Follow:
Beauty Nagels

Gemakkelijk thuis gel nagels: Aprés Gel-X System (DUPE)

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Jullie weten hoe verslaafd ik ben aan het doen van mijn eigen nagels (ik deed al eerder dip powder nagels en builder gel nagels). Het is gewoon zo’n lekkere therapeutische bezigheid. Ik kwam een tijdje terug het Aprés Gel-X Systeem tegen, waarbij je een full-cover tip aanbrengt die gemaakt is van gel. Super snel en gemakkelijk lange nagels dus! De Aprés Gel-X nagels zijn redelijk prijzig, dus ik zocht naar een goedkopere dupe.

Disclaimer: ik heb geen enkele professionele ervaring op het gebied van nagelstyling. De dingen die ik heb beschreven in deze blog zijn mijn eigen bevindingen. Het werkt voor mij, maar dat betekent niet dat het ook voor jou zal werken.


Benodigdheden


1. Begin met het preppen van de nagels (voorbereiden)

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Voordat je met een gel-manicure begint, moet je je eigen nagels altijd even goed voorbereiden (ofwel: preppen). Doe dit erg voorzichtig, het zijn tenslotte je eigen nagels! Vijl eerst je nagels met een normale handvijl, zodat er geen haakjes aan zitten. Duw je nagelriemen naar achter met een bokkenpootje. Als je een elektrische vijl hebt, kan je ook de huid die aan je nagel is vast blijven zitten voorzichtig wegvijlen met een bol opzetkopje met punt. Als het nodig is kan je droge velletjes van je nagelriemen wegknippen. Als laatst buff de bovenkant van je nagelbed, want gel hecht niet aan gladde oppervlakten en maak nog even je nagels schoon met een alcoholdoekje.

2. Pak de juiste maat Après Gel X Tips

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Pak je tips erbij en meet welke maten je nodig hebt. Met tips geldt de regel: beter te groot dan te klein. Je kan de zijkanten van de nagels ook vijlen, zodat ze beter op je nagel passen. Er zijn verschillende soorten full cover tips op de markt verkrijgbaar. De beste voor deze methode zijn natuurlijk die van Aprés Gel-X, maar die zijn heel duur. Daarom kocht ik normale plastic tips op Aliexpress. Ik begon eerst met hele dunne en platte tips, maar sleten heel snel af. Daarom kocht ik andere, deze waren dikker en hadden gelijk meer een c-vorm.

3. Vijl de onderkant van de Aprés Gel-X Tips

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Zoals ik eerder al zei, hecht gel niet aan gladde oppervlakten, daarom moeten we ook de onderkant van de (Aprés Gel-X) tips vijlen. Ik doe dat met mijn elektrische vijl, maar het kan ook met een kleinere handvijl (niet aan te raden). Gebruik wel een mondkapje (eventueel met dust collector), want er komt veel stof van de tips af en die wil je liever niet inademen. Vaak op tutorials is te zien dat mensen alleen het stukje vijlen waar hun nagel komt, maar ik vijl de hele tip (ik vertel zo waarom). Gebruik een nagelborsteltje om het stof weg te halen van je gevijlde tip en maak de Aprés Gel-X nagel dan schoon met een alcoholdoekje.

4. Breng Dehydrator en Primer aan op je eigen nagels

Dehydrator en Primer is essentieel bij een goede manicure. De Dehydrator zorgt ervoor dat er geen vetten meer in je nagels zitten, want vet zorgt dat je gel niet goed blijft zitten. De primer voorziet je nagel van een plakkerig laagje waar je gel aan kan hechten, zodat je nog langer kan genieten van je mooie nagels. Breng de Dehydrator aan over je hele nagel en stippel de Primer alleen op de delen die bij jou sneller loslaten (dit is meestal bij de nagelriem en nagelrand), let op dat de Primer je huid niet raakt.

5. Breng een dun laagje base coat aan op je nagels (30 sec. drogen)

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Om de tip aan je nagel te plakken met gel, heb je op beide oppervlakten een laagje gel nodig. Breng eerst een dun laagje base coat aan op je eigen nagels en droog dit 30 seconden in de lamp (kan verschillen per merk). Ik doe een hand per keer. Je hoeft je nagel daarna niet schoon te maken met een alcoholdoekje, want je wilt juist het plakkerige laagje houden.

6. Breng een laag base coat aan op de Aprés Gel-X tip

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Daarna moet je dus ook nog de binnenkant van de tip insmeren met de base coat, dit laagje doe je wat dikker. Doe slechts 1 nagel per keer en wissel daarom steeds tussen stap 6 en 7! De reden dat we de hele binnenkant van de nagel hebben gevijld eerder, is zodat we nu wat meer stevigheid kunnen creëren met de gel (zeker handig als je niet de Aprés Gel-X Tips gebruikt). Smeer het laatste beetje gel van je borstel af aan het begin van de tip (het deel wat bij de nagelriem komt), zodat je daar een dikke klodder gel krijgt, dit zorgt er straks voor dat je minder luchtbellen zal krijgen.

7. Breng de Aprés Gel-X Tip aan en droog voor 30 sec.

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Dit is het moeilijkste deel. Ik zet mijn lamp alvast aan (60 seconden) en breng dan snel de nagel met tip aan op mijn eigen nagel, een nagel per keer. Je drukte eerst het punt bij je nagelriem vast en daarna langzaam pas het topje van de nagel, zo kan de klodder gel langzaam uitvloeien over je nagel en zouden er geen luchtbelletjes onder moeten zitten. Komen er wel belletjes, breng dan iets meer gel aan en probeer het gewoon opnieuw! Als er wat gel onder je nagels vandaan komt, maakt het niet zoveel uit. Dat kunnen we later nog wegvijlen. Als er heel veel gel onderuit komt, kan je het wegvegen en moet je de volgende keer misschien wat minder gel gebruiken. Probeer je gel nagel nu onder de lamp te houden die al aan staat, dit is een beetje een rare houding en vergt wat oefening. Houd je vinger ongeveer 20 seconden onder de lamp om de nagel vast te plakken aan je eigen. Als je alle nagels gedaan hebt, kan je ze nog even voor de zekerheid 30 seconden drogen.

8. Als alle nagels zitten: knippen en vijlen!

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Als al je nep-nagels er op zitten, kan je ze op lengte gaan knippen. Ik gebruik hiervoor een speciale tip-knipper, zodat er minder kans is dat de nagel breekt. Daarna vijl ik mijn nagel in je juiste vorm met mijn handvijl. Ik pak ook mijn elektrische vijl erbij en vijl ik het gel weg wat onder de nagel is uitgekomen (zijkanten en onderkant van de nagel). Als laatst vijl ik de gehele bovenkant van de tip, anders kan mijn nagellak daar straks niet goed aan hechten. Ik borstel het stof weg met het nagelborsteltje en maak de nagels voor de zekerheid nog een keertje schoon met een alcoholdoekje.

9. Breng een base-coat, 2 laagjes kleur lak en top coat aan.

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Om de doorzichtige tips nu ook een mooi kleurtje te geven, breng ik eerst de base coat weer aan en droog ik die voor 30 seconden onder de lamp. Onthoud dat je altijd zo dun mogelijke laagjes wilt lakken met gel, anders kan de gel oneven worden. Lak daarna 2 tot 3 laagjes van de kleurlak en droog die 60 seconden onder de lamp. Als laatst breng je nog 1 tot 2 laagjes topcoat aan en droog je die ook 60 seconden. Verwijder het plakkerige laagje van de gelnagels met een alcoholdoekje.

10. Nagelriemolie & klaar!

Je hoeft nu alleen je nagelriemen nog even lekker te verzorgen met nagelriemolie en je bent klaar! De komende weken kan jij genieten van je lange nagels. Om je nagels zo gezond mogelijk te houden, zou je eigenlijk elke dag even voor het slapen gaan de nagelriemolie aan moeten brengen. Tip: draag handschoenen als je met veel water/schoonmaakmiddelen werkt, deze stoffen kunnen er namelijk voor zorgen dat je manicure sneller loslaat.

Ik ben super benieuwd naar jullie nagels! Laat ze aan me zien in je Instagram story en vergeet me niet te taggen @irishuijkman ♥

Gemakkelijk thuis gel nagels Aprés Gel-X System (DUPE) Nep

Bijwerken?

Met deze dupe versie van de Aprés Gel-X nagels is het wat moeilijker om de nagels bij te werken, aangezien de tips niet van gel zijn gemaakt, maar van plastic. Als je eventueel Polygel of Builder gel thuis hebt, kan je dit gebruiken om een extra laagje op je nagel aan te brengen nadat hij is uitgegroeid. Vijl dan eerst wel even de oude kleur er af en maak schoon met een alcoholdoekje. Nadat je het extra laagje hebt aangebracht, kan je er weer een kleurtje overheen doen (zie vanaf stap 9).


Verwijderen?

De nagels verwijderen vind ik ook nog wel een werkje (zoals bij elke gel nagel). Knip eerst de tip zover mogelijk af. Probeer de kleur eraf te vijlen en eventueel de doorzichtige nep-nagel ook. Draag hierbij een mondkapje tegen het stof en zorg dat je niet te ver vijlt (je eigen nagels moeten intact blijven). Leg dan een wattenschijfje doorweekt in aceton op je nagel, wikkel er aluminiumfolie omheen en laat 15-30 minuten zitten. Na 15 minuten check je even of je de nagel er al af kan halen met een bokkenpootje. Lukt het niet, zet dan geen kracht en doe gewoon de aceton weer op de nagel. Als je kracht zet, kan je je eigen nagel beschadigen en dat willen we niet! Geduld is belangrijk, dus zet lekker je favoriete serie aan. Zijn de nagels er af, was dan gelijk je handen, buff je natuurlijke nagels voorzichtig (eventueel vijlen) en breng nagelriemolie aan over je hele nagel. 

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Marianne Overbeeke

  Zijn deze tips ook in Nederland te koop ?

  30 november 2020 at 07:04
 • Reply Sonasylvia

  Hi Marianne,

  Nee helaas is deze merk niet hier in Nederland te koop. Je kunt ze online op hun website bestellen. nagelmusthaves verkoop de kiara sky gelly tips ze zijn ongeveer het zelfde als de Apres alleen kan je ze gewoon hier in Nederland halen. Hier is de link naar de nagel kit: https://www.nagelmusthaves.nl/kiara-sky-gelly-tips-starter-kit-coffin-long.html

  Hopelijk heb je hier wat aan! 🙂

  10 mei 2022 at 23:23
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge