Follow:
Beauty

Oplossing: jeukende hoofdhuid & roos!

Vichy Dercos anti-roos jeukende hoofdhuid shampoo (3)

De meeste mensen hebben er wel eens last van gehad: roos in hun haar of een jeukende hoofdhuid. Ikzelf merkte dat mijn hoofdhuid erg droog werd, omdat ik mijn haar minder probeerde te wassen. Door stress en warm weer kreeg ik ook nog eens roos en daarbij een jeukende hoofdhuid. Ik kocht daarom een shampoo, die mijn problemen liet verdwijnen!

Hoe ontstaat een jeukende hoofdhuid?

Een jeukende hoofdhuid is niet iets waar je je voor hoeft te schamen, want maar liefst 50% van de mensen heeft hier wel eens last van. De jeuk wordt meestal veroorzaakt door een droge hoofdhuid en dat kan zelfs voorkomen bij mensen waarbij het haar snel vet wordt. Een droge huid kan allerlei oorzaken hebben, zoals: je haar teveel of te weinig wassen, te veel haarproducten gebruiken, teveel aan je haar zitten, te veel zon/warmte, stress of zelfs een huidziekte. Bij de meeste van deze oorzaken, is de oplossing gemakkelijk: stop met het overbelasten van je hoofdhuid en gebruik een hydraterende shampoo.

Eucerin Vichy Dercos anti-roos jeukende hoofdhuid shampoo (3)

Oplossing: shampoo!

Een droge hoofdhuid resulteert vaak in jeuk of roos. De oplossing hiervan is daarom erg simpel: je hoofdhuid heeft vocht nodig. Vele shampoos bevatten stoffen die je hoofdhuid juist strippen van alle vetten. Dit is een tijdelijke oplossing voor vies haar, maar kan op den duur je hoofdhuid overbelasten. Ik was bezig met het trainen van mijn haar, waarbij ik het minder zou wassen, maar daardoor raakte mijn hoofdhuid uitgedroogd. Elke keer als ik het dan wel waste, maakte mijn shampoo het probleem alleen maar erger. Gewassen haar, of niet, ik kon niet stoppen met krabben.

Werkt een shampoo bij jou niet? Als je na twee weken van het gebruik van deze shampoo geen resultaat hebt geboekt, kan het zijn dat er iets anders aan de hand is. Ik raad dan aan zo snel mogelijk even langs de huisarts te gaan. Er zou namelijk sprake kunnen zijn van eczeem, een schimmel, psoriasis of een andere huidziekte.

Vichy Dercos anti-roos jeukende hoofdhuid shampoo (3)
De shampoo ruikt gewoon naar zeep.

Vichy Dercos Shampoo

Ik vond een hele goede shampoo, bij de apotheek (met mijn eigen geld gekocht en daarom is dit geen reclame). De shampoo is van het merk Vichy, dat merk zal je misschien ook wel kennen van de vele skin-care producten die zij op de markt hebben gezet. Van de Dercos Shampoo lijn bestaan er nog verschillende soorten. Ik heb de Ultra-Kalmerende shampoo voor de droge hoofdhuid gekocht (tegen jeuk), maar je hebt ook een shampoo die speciaal gericht is op het verminderen van roos. Wanneer je de Ultra-Kalmerende shampoo gebruikt, zal je gelijk merken dat de jeuk vermindert is. De shampoo zegt 48 uur lang dit gevoel aan te kunnen houden. Nu was ik zelf mijn haar eens per week en zelfs op de laatste dag kriebelt mijn hoofdhuid niet zo erg meer als voorheen.

Let op: als je de shampoo aanbrengt, moet je het even goed inmasseren. Wacht dan een minuutje voordat je het uitspoelt, zo kan het product maximaal zijn werk doen!

Andere tips tegen een jeukende hoofdhuid:

  • Was je haar niet te vaak (ook niet te weinig).
  • Droog je haar af als het nat is (ook van het zweet).
  • Neem momenten om te ontstressen.
  • Masseer je hoofdhuid af en toe, om je bloedcirculatie te bevorderen.
  • Doe je haar niet te strak in een staart/knot.
  • Bescherm je haar tegen de zon.
  • Krabben maakt het probleem alleen maar erger!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge