Follow:
Feestjes Lifestyle

Gratis naar festivals? Doe promotiewerk!

promotiewerk

Waarom delen sommige mensen altijd zo vervelend die evenementen op Facebook of in hun Instagram story? Grote kans dat zij promotiewerk doen! Ze maken simpelweg reclame op social media voor een festival en verdienen daarmee een gratis kaartje. Ook ik ben promotor en leg hierbij uit hoe je dit wordt!

Wat houdt Promotiewerk in?

Heb jij veel vrienden op Facebook en ga je graag naar festivals? Dan heb je kans dat jij een geschikte promotor bent. Promotors zijn mensen die via een groep (of soms een organisatie) in worden gehuurd om een festival bekender te maken. Vaak hoeven de ‘werknemers’ alleen maar berichten te delen van de organisatie, te liken, te reageren, vrienden te taggen of vrienden uit te nodigen voor een evenement. Deze taken zijn makkelijk uit te voeren en leveren de promotors vaak een gratis kaartje op voor een festival. Festival kaartjes kunnen tussen de 30 en 80 euro kosten. Met een paar klikken op je telefoon, is dit geld dus snel verdient.

socials

Hoe ik Promotor ben geworden

Promotor wordt je niet zomaar, je moet gevraagd worden. Het is dus zo, dat er een groep wordt opgericht met promotors, er mensen gevraagd worden. Als deze groep moet groeien of als er mensen weggaan uit deze groep, zijn er nieuwe promotors nodig. Dan gaan de promotors (die al in de groep zitten) op zoek naar nieuwe mensen uit hun eigen vriendenkring. Ze vragen meestal de mensen die hun geschikt lijken voor deze ‘baan’. Zo ben ik ook gevraagd om te promoten voor meerdere festivals.

Word je niet vanzelf gevraagd? Dan kan je er zelf ook hard achteraan gaan! Vraag de mensen die jij kent of ze nog een promotor nodig hebben in hun groep, want er is grote kans dat er nog wel een zieltje bij kan! Promotors kan je dus gemakkelijk herkennen aan het delen en veel reageren en liken van festival berichten. Als je geen vrienden hebt die promotiewerk doen, kan je eventueel ook op zoek gaan naar een organisatie dit dit doet, helaas houden zij zich meestal goed verborgen, omdat ze natuurlijk niet willen dat andere mensen zien dat ze ‘geen oprechte’ reclame maken voor een feest. Ook zou je aan en festivalorganisatie zelf kunnen vragen of ze een promotiegroep hebben.

Laat hieronder jouw verhaal achter over hoe jij promotiewerk bent gaan doen! ♥

Volg me ook op Instagram en Facebook

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply lex

    hoi

    26 maart 2020 at 06:26
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge