Follow:
Beauty Review

Vichy Normaderm Dag- en Nachtcrème Review

Vichy Normaderm

De Vichy Normaderm lijn schijnt heel goed te zijn voor mensen met een onzuivere huid. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen, kunnen veel verandering zien in het aantal pukkeltjes, wanneer ze goed voor hun huid zorgen! Ik heb de Vichy Normaderm dag- en nachtcrème al een tijdje in gebruik en kan hier nu een goed oordeel over geven! Is dit de wondercrème waar we allemaal naar op zoek zijn?

Vichy Normaderm

Vichy noemt de Normaderm lijn: “Een expertoplossing voor het behandelen van alle huidimperfecties, waaronder overmatige sebumproductie, puistjes, ontstekingen, littekens en zichtbare poriën.” Wat de oorzaak van jouw imperfecties ook zijn, Vichy claimt dat het product elke vorm van narigheid op je gezicht tegen kan gaan. Ik was natuurlijk reuze benieuwd naar dit product en besloot een dag- en een nachtcrème te kopen. Daar kreeg ik toevallig nog een gratis gezichtsgel bij! De Vichy Normaderm lijn heeft nog veel meer producten, van reinigingslotions, tot beschermende crèmes/spot treatments en make-up! Vooral voor mensen die al uit de pubertijd zijn, is deze lijn perfect, omdat het niet te hardnekkig voor de huid is. Vaak zijn producten tegen acne heel hardnekkig, en zorgen daarvoor juist dat de huid daar van schrikt en overtollig vet gaat produceren.

Huid before Vichy Normaderm

Mijn huid voor de ‘behandeling’ 

Ik ben een meisje van 20 jaar, en al een tijdje niet meer in de pubertijd. Toch heb ik redelijk last van puistjes, mogelijk omdat mijn hormoonspiegel nog niet helemaal op orde is. Ik heb niet super veel pukkels, maar ik heb er wel paar: op mijn gezicht en op mijn rug. Nu mijn lichaam volwassen aan het worden is, reageert mijn huid niet meer op de hardnekkige producten die gemaakt zijn voor jeugdpuistjes. Mijn (volwassen)puistjes werden door deze producten alleen maar erger en gingen niet weg. Ik heb ook een best vette huid, en door hardnekkige producten te gebruiken, ging mijn huid in de aanval en begon nog meer vet te produceren. Toen ik tegen de Vichy Normaderm lijn aanliep, wilde ik hem gelijk uitproberen. Ik had nog nooit eerder een product gekocht die niet van de drogist komt (Vichy wordt namelijk voornamelijk bij apotheken verkocht). Was dit het wondermiddeltje wat mij van mijn pukkeltjes af zou helpen?

Vichy Normaderm

Hoe te gebruiken?

In de ochtend, gelijk nadat ik wakker werd, waste ik mijn gezicht. Ik deed dit niet met de gel van Vichy, maar met de Lush facewash! Nadat mijn gezicht schoon was gemaakt, haalde ik ook snel een toner over mijn huid en over mijn rug. Dit heeft vooral baat bij mensen met een vette huid, maar let op, want het kan je huid droog achter laten. Na de toner was het dus tijd voor een goed hydraterende crème. Voor een vette huid is het altijd moeilijk een crème te vinden die je huid verzorgt, en er niet vettig uit laat zien. De dagcrème was de ideale crème voor mij! Ik bracht hem aan op mijn gezicht en mijn rug. Daarna kon ik mijn make-up aanbrengen en de dag verder doorgaan.

In de avond stap ik altijd even onder de douche. Ik haal eerst mijn make-up eraf met een make-up doekje en ga daarna onder de douche staan. Daar was ik mijn gezicht en rug met de gel van Vichy! Ik had niet het gevoel dat de gel heel veel voor mij deed. Mijn voorkeur ging toch uit naar mijn Lush Facewash. Maar deze facewash is moeilijk te gebruiken, vandaar dat ik de gel van Vichy onder de douche had staan voor een snelle reiniging. Als ik uit de douche stapte, haalde ik weer een toner over mijn gezicht en rug, om de openstaande poriën schoon te maken en te sluiten. Daarna bracht ik mijn nachtcrème van Vichy aan! Deze nachtcrème zorgt voor een verzorgende hydratatie en is ook veel vetter dan de dagcrème. Maar omdat ik toch niemand zag ’s nachts, vond ik het niet erg dat mijn huid er wat glimmender uitzag.

Huid after Vichy Normaderm

Heeft het mijn huid verbeterd?

Na 3 maanden gebruik kan ik met zekerheid zeggen: mijn huid houdt van deze crème. Soms kunnen crèmes voor de vette huid wat uitdrogend zijn, en dat was de Vichy Normaderm totaal niet! Het verzorgde mijn huid op de juiste manier, zodat mijn huid geen overtollig vet ging produceren. De crèmes zijn niet matterend, dus je ziet niet direct resultaat. Wat de crèmes wel doen; is op den duur je huid verbeteren. Je (vette) huid zal goed gehydrateerd zijn en daardoor vanzelf minder vet gaan produceren. Ik heb ook gemerkt dat mijn pukkeltjes heel wat minder zijn geworden en dat de tint van mijn huid wat egaler is geworden. Poriën zijn helaas niet echt kleiner geworden, maar dat was voor mij ook niet een groot probleem. Ik ben heel blij dat ik de Vichy heb geprobeerd, want zeker in de winter is mijn huid heel droog en heeft deze wat extra hydratatie nodig (ook al klinkt dat raar om te zeggen als iemand met een vette huid). De Vichy is absoluut geen wondermiddel die jou binnen een dag/week/maand van je pukkeltjes gaat afhelpen, maar Vichy Normaderm is een producten die je huid helpt zichzelf te herstellen en dat heeft gewoon tijd nodig. Ik ben zeker van plan deze crème langer te gebruiken en ben nu ook heel benieuwd geworden naar de andere skin-care producten die de apotheek te bieden heeft!

Wat is jullie favoriete crème? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge