Follow:
Beauty Review

Review: de nieuwe Vichy Phytosolution lijn!

Vichy Phytosolution skin care vette huid onzuiverheden

Sinds kort is er een nieuwe skincare lijn op de markt: Vichy Phyto Solution! Deze nieuwe producten zouden bedoeld zijn voor de vette onzuivere huid, precies waar ik last van heb. Ik gebruikte voorheen dagelijks de Normaderm dagcrème van Vichy (voor de onzuivere huid) en daarom wilde ik deze nieuwe lijn ook heel graag uitproberen.


Over Vichy Phyto Solution

De nieuwe producten van Vichy Phyto Solution horen bij de Normaderm lijn. Phyto betekent: afkomstig van planten. Veel van de producten van de Phyto Solution lijn bevatten daarom ook natuurlijke stoffen (in tegenstelling tot de normale producten van de Normaderm lijn). De lijn is goed voor het bestrijden van acne, onzuiverheden en een vette huid. Zelf heb ik een enorm vette huid, met soms wat onzuiverheden, dus ik ben heel benieuwd wat de Vichy Phyto Solution lijn voor mijn huid doet. Ik heb vooral geleerd dat je een vette huid niet teveel moet uitdrogen, want dan gaat je huid juist oliën over-produceren.


Face wash

Deze reiniger is gemaakt van sebum-absorberend klei en gaat schuimen wanneer er water bij komt. De diepe reiniging zorgt tevens voor een langdurig gematteerde huid. Bedoelt voor twee-maal daags gebruik (ochtend en avond).

Review: mijn huid reageert meestal best wel heftig op reinigers die te zwaar zijn. Ik dacht dat dit eenzelfde soort reiniger was, omdat hij best wel naar zeep ruikt. Dit was echter helemaal niet zo. Mijn huid was goed schoongemaakt en ging daarna ook niet overmatig vet produceren. Ik masseer altijd mijn reinigers een minuut lang in op mijn gezicht, voordat ik hem eraf was. Zo weet ik zeker dat alle make-up resten verwijderd zijn.

Spot treatment

Deze spot treatment is bedoeld als lokale verzorging tegen onzuiverheden. Het product bevat 10% zwavel, wat de puistjes uitdroogt en verzacht. Vooral aanbevolen voor mensen met meerdere onzuiverheden, die opzoek zijn naar een snelle oplossing voor pukkeltjes.

Review: eerst bracht ik de spot treatment aan op een puistje die ik had uitgeknepen, in de hoop dat hij eerder weg zou gaan. Dit was echter niet het geval. Zwavel droogt je puistje uit en dat werkt dus alleen als je een ‘vers’ puistje hebt. Ik heb in de tussentijd slechts één nieuw puistje gehad, maar die was dan ook binnen twee dagen weg met behulp van de treatment!

Dagverzorging

De Vichy Phyto Solution dagverzorging heeft een dubbele werking. Het vermindert namelijk imperfecties en verbeterd de huid. De textuur van de verzorging is heel licht, omdat het op waterbasis is (vergelijkbaar met een serum). Het product absorbeert snel en geeft geen vette finish.

Review: dit product is mijn nieuwe favoriete dagcrème (of eigenlijk is het geen crème, maar meer een serum)! In de zomer wordt mijn huid heel snel vet en met deze dagverzorging wordt dat tegen gegaan. Ook heb ik bijna geen nieuwe puistjes erbij gekregen sinds ik het product gebruik, wat ik normaal vaak wel heb als ik wissel van crème. Misschien komt het omdat ik hiervoor de Vichy Normaderm dagcrème gebruikte (deze is ook fijn, maar wel echt een crème).

Face Mist

Deze face mist gebruik je op elk gewenst moment van de dag, om je huid te verfrissen en te matteren. Ideaal voor in de zomer, wanneer de huid sneller vet wordt. Het zou direct overtollig sebum moeten verminderen

Review: de face mist is een heerlijke opfrisser, maar doet naar mijn mening niet helemaal wat hij beloofd: matteren. De spray geeft best grote druppels af, dus ik dep hem na het aanbrengen nog even in op mijn huid. Ik merk dat het product nog erg lang blijft plakken en niet matte opdroogt, helaas. Ik zou het meer als een hydraterende spray beschrijven en dus perfect om voor het slapen op te sprayen, maar overdag zou ik hem niet gebruiken.

Extra: Charcoal Detox masker

Omdat de Vichy Phyto Solution lijn zelf geen masker heeft, wilde ik een masker uittesten die er goed bij paste. Dit gezichtsmasker is gemaakt van mineralen en combineert houtskool met klei om de poriën te ontstoppen en de vermoeide huid op te laten leven. De structuur is erg zacht en het masker hoeft er maar 5 minuten op te blijven zitten.

Review: ik probeer dit masker 2 keer per week te gebruiken. Gelijk als ik hem aanbreng, merk ik dat mijn poriën erop reageren. Ik voel ze bijna krimpen. Het fijne van dit masker is dat hij niet hard hoeft te worden, dus je laat hem maar 5 minuten op je huid zitten. Daarna voelt je huid fris en schoon aan!


Conclusie: Vichy Phyto Solution

Ik ben heel erg blij met de nieuwe Vichy Phyto Solution lijn! Wat me trouwens opviel is dat de gehele Phyto Solution lijn hetzelfde ruikt: het is een frisse komkommer-achtig geur. Ik gebruik al jaren de Normaderm dagcrème, alleen daar gebruikte ik maar een klein beetje van, omdat het een best hydraterende crème is (hij droogt wel matte op). Ik heb een vette huid en extra hydratatie wordt door mijn huid alleen maar afgestoten. Ik ben daarom altijd op zoek naar producten die mijn vette huid onder controle houden, maar tegelijk ervoor zorgen dat mijn pukkeltjes weg blijven. De Vichy Phyto Solution lijn blijf ik zeker gebruiken! Alleen de face mist gebruik ik niet overdag, maar voor het slapen gaan. 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge