Follow:
Beauty Review

Favoriet: Bare Minerals matte foundation powder!

Bare Minerals Matte Powder foundation review

Al zolang ik me kon herinneren wilde ik al een foundation van Bare Minerals uitproberen, maar helaas was het merk nooit te koop in Nederland. Tot mijn verbazing zag ik de matte foundation powder in de webwinkel van de Douglas. Mineral foundation is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zorgt ervoor dat de huid kan ademen. In tegenstelling tot vele foundations is deze juist goed voor je huid en zullen je poriën niet verstopt raken!

Mineralen foundation?

Er zitten enorm veel voordelen aan het gebruiken van een mineral foundation, in plaats van een gewone foundation. Voor mij was de belangrijkste, dat het je poriën niet verstopt raken. Mineralen zijn daadwerkelijk goed voor je huid en is voor je huid net alsof je geen foundation draagt! Maar er zijn ook nog vele andere voordelen, ten eerste zit er in mineralen een ingebouwde uv-filter, wat je huid beschermt tegen de zon (en zo de eerste tekenen van rimpels voorkomt). Ook blijft de make-up langer zitten, omdat het er niet af smelt in hoge temperaturen en ook niet in fijne lijntjes kruipt. Daarnaast biedt de powder foundation een goede dekking, is hij op te bouwen en ziet er totaal niet cakey uit! Met een liquid foundation zie ik al snel de foundation op mijn voorhoofd zitten, terwijl de Bare Minerals foundation net een tweede huid lijkt.

Bare Minerals Matte Foundation Powder weartest (1)
Links: zonder foundation. Recht: met foundation.

Dit is mijn huid

Bare Minerals is geschikt voor elk huidtype! Ook voor de droge en gevoelige huid. Ik gebruik toevallig de matte versie van de Bare Minerals foundation, maar ze hebben ook een gewone versie voor de droge huid en eentje gericht op de onzuivere huid.

Op lange dagen is mijn huid echt een drama. Ik heb een enorm vette huid en heb ook snel last van onzuiverheden, als ik slecht eet of mijn huid niet goed verzorg. Na een paar uur is mijn huid meestal zo vet, dat mijn foundation wegsmelt, als ik het niet bijwerk. Een goede foundation is voor mij een foundation die goed blijft zitten, zodat ik hem over de dag kan bijwerken met wat setting powder. Er zijn maar weinig foundations op de wereld waar ik niet naar om hoef te kijken, wanneer ik een lange dag op pad ben.

Bare Minerals Matte Foundation Powder weartest (3)
Links: na het aanbrengen van de foundation. Rechts: na 8 uur.

Wear test

De foundation breng je aan met een poeder kwast. Ze hebben een speciale kwast van het merk Bare Minerals zelf, maar een gewone van de drogist doet het goed genoeg. De foundation breng ik aan in een ronddraaiende beweging. Onder mijn foundation breng ik alle liquid make-up aan, dus primer en concealer. Het is niet nodig om veel concealer te gebruiken, want de powder foundation van Bare Minerals is ook plaatselijk aan te brengen. Als je bijvoorbeeld een pukkeltje hebt of wat extra dekking nodig hebt op sommige plekken, kun je dit aanstippen met een schoon concealer kwastje (dus niet dezelfde als dat je voor je liquid concealer hebt gebruikt). Als ook mijn bronzer en blush op mijn gezicht zitten, spray ik nog een matte setting spray op mijn gezicht, dit helpt de poeder producten op zijn plek te blijven. Sommige mensen zullen het fijn vinden om voor de spray nog een setting powder te gebruiken, zoals een banana powder (zo blijf je nog langer matte).

Bare Minerals Matte Foundation Powder weartest (2)
Links: na het aanbrengen van de foundation met flits. Rechts: na 8 uur met flits.

Conclusie Bare Minerals

Ik ben verliefd. Nog nooit zag een foundation er zo natuurlijk uit en bleef zo lang zitten als de matte powder foundation van Bare Minerals. Ik hou van mijn huid en merk dat mijn huid wat ademruimte krijgt met dit product. De ingebouwde SPF is voor mij ook een groot pluspunt, omdat ik niet zo’n fan ben van zonnebrandcrèmes op mijn gezicht. Het product dekt goed genoeg (niet high coverage) en is op te bouwen. Ik raad iedereen aan deze foundation in huis te halen. #notsponsored.

TIP: Wanneer je een pukkeltje hebt en even snel uit huis moet, maar geen make-up wil dragen, kan je het puistje aanstippen met de Bare Minerals foundation. Zo camoufleer je je pukkeltje, zonder hem erger te maken!

De prijs van de foundation is redelijk hoog, maar ik vind het het geld helemaal waard. Soms moet je gewoon investeren in een goede verzorging voor je huid. De Bare Minerals matte foundation kost €32,65. Het enige nadeel is dat hij in Nederland alleen online te koop is bij de Douglas, waardoor je je kleur niet gemakkelijk kan uitproberen. Gelukkig heeft Bare Minerals daar een handige tool voor! Zelf heb ik de kleur 06 Natural Ivory, die aan de lichte kant is voor mijn zomerse tint.

Meer inspiratie voor goede make-up nodig? Check de blog met mijn favoriete make-up producten van de Douglas

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Amber

  Wat een goed artikel zeg, precies wat ik zoek! Ik ga ‘m ook halen ☺️ Thanks!

  8 februari 2021 at 19:27
 • Reply g2

  Very informative and useful blog! I appreciate. For best foundation you should visit g2.com

  16 maart 2023 at 16:53
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge