Follow:
DIY Lifestyle

Mijn DIY 2020 planner! + free printables

Het feestje van Iris DIY 2020 planner agenda (4)

Tweeduizend Twintig, het begin van het nieuwe decennium. Jullie wisten het misschien niet, maar ik kan echt blij worden van een mooie agenda. En aangezien ik dit jaar eindelijk heb geleerd hoe Adobe InDesign werkt, heb ik dit jaar mijn eigen DIY 2020 planner/agenda ontworpen! Met trots deel ik deze met jullie. Hij is gratis te downloaden en undated, dus dat betekent dat deze agenda in 2021 ook nog te gebruiken is !

Mijn eerste eigen planner

Vorig jaar maakte ik al eens eerder een eigen agenda, met printables die ik had gekocht via Etsy. Dit werkte voor mij niet helemaal, omdat ik ruimte miste. Daarom begon ik mijn eigen planner pagina’s te maken, door ze te tekenen op papier en daarna te scannen. Dit werkte prima, alleen ergerde ik mij aan mijn eigen handschrift en vond ik mijn A5-mapje geen fijn formaat. Ik heb altijd mijn laptop in mijn tas, en als daar een heel dik klein mapje naast ligt, steekt dat uit. Al snel ging ik daardoor weer terug naar mijn Moleskine agenda, die was dunner, maar deze was te klein voor alles wat ik wilde opschrijven. Ja, ik had gewoon een grotere versie kunnen kopen, maar wat is de lol daarvan? Daarom koos ik dit jaar om mijn eigen DIY 2020 planner op A4 formaat te maken, wat ook betekent dat er meer ruimte op de pagina zelf vrij zou komen! Het kostte me heel wat moeite om alles netjes te maken via InDesign, maar ik vond het enorm leuk om te doen en heb er ook veel van geleerd. Mijn mapje/binder komt trouwens van AliExpress!

Het feestje van Iris DIY 2020 planner agenda (4)

The making of

Ik had een planner nodig, waarin ik alles bij kon houden. Niet alleen mijn huiswerk, maar ook mijn persoonlijke taakjes en mijn blog activiteiten. In mijn vorige agenda’s moest ik altijd veel werken met kleurcodering, omdat anders alles door elkaar stond. In deze agenda hoeft dat niet meer, omdat alles zijn eigen plekje heeft (of je wel kleurcodering gebruikt, mag je natuurlijk zelf bepalen). Ik maakte mijn planner via Adobe InDesign, waar ik dit jaar tijdens mijn minor (visual storytelling op de HvA) mee heb leren werken. De mensen die mijn planner zelf zouden willen aanpassen in InDesign, kunnen hem hier via Google Drive downloaden! Let op: het begin van elke maand is een blanco pagina, zo kan jij zelf elke maand versieren, zodat je hem snel terugvindt in je agenda. Ook zitten er printbare boekenleggers en tabbladen bij, om je DIY 2020 planner overzichtelijker mee te maken.

Het feestje van Iris DIY 2020 planner agenda (4)

De voorpagina is mijn persoonlijke vision board!

Voor de voorpagina heb ik mijn 2020 vision board gebruikt. Dit is voor jullie misschien een random collage met Pinterest foto’s, maar voor mij is dit een betekenisvolle pagina met mijn gevisualiseerde doelen voor 2020. Als je je dromen visualiseert kan dit een gunstige werking hebben op het uitkomen ervan, aangezien jij steeds zal worden herinnerd dat je ze moet behalen. Je kan je eigen vision board voorkant gemakkelijk zelf maken, via Canva (zo heb ik ook mijn Instagram Highlights gemaakt) en uitprinten op A4 fotopapier. Mijn doelen voor 2020 zijn o.a.: in een typisch Amsterdams huis gaan wonen, succesvol afstuderen, een vakantie naar Bali boeken, een eigen bedrijf starten, van mezelf leren houden, het lichaam van mijn dromen kweken en vriendelijker zijn voor mijn medemens.

Het feestje van Iris DIY 2020 planner agenda (4)

Wat staat er allemaal in de 2020 planner?

 • Voorpagina
 • Gegevens en legenda (keys) pagina
 • Jaarlijks overzicht (verjaardagen en vooruit plannen)
 • 2019 reflectie, 2020 goede voornemens en jaar tracker
 • Maandelijkse pagina’s (doelen, social media tracker, schoonmaak lijst, motiverende quotes, blog planner, habit tracker en ‘currently reading/listening to’)
 • Maandelijkse agenda/planner
 • Wekelijkse pagina’s (to do’s, maaltijden planner, quotes, stemming tracker, habit tracker, slaap tracker, weersvoorspelling, blog planner)
 • Wekelijkse agenda/planner (twee soorten: een agenda met tijdsindeling of zonder tijdsindeling, allebei met een plekje voor gratitude)
 • Maandelijkse reflectie en financiën bijhouden
 • Fitness/lichaam tracker
 • Lijstje met vakantie bestemmingen
 • Verlanglijstje
 • Cadeau ideetjes voor anderen
 • Contactenlijst
 • (Influencer ) pagina voor samenwerkingen & leuke bedrijven
 • Blog post ideas & to do’s
 • Blog tracker
 • DIY tabbladen
 • extra mood tracker (uit te knippen)
 • Boekenleggers om de week bij te houden
 • Lijntjespapier
 • Blanco papier
 • Geruit papier
 • Gestippeld papier

Printinstructies: Print pagina 1 op a4 fotopapier. Stel daarna in dat je steeds op a4 papier, dubbelzijdig (lange kant) gaat printen. Begin daarna met het printen van pagina 3-6. Daarna kan je de maanden gaan printen, reken voor elke maand 4 weken. Kies of je de wekelijkse schema met (11) of zonder (13) tijdsindeling wilt gebruiken. Print als volgt (de 11, kan bij jou dus ook een 13 zijn): 8,9,10,11,10,11,10,11,10,11,14. Dit doe je 12 keer, voor elke maand, of zoveel als jij in je planner wilt. Ik heb zelf 6 maanden in mijn planner, want anders wordt hij zo dik, vooruit plannen kan altijd in het jaaroverzicht. Pagina 15-23 zijn extra pagina’s, zelf heb die allemaal slechts een keer geprint (dubbelzijdig a4). Pagina 24,25 zijn de boekenleggers, ik heb deze twee 6 keer dubbelzijdig geprint en uitgeknipt (lukt dit niet, stel je printer dan in op ‘borderless printing’ en print elke kant enkelzijdig, leg later het papier terug in de printer en print opnieuw om ze dubbelzijdig te maken). Zodat ik elke week een nieuwe boekenlegger heb waar ik mijn boodschappen op kan schrijven. Pagina 26-33 zijn allemaal pagina’s om notities op te maken, die kan je zo vaak printen als dat je nodig hebt. 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge