Follow:
Muziek

De leukste quarantaine DJ livestreams (techno)!

Live-stream livestreams livestream DJ Music Muziek Techno

Ik had het nooit verwacht, maar ik heb een nieuwe verslaving: livestreams kijken! Het houd me namelijk bezig tijdens mijn tijd in quarantaine en ik heb ergens om naar uit te kijken. Ook al ben je in je ‘eentje’ aan het feesten, toch voelt het alsof je niet alleen bent. Het gevoel van saamhorigheid is erg sterk en je kan live reacties van anderen lezen. Plus, je hoeft geen moeite te doen om er goed uit te zien of je te schamen voor je dansmoves!

*✧⁺˚ Upcoming *✧⁺*

Elke vrijdag: De Marktkantine Livestream!

Misschien komt het omdat ik stage loop bij De Marktkantine of omdat de DJ’s zo geweldig/leuk zijn, maar ik kijk elke vrijdagavond standaard naar de livestream van De Marktkantine. Zo hebben ze bijvoorbeeld een editie met Colyn, Mees Salomé, Lövestad en Dimitri (& more to come). Het is leuk om je favoriete DJ’s in een lege club te zien draaien. Ik ben de afgelopen tijd zo vaak in een volle Marktkantine geweest, maar om de club leeg te zien heeft toch iets magisch. De nieuwe livestream aankondigingen doen ze wekelijks via hun Facebook-pagina (of via de website).

CLUB & VICE: Isolation Rave (video party)

Club in the Cloud & VICE organiseren (elke week) een Isolation Rave, zo is de derde editie op vrijdag 3 april 2020 van 14:00 tot 4:00. Techno DJ’s (van o.a. Plus Agency) draaien in een lege zaal met een enorm scherm, waar alle kijkers op te zien zijn, dus je kan lekker ‘samen’ met anderen dansen tijdens deze video party! Op de aankomende editie draaien o.a. Mirella Kroes, DYEN en Noneoftheabove. Ook kan je doneren aan de organisatie om de DJ’s en het team te supporten.

The Gardens of Babylon Online Global Isolation Party

Op zaterdag 4 april 2020 om 17:00 geeft Gardens of Babylon (bekend van de Wild As The Moon feesten in De Marktkantine) een tweede editie van de Global Isolation Party. Je kan meekijken via Zoom (of Twitch), dit moet je van te voren even op je laptop downloaden. Zo kan je tijdens de livestream een kijkje nemen in de huiskamers van alle andere ‘aanwezige’. Geeft toch een extra gevoel van saamhorigheid!

Boiler Room Streaming From Isolation

Livestream platform Boiler Room heeft een nieuwe manier van livestreamen gelanceerd, direct vanuit de huiskamers van de DJ’s. Elke uitzending draait om het ophalen van geld voor goede doelen. De eerstvolgende edities kan je vinden via hun website, of je kan de oudere edities op YouTube terugkijken.

✧⁺˚ Terug kijken *✧⁺

Pleinvrees On Tour: Livestream

Op 28 maart 2020 zou Pleinvrees eigenlijk het laatste event van hun On Tour door het land geven in De Marktkantine in Amsterdam. Als creatieve oplossing hebben ze dit omgezet in een livestream op een hele bijzondere locatie ‘Het Sieraad’, maar wel met hun herkenbare productie. Miss Melera en Yør Kultura hebben voor een spetterende afsluiting van Pleinvrees On Tour gezorgd, zeker even waard om terug te kijken. Je kon tijdens het kijken van de livestream tevens ook doneren aan het Rode Kruis.

De Audio Obscura livestreams in De Loft

In de tweede week van de quarantaine heeft Audio Obscura vier livestreams gehost in De Loft in de A’DAM Toren. Met een mooi uitzicht over Amsterdam tijdens de zonsondergang, kon jij genieten van je favoriete artiesten (o.a. Joris Voorn, Colin Benders en Satori). Er kon tijdens de stream ook gedoneerd worden aan de WHO (World Health Organization). Helaas staat er voor nu nog even geen livestream op de planning, maar ik hou de Facebook pagina van Audio Obscura hoopvol in de gaten.

Livestreams van DJ’s zelf!

Kan jij net als mij ook niet stil blijven zitten in je huis? Kijk dan even de livestream van Amelie Lens terug, die ze uitzond vanuit haar eigen woonkamer! Lekkere beuk-techno met een tikkeltje acid erdoor. Dit bewijst maar weer dat we ook goed kunnen feesten terwijl we veilig in ons eigen huis blijven. Ook Benny Rodrigues, Stranger en Maceo Plex gingen live voor hun publiek.

Beatport ReConnect: 34 hour Live

In samenwerking met Twitch hield Beatport een 34 uur durende livestream met de meest bekende DJ’s over de wereld, allemaal uitgezonden vanuit hun eigen woonkamer. Zo draaide bijvoorbeeld Carl Cox, ANNA, Nina Kraviz, Chris Liebing, UMEK en nog veel meer DJ’s! De livestream haalde meer dan $180,000 op voor de WHO’s COVID-19 Solidarity Response Fund en de Association for Electronic Music members’ COVID-19 Hardship Fund.  

Live-stream livestreams livestream DJ Music Muziek Techno

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge