Follow:
Beauty Review

Review: BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector

Ik had al een tijdje de BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector op het oog. Deze primer schijnt een van de beste primers te zijn voor de vette huid. Je gezicht blijft super lang matte met deze primer. Helaas was de primer niet in Nederland te koop en kostte hij ook nog eens €34. Toen ik hem tegenkwam in de Sephora in Parijs, moest ik hem wel meenemen. Vandaag test ik uit of deze primer het waard was!

Review BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector (4)

BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector

De primer is dus niet te koop in Nederland, wat erg zonde is (UPDATE: Ze verkopen BECCA ook bij de Douglas). Daarom moet je toevallig in een ander land zijn (met Sephora), waar ze deze wel verkopen. Overal op het internet waar ik zocht naar producten voor een vette huid, kwam ik deze tegen. De primer zou ervoor moeten zorgen dat je make-up er langer op blijft zitten, omdat het de oorzaak van het verschuiven aanpakt: het vet dat je huid produceert. De formule is vooral gericht voor de delen van je gezicht die het meest vet worden (T-zone, neus en kin). De primer zou aan moeten voelen als een vloeibare blotting paper en je huid matte moeten houden voor 12 uur! Op het doosje van de primer staat zelfs dat je hem voor en na je foundation aan kan brengen, maar dat laatste raad niemand echt aan.

Ingrediënten
Water, Magnesium Aluminum Silicate, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylene Glycol, Enantia Chlorantha Bark Extract, Oleanolic Acid.

Hoe breng je deze primer aan?

Neem een hoeveelheid van de Primer ter groote van een kleine erwt op je vingers. Warm deze op door je vingers tegen elkaar aan te wrijven. Dep daarna de primer op de gebieden van je gezicht waar je snel vet wordt (T-zone, neus en kin). Zorg dat je de primer dept en niet smeert, anders verlies hij zijn waarde. Laat het producten heel even drogen en breng daarna pas je make-up aan.

Review

De primer is een beetje dik en daarom iets moeilijker mee te werken. Maar als ik heb eenmaal op mijn gezicht had gedept, zag mijn gezicht er gelijk al matte uit, alsof er een beschermend laagje overheen zat. Daarna bracht ik mijn make-up aan, dat ging niet altijd even goed. Je moet echt zorgen dat de primer is gedroogd (duurt ongeveer 1 minuut), anders smeer je hem weer uit als je foundation aanbrengt en dat zorgt ervoor dat je er cakey uit gaat zien. Als je alles op de juiste manier hebt aangebracht, zorgt de primer er wel voor dat je make-up er super matte uitziet. Ik heb hem nu meerdere keren uitgetest, deze matte look blijft bij mijn zo’n 3 uur zitten, daarna wordt mijn gezicht een beetje dewy. Na 6 uur heb ik helaas wel wat vet op mijn huid zitten, maar dit is minimaal en mijn make up zit nog perfect. Na die 6 uur haal ik het vet van mijn gezicht weer weg met blotting paper, daarna ben ik weer helemaal matte, zonder dat ik na het blotten poeder heb aangebracht! Mijn make-up blijft er prima op zitten tot 12 uur na het aanbrengen, maar begint dus vet te worden na 6 uur, wat ik al heel knap vindt. De primer werkt zoveel beter dan andere die ik heb gebruikt. Ik heb dan ook wel echt een hele vette huid, vooral als ik naar school ga. Ik ben zeer tevreden over de primer. Je moet alleen de handigheid in het aanbrengen even doorkrijgen, maar dan is dit product echt een HOLY GRAIL!

Ken jij een betere primer dan de BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector? ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Pamela Van der loos

  Ik breng de primer wel aan na mijn foundation door middel van deppen.
  Omdat als ik het voor mijn foundation doe, het cakey wordt ondanks ik het laat opdrogen, ik dacht dat deze primer niet voor mij was totdat ik hem na mijn foundation deed. Mijn huid blijft echt uren mat!

  18 november 2019 at 22:44
  • Reply Iris

   Oh wat een goeie tip Pamela! Nog nooit geprobeerd! Bij mij wordt m’n make-up gelukkig niet snel cakey. Heb je ook wel eens geprobeerd de primer aan te brengen met vochtige vingers? Deze dan even op te laten droge en en je foundation daarna deppend (met spons) aan te brengen? Dit doe ik vaak, omdat mijn vingers nat worden als ik mijn beauty spons nat maak!

   19 november 2019 at 07:37

  Leave a Reply

  CommentLuv badge