe ze daar mee omgaan. Heel herkenbaar en vooral veel humor!

Echt Gebeurd

Verhalen

In Echt Gebeurd lezen verschillende mensen verhalen voor die ze hebben meegemaakt, vaak erg herkenbaar en grappig. Hou je van boeken lezen en verhalen, dan is deze podcast vast iets voor jou. Heerlijk om even mee weg te dromen.

Crime Junkie

Misdaad & verhalen

Vind jij misdaad en het oplossen daarvan erg spannend? In de Crime Junkie podcast worden echt gebeurde misdaad zaken verteld in een verhalende vorm. Zenuwslopend!

Universiteit van Nederland

Leerzaam

In de Universiteit van Nederland podcast geven wetenschappers antwoord op de meest spraakmakende vragen. Als jij iemand bent die je tijd liever nuttig besteed, is dit zeker iets voor jou. Elke aflevering is erg leerzaam en super interessant.

VIEWS with David Dobrik and Jason Nash

Humor & persoonlijke verhalen

Als je de vlogs kijkt van David Dobrik, dan moet je ook zijn podcast beluisteren. David (23) en zijn 40-jarige vriend Jason zijn misschien wel de meest uitbundige en grappige personen die je ooit gezien/gehoord hebt. De combinatie van de twee voormalige vine-celebrities maakt een enorm vermakelijke podcast.

De Psychologie van Succes Podcast

Zelfhulp & succes

Deze zelfhulp podcast beantwoord al jouw vragen omtrent het hebben van een succesvol leven. Presentators Albert en Tonny proberen je de kwesties zo goed mogelijk uit te leggen en dat binnen 20 minuten!

De Avocado Generatie Podcast

Zelfhulp & verhalen

Drie millennials bespreken in deze podcast wat hun zoal bezig houdt. Soms een beetje zelfhulp, soms wat verhalen, soms een beetje grappig, maar vooral heel herkenbaar. Presentatrices Lot, Saar en Lau weten precies waar ze het over moeten hebben!

VICE – Te lui om te lezen

Actueel, humor & leerzaam

VICE is het nieuwsplatform dat altijd net even wat spannender en grappiger nieuws weet te brengen dan de rest van de media. Ze duiken in onderwerpen waar normale nieuwsorganisaties het niet zo snel over zouden hebben en lezen die artikelen in hun podcast voor. De naam van de podcast zegt het al.

De Zelhulpboekenclub

Zelfhulp

Stijn en Jasper van Streetlab lezen de zelfhulpboeken die jij eigenlijk had willen lezen. Ze offeren zichzelf op om de boeken samen te vatten in de podcast, zodat jij de moeite niet meer hoeft te nemen om ze te lezen. 

podcasts

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Joyce

  Leuke blog! Ik dacht laat ik eens een podcast beluisteren, maar er zijn er zoveel. Met deze blog kan ik echt vooruit, ik ga ze meteen beluisteren. Ik begin met wat ik wou dat ik wist.

  23 april 2020 at 19:31
  • Reply Iris

   Dankje! Jaa, dat is een leuke om mee te beginnen ❤️

   23 april 2020 at 19:32

  Leave a Reply

  CommentLuv badge