Follow:
Recepten

EASY: Sushi Burrito recept!

EASY Sushi Burrito Recept wraps zalm makkelijk snel student (1)

Ondanks dat ik probeer zo min mogelijk dierlijke producten te consumeren, blijft sushi echt een guilty pleasure van mij. Sushi bestellen kan best wel duur zijn en zelf maken is weer erg moeilijk. Ik bedacht daarom om een sushi burrito te maken en jullie wilde allemaal het recept, toen ik een foto van de heerlijke maaltijd op Instagram plaatste. Bij deze!

Dit heb je nodig

Let op: je kan deze sushi burrito eigenlijk vullen met alles wat je zou willen. Als je geen vis eet, kan je dit vervangen door tofu of rode biet. Als je vlees eet, kan je ook eventueel gegaarde kip-stukjes toevoegen (wel afgekoeld natuurlijk).

250 gr sushi rijst 4 tortillawraps (grote van 25 cm)
50 ml rice vinegar (rijstazijn japan) 4 el mayonaise
300 gram verse zalm (of tonijn) 1 tl wasabi of chilipoeder
350 ml water 150 gr geraspte wortel (peen julienne)
½ komkommer 1 avocado
1 rode puntpaprika Lekker erbij: Sojasaus

Recept

Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 25 minuten. Wachttijd: 1 uur.

EASY Sushi Burrito Recept wraps zalm makkelijk snel student (1)

1. Voeg 250 gram sushirijst toe aan een pan met 350 ml water en een snufje zout, zet op het vuur. Wanneer het water kookt, zet het vuur laag en laat 10 minuten koken. De rijst gaat borrelen, dus laat de deksel er half af. Zet na 10 minuten het vuur uit en dek de rijst nu helemaal af met de deksel, laat zo 15 minuten staan. Na 15 minuten voeg je 50 milliliter Japanse rijstazijn toe aan de rijst en roer je dit goed door. Daarna moet de rijst ongeveer een uurtje afkoelen in de pan, zonder deksel. Roer na en half uurtje even door, zodat de warmte kan ontsnappen.

2. Als de rijst bijna is afgekoeld kan je de vulling gaan snijden. Schil de halve komkommer en snijd in vier gelijke repen in de lengte en halveer deze. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd de paprika in acht lange repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in lange repen. De wortel kan je al geraspt kopen, als dit niet het geval is: schil de wortel en rasp deze in de lengte. Snijd ook de zalm in kleine reepjes, let op: hier hoort geen huid meer aan te zitten.

3. Pak een klein bakje en maak de chili- of wasabi mayonaise. Je kan het zo pittig maken als je zelf wilt. Ik meng vier eetlepels mayonaise met een theelepel chilipoeder.

3. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps (de rijst plakt). Bestrijk de rijst met de chili- of wasabi mayonaise en leg er naast elkaar de komkommer, paprika, avocado, zalm en geraspte wortel op. Rol de tortilla’s zo strak mogelijk op. Gebruik een klein beetje mayonaise om de randjes van de tortilla’s vast te plakken. Snijd de burrito’s door en serveer met een bakje sojasaus, eet smakelijk!

Beoordeling Sushi Burrito!

Dit is een van mijn favoriete recepten! Heel erg makkelijk, leuk om te maken en vooral erg lekker. Je mist de zeewier totaal niet, want het smaakt net naar echte sushi. Je moet de rol heel strak aandraaien, anders kan hij uit elkaar vallen. Ik zal dit recept nog veel vaker gaan maken en jullie hopelijk ook! Het is ook makkelijk te maken met je partner of zelfs met kinderen. Met stokjes eten is niet nodig, want je eet het gewoon uit de hand. Op feestjes zou je de sushi burrito eventueel in plakjes kunnen snijden, voor leuke kleine hapjes!

Het recept kan je heel goed bewaren tot de volgende dag, of zelfs meenemen als lunch.

EASY Sushi Burrito Recept wraps zalm makkelijk snel student (1)

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Wendy

    Ik vind hem zelf nog lekkerder als ie een poosje in de koelkast heeft gestaan want dan worden de burrito’s wat zachter, Net uit de verpakking zijn ze wat aan de droge kant (verschilt misschien per merk). Maar absoluut een lekkere maaltijd, leuk om te maken en snel klaar!

    23 juli 2020 at 09:11
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge