Follow:
Fitness Lifestyle

Personal Protein: elke dag een andere smaak!

Personal Protein Vegan Pea Isolate flavour shots review smaaktest

Als sporter (en vegetariër) is het handig om genoeg eiwitten te consumeren. Ik doe dit door een proteïne shake te drinken na mijn workout. Ik hou van afwisseling tussen smaken, dus ik had altijd de hele voorraadkast volstaan met potten proteïne. Met Personal Protein is dit probleem opgelost: met slechts één pot en verschillende flavour shots, kan je gemakkelijk elke dag van smaak wisselen, zonder je voorraadkast uit te laten puilen!

De voordelen van Personal Protein

Het feit dat je elke gemakkelijk van smaak kan wisselen, is niet het enige voordeel aan Personal Protein. De producten die ze aanbieden zijn namelijk helemaal niet duur en smaken toch super lekker. Ik heb veel merken proteïne poeder geprobeerd en de smaak van Personal Protein is toch wel een van de beteren. Ik wilde zelf graag een keer een vegan proteine shake proberen en daar heeft Personal Protein een ruim aanbod van. In deze 100% plantaardige shakes zitten geen toegevoegde suikers en zijn dus super gezond. Om de proteïne shakes smaak te geven, heb je en flavour shot nodig. Dit is een vloeistof, waarvan je een klein beetje in de shake knijpt, zodat hij lekker gaat smaken. Deze flavour shots zijn erg geconcentreerd, dus je doet er erg lang mee – en je moet dus niet te hard knijpen in het flesje, anders wordt de smaak erg overheersend. De flavour shots bevatten geen suiker (wel zoetstoffen), geen toegevoegde kleurstoffen en ook geen extra calorieën!

Het assortiment

Ze hebben niet alleen Whey proteïne (gemaakt van de eiwitten van koeienmelk), maar ook vegan Soy eiwitten (gemaakt van sojabonen) en vegan Pea eiwitten (gemaakt van erwten). Daarnaast kan je nog kiezen tussen dieet shakes (minder calorieën), maaltijdshakes (meer calorieën), shakes voor in de avond (met caseïne: langzame eiwitten), pannenkoekenmix, (vegan) eiwitrepen, pre-workout en post-workout. Veel van deze producten zijn smaakloos en heb je een flavour shot voor nodig om smaak te geven. Ze hebben daarin een groot aanbod, van cheesecake tot bosbes en van kokos tot watermeloen. Het gehele aanbod vind je hier. De Flavour Shots zijn niet alleen lekker door de proteïne shakes, maar ook om je kwark smaak te geven, of baksels en water.

How to?

Ik heb zelf een pot met vegan Pea eiwitten. Voorheen dronk ik altijd gewoon Whey, maar mijn huid reageert niet goed op de eiwitten van melk en ik kreeg er altijd een opgeblazen buik van. De vegan Pea is 100% plantaardig en daarom een veel betere keuze voor mij. Let op: er zit wel een verschil in smaak tussen de Whey, Soy en Pea eiwitten. Bij deze pot (kilo) kreeg ik ook 4 flavour shots: chocolade, mixed fruits, aardbei en vanille.

Ten eerste: de shake-beker van Personal Protein is mega handig en klein genoeg om in je tas mee te nemen. Ik vul de beker met 200 ml amandelmelk en 100 ml water, dat is mijn persoonlijke voorkeur. Dan komt er 1 scoop met vegan Pea protein bij en kies ik de smaak uit waar ik op dat moment zin in heb. Vanille en aardbei zijn mijn favorieten voor een after workout shake. Mixed fruits gebruik ik liever door een proteïne smoothie, met echt fruit. De chocolade smaak gebruik ik het liefst door mijn havermout, met proteïne poeder en banaan. Even schudden en de shake is klaar om gedronken te worden. Tip: voeg een paar ijsklontjes toe na het schudden, voor een lekker verfrissend drankje.

Personal Protein Vegan Pea Isolate flavour shots review smaaktest

Smaaktest!

De smaak was even wennen, omdat ik voorheen alleen Whey eiwitten dronk. De Pea eiwitten smaken duidelijk wat meer plantaardig, maar zeker niet zo chemisch als de Whey die ik gewend was (niet van Personal Protein). Ik vind het heel fijn dat ik zelf kan kiezen met de flavour shots, hoe zoet ik de shake maak. Sommige dagen heb ik meer zin in een zoet drankje, als andere. Nu ik Personal Protein heb geprobeerd, wil ik niet meer terug naar mijn oude proteïne shake. Ik weet dat dit veel beter voor mijn lichaam is! 

Benieuwd naar een aantal receptjes om je proteïne shake mee op te fleuren? Check ze hier!

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Evi

  Ik zie nu dus dit artikel pas.
  Maar waarom heb jij voor pea protein gekozen en niet voor de soy?

  20 oktober 2020 at 13:30
  • Reply Iris

   Een vriendin vertelde me dat er veel vrouwelijke hormonen in Soya zitten, daarom koos ik voor Pea! Ik heb me hier alleen nooit echt in verdiept.

   20 oktober 2020 at 13:34

  Leave a Reply

  CommentLuv badge