Follow:
Lifestyle Recepten

(Vega) student recepten: wat kook ik in de avond?

STudent budget recepten koken tips kookboek

Aangezien ik al een tijdje op mezelf woon, dacht ik dat het leuk was om jullie eens te laten zien wat ik allemaal kook. Ik volg geen dieet, maar eet gewoon wat ik lekker vind en leuk vind om te maken (vaak terug te zien in mijn Instagram stories) . Dit zijn de (vega) student recepten die ik vaak gebruik op een rijtje, bij elkaar gevoegd in een mini kookboekje (downloadbaar)!

Wil je nog meer leuke downloadbare bestanden? Ik heb ook een eigen 2020 agenda/planner gemaakt (zonder datums), dus deze kan je op elk gewenst moment nog downloaden en printen om te gebruiken!

Groenten, koolhydraten en eiwit.

Voornamelijk uit je avondeten haal je de meeste voedingsstoffen die je op een dag nodig hebt. Mijn mama leerde me dat je eigenlijk altijd moet zorgen dat je groenten, koolhydraten en eiwitten in je avondmaal hebt zitten. Meestal tijdens de lunch/ontbijt kom je hier namelijk nog niet aan. Voorbeeld: je kan er natuurlijk voor kiezen om een leuk gerechtje te maken, waar wat minder eiwitten in zitten, maar weet dan wel dat je op een ander deel van de dag deze eiwitten weer moet inhalen. De recepten in mijn receptenboekje bevatten bijna allemaal groenten en koolhydraten, eiwitten is soms wat lastig. Ik eet namelijk vegetarisch en de meeste eiwitten zitten in vlees. Ik probeer daarom overdag ook nog wat extra nootjes te eten of kwark om aan mijn eiwitten te komen (er zitten in nog veel meer andere producten eiwitten).

Recepten zijn vegetarisch, maar ook met vlees te maken!

Voor iedereen die is geschrokken van het woord ‘vega’ in de titel. De student recepten zijn ook heel makkelijk met vlees te maken. Voeg simpelweg gehakt toe of bak er een schnitzel bij. Ik ben zelf al 4 jaar vegetariër en ben nog steeds hartstikke gezond, ik mis niks in mijn voeding. Sterker nog, mijn huid is aanzienlijk beter geworden toen ik stopte met het eten van vlees (en al helemaal toen ik lactosevrije kwark ging eten in de ochtend). Het is natuurlijk een voorkeur om vlees te eten, maar veel van deze student recepten zijn echt heerlijk zonder. Daarnaast zijn ze erg gezond, dus goed te gebruiken tijdens het sporten.

STudent budget recepten koken tips kookboek

Student budget en bewaar tips!

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, zal je al snel merken dat boodschappen echt mega duur kunnen zijn. Mijn eerste grote boodschap (nee, niet dat) was bijna 100 euro en daar schrok ik van. Al snel begon ik rekening met mijn uitgaven te houden. Hier wat tips:

 • Je hoeft niet altijd a-merk producten te kopen, de b-merken zijn meestal net zo lekker.
 • Koop in plaats van allerlei soorten kruiden, gewoon simpel 1 of 2 verschillende kruidenmixen. Te gebruiken bij de meeste gerechten!
 • Porties voor 2 of 4 personen zijn vaak voordeliger dan porties voor 1 persoon. Daarom maak ik altijd meer en vries ik het in!
 • Geen zin om te koken doordeweeks? Ga mealpreppen in het weekend. Neem een uurtje de tijd om een van deze student recepten te koken en vries die vervolgens in 1 persoons porties in.
 • Rijst, pasta sauzen, ovenschotels en aardappelgerechten kan je goed invriezen. Haal het in de ochtend uit je vriezer en zet het in de koelkast om alvast te ontdooien. Pasta is niet lekker ingevroren, maar het vers koken ervan kost weinig moeite.

Geen zin/tijd om te koken? Zorg dat je een altijd diepvries roerbak maaltijd in huis hebt als noodoptie, zoals deze. Deze hoef je maar ongeveer 10 minuutjes op te warmen in een pannetje: gezond en snel.

Related:

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Robbat Rio

  Very impressive blog thanks for this update. keep on blogging, we are excepting these types of news only thanks.

  12 maart 2020 at 13:44
 • Reply Hortense

  Very impressive blog thanks for this update. keep on blogging, we are excepting these types of news only thanks.

  16 november 2020 at 22:19
 • Reply Alan

  Very impressive blog thanks for this update. keep on blogging, we are excepting these types of news only thanks. https://www.hetfeestjevaniris.nl/2020/02/27/vega-student-recepten
  Alan onlangs geplaatst…Parfumado: elke maand een parfum ontdekken!My Profile

  21 november 2020 at 15:09
 • Reply Richard

  interesting recipes from you, however, you can take and open some kind of institution), but perhaps it was worth correcting something, so it’s better to turn to somewhere https://pro-papers.com

  21 november 2020 at 15:18
 • Reply Alan

  coomn Very impressive blog thanks for this update. keep on blogging, we are excepting these types of news only thanks. https://www.hetfeestjevaniris.nl
  Alan onlangs geplaatst…Backstage bij Wonderland 2021!My Profile

  28 november 2021 at 18:35
 • Reply Iris

  https://whidegroup.com/blog/magento-tutorial-for-beginners/ is a boutique company delivering e-commerce solutions that provide advanced business value to entrepreneurs, and have done so for over 10 years. Focused on the story behind each e-commerce enterprise, we maintain personal interactions with our clients with an eye to develop technology solutions matching their specific business needs.

  28 november 2021 at 18:36
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge