Follow:
Dagboek Feestjes Personal

Journal: Stilte voor de festival-storm

stilte voor de festival-storm japanse bloesempark Amterdamse Bos

Vandaag gebruik ik mijn blog als dagboek, om even mijn gedachten op vrije loop te laten. Volgens mij kent iedereen deze tijd van het jaar wel: De lente is net begonnen en het festivalseizoen is ingeluid, toch lijkt er nog weinig op de planning te staan. Ik noem deze tijd van het jaar: de stilte voor de festival-storm. Veel leesplezier!

De festival-storm?

Vanaf (eind) mei beginnen alle leuke festivals pas en dus ook de storm. Van het ene op het andere moment hebben we geen weekend zonder feestjes meer. De festival-storm gaat dan ook van start wanneer er weer elk weekend een festival op de planning staat. Er is geen ontkomen meer aan dan. Je kan hier lezen naar welke festivals ik allemaal toe ga. Voorafgaand van de festival-storm hebben we en stilte, waarin we geen/weinig feestjes hebben en ons fysiek/mentaal kunnen voorbereiden op dat wat komen gaat.

stilte voor de festival-storm japanse bloesempark Amterdamse Bos

De stilte 

Als de festivals-storm pas eind mei begint, waarom luiden ze dan op eind maart het festivalseizoen al in? Ik denk dat het is, omdat het dan lente is, wanneer het eindelijk mooi weer wordt. In de lente stijgt de temperatuur en is het weer gangbaar om naar buiten te gaan. Mensen komen uit hun winterslaap (lees: altijd maar thuis zitten) en willen weer naar buiten. De perfecte tijd om een festivalletje te pakken! Helaas werkt het in de praktijk anders. Nederland heeft in de lente nog helemaal niet zo’n mooi weer. Tenminste, niet zoals in andere landen, zoals Amerika waar je spring break (een feestvakantie wanneer de lente begint) hebt! Nee in Nederland regent het gewoon nog net zo hard als in de herfst, behalve dat de temperatuur in dit seizoen stijgt in plaats van daalt. Er zijn enkele grote festivals tijdens de stilte (DGTL, Awakening Indoor, Koningsdag festivals en Bevrijdingsdag festivals), maar dit was het ook wel. Ik snap zeer goed dat festivals wachten tot eind mei met het geven van hun feestje. Op een feest wil je er gewoon zeker van zijn dat het weer meezit, en op eind maart is dat gewoon nog niet zo.

Hoe overleef ik de stilte?

De stilte duurt dus van eind maart tot eind mei. Dat betekent niet dat er in de tussentijd niets te doen is. Ten eerste wil ik je adviseren deze tijd nuttig te gebruiken: werk zoveel je kan. Dit is de tijd dat er weinig te missen valt en deze tijd kan dus nuttig gebruikt worden! Verdien geld, zodat je deze over twee maanden weer uit kan geven, alsof het niets was! Spaar je verdiende geld op, voor festival outfits, kaartjes, nieuwe rave schoenen en geld voor vervoer! Als je dit niet nodig vindt, is er ook nog een ander optie: Feesten op minder bekende festivals. Dat de festival-storm nog niet is begonnen, betekent niet dat er niets te doen is. Mijn favoriete website om te zien welke festivals er komen is: Partyflock!

Hoe overleven jullie de stilte voor de festival-storm? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge