Follow:
Beauty

Tanden thuis bleken met alledaagse producten!

Tanden thuis bleken witter maken whitening

Het is al jaren een trend om witte tanden te hebben. Ik heb zelf echt enorm veel dingen geprobeerd om wittere tanden te krijgen. Het is niet dat ik perse spierwitte tanden wil hebben, maar een natuurlijk witte tint vind ik heel mooi (dus geen gele plekjes). Daarom leg ik jullie vandaag uit, hoe je thuis je tanden kunt bleken met producten die je waarschijnlijk al in huis hebt!


Let op: ik ben geen professional. Deze bleekmethode is iets wat voor mij persoonlijk werkt, maar dat hoeft niet voor jou het geval te zijn. Het volgen van deze stappen is geheel op eigen risico.


Wat heb je nodig?

  • Een reserve tandenborstel
  • Kokosolie
  • Kurkuma kruiden
  • Zuiveringszout (baking soda)
  • Klein schaaltje
  • Theelepel
  • Je normale tandenborstel en tandpasta

Gebruik je liever geen zuiveringzout op je tanden? Probeer dan ook eens deze bleekset, om thuis je tanden witter te maken.


Stap 1. Maak een mixje

Neem een klein schaaltje en strooi daar een beetje kurkuma kruiden op en wat zuiveringszout (beide ongeveer een halve theelepel). En voeg daar ook ongeveer een halve theelepel kokosolie aan toe. Mix het goedje met een lepel. De kokosolie kan hard zijn, dan maakt niet uit. Je moet de olie gewoon even goed plat drukken, zodat het kan mengen met de rest.

Tanden thuis bleken zuiveringszout kurkuma kokosolie baking soda

Stap 2. Poets je tanden met de mix (2 minuten)

Pak er een reserve tandenborstel bij, want door de kurkuma kleurt je tandenborstel geel. Pak het mengsel en poets je tanden ongeveer 2 minuten. Het mixje smaakt niet echt lekker, daarom probeer ik het aan de voorkant van mijn tanden te houden, want de achterkant hoef ik toch niet de bleken. Na 2 minuten poetsen mag je het goedje uitspugen.

Stap 3. Oil Pulling (5+ minuten)

Daarna begint het oil pulling proces. Neem een volle theelepel met kokosolie en stop deze in je mond. Door de warmte zal de olie zacht worden. Spoel nu de kokosolie door je mond. Niet zo snel als dat je zou doen met mondwater, maar gewoon lekker langzaam en zorgvuldig. De olie zorgt dat bacteriën uit je mond verwijdert worden. Als de olie van structuur veranderd (niet meer doorzichtig en dun, maar dik en wit) ben je klaar. Houd dat dus even in de gaten (meestal duurt dit 3-8 minuten). Spuug het goedje uit.

Tanden thuis bleken oil pulling kokosolie

Stap 4. Poets je tanden met normale tandpasta.

Nu je tanden gebleekt zijn, kan je ze nog even poetsen met je normale tandenborstel en tandpasta, om zo de vieze smaak uit je mond te halen. Vergeet niet ook je tong mee te nemen. Het is ook aangeraden om je gezicht even te wassen, want als er restjes olie rond je mond zijn blijven zitten, kan dit voor pukkeltjes zorgen.

Stap 5. Voer de behandeling niet vaker dan 1 keer per week uit!

Zuiveringszout kan een schurend effect veroorzaken op je tanden. Het is daarom niet aan te raden om het mengel vaker dan 1 keer per week te gebruiken. Het oil pulling (stap 3) zou je eventueel wel dagelijks (of tweemaal daags) kunnen uitvoeren en zou zelfs positieve effecten op je gezondheid kunnen hebben.

Tanden thuis bleken before after oil pulling
Het verschil na slechts een behandeling!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge