Follow:
Lifestyle Social Media

Zo maak je de mooiste Instagram Highlights!

Instagram Highlights How to Canva @irishuijkman

De mensen die mijn volgen op Instagram hebben vast wel doorgehad dat ik mijn Instagram Highlights (eindelijk) heb gemaakt. Nu kan je via mijn profiel mijn opgeslagen verhalen aanklikken op categorie. Door deze highlights ziet je profiel er een stuk professioneler uit! Wil je ook weten hoe je jouw Instagram account tot het volgende level kan tillen! Ik leg het je uit, en je hebt er geen moeilijke programma’s als Photoshop voor nodig!

Canva

Canva is een gratis (sommige sjablonen zijn betaald) website/app waarop je heel gemakkelijk grafische plaatjes kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie CV, een visitekaartje of zoals vandaag een Instagram Story. Het is super makkelijk te gebruiken en ik laat jullie zien hoe! Via Canva kun je gemakkelijk, snel en gratis een account aanmaken. Laat de pret beginnen! Ik heb dit geleerd door deze website, echter lieten ze het daar alleen zien hoe je het via je telefoon kon doen. Omdat ik niet alle plaatjes via de bibliotheek van Canva kon vinden, moest ik mijn eigen afbeeldingen gebruiken en uploaden, dat kan alleen via je laptop! Als dat niet voor jou is, raad ik je aan de website te bekijken waarvan ik het ook heb geleerd!

Bedenk eerst welke highlights je wilt hebben?

Ik koos voor de onderwerpen waar mijn account het meest over gaat en de story’s die ik het meest plaats:

  • Blog
  • Party
  • Music
  • Health
  • Beauty
  • Fashion
  • Friends
  • Features

Let’s get started!

1. Als je in hebt gelogd op de website van canva, kom je op het homescherm. Klik op aangepaste afmetingen gebruiken en typ daar in: 1080 x 1920 px. Dit zijn de afmetingen van een Instagram Story.

2. Daarna kom je op dit scherm. Kies eerst een achtergrond voor je highlight. Ik koos ervoor om mijn eigen effen kleur te gebruiken door op het plusje te klikken. Je komt bij een kleurwiel, waar je zelfs een kleurcode in kan geven. Je hoeft niet perse een effen achtergrond, want je kan ook een patroon kiezen. Als je een patroon wilt uploaden moet je even bij stap 7 kijken hoe dit moet.

3. Ga daarna naar elementen. Hier zie je alle elementen die je toe kan voegen aan je highlight. Bij het vakje vormen zitten veel ingekleurde vormen of omlijningen van vormen. Als je op de vormen klikt kan je naar beneden scrollen om alles te bekijken. Als je die van jou niet kan vinden, kan je ook bovenaan bij de zoekknop opzoek gaan.

 

4. Als je bij vormen even naar beneden scrolt, kom je een rondje tegen. Als je hem aanklikt komt hij op je design terecht (soms lukt dit niet, dan kan je hem ook naar je design toe slepen). Links boven je design zie je een gekleurd vakje, dit is de kleur van je vorm. Ik maak mijn vorm in mijn geval wit. Ook kan ik in mijn design de vorm wat kleiner maken. Door de paarse lijnen kan je precies zien of je vorm in het midden is geplaatst.

5. Nu is het tijd voor een illustratie. Met de zoekknop ga ik op zoek naar de iconen die ik wil gebruiken. Ik zorg dat ik illustraties heb aangeklikt, anders krijg je ook foto’s. Voor het plaatje van mijn blog highlight, zocht ik naar het woord ‘blog’. Je kan zien dat niet alle iconen gratis zijn, daarom kan je zelf ook makkelijk een icoon uploaden (zie punt 7).

6. Ik vond uiteindelijk wel een leuk icoontje, onder het zoekwoord ‘writing’. Als je deze aanklikt komt hij op je design (soms lukt dit niet, dan kan je het icoontje naar je design toe slepen). Linksboven het design kan je de kleur aanpassen. Ik zorg dat het icoontje in het midden van het witte rondje wordt geplaatst.

7. Ik ga je nu laten zien hoe je je eigen afbeelding upload. Het is heel simpel. Je klikt bij uploads op ‘Upload je eigen afbeelding’, en komt daarmee bij de bestanden op je computer. Dan klik je het icoontje aan wat je wilt gebruiken! Zorg wel dat deze al de juiste kleur en achtergrond heeft, anders kan hij niet op je design (want je kan de achtergrondkleur niet aanpassen). Ik heb mijn eigen logo gebruikt, deze heeft een transparante achtergrond. Je kan ook icoontjes gebruiken van het Internet, zoek daarom bijvoorbeeld naar ‘blog icon’ en krijg op Google Afbeeldingen allemaal leuke icoontjes te zien! Deze sla je op op je computer, zodat je hem naar Canva kan uploaden.

 

8. Ik wilde mijn logo achter mijn icoontje. Deze zal je niet zien als je op mijn profiel zit, maar wel als je je highlight aanklikt! Door rechtsboven op ‘ordenen’ te klikken en daarna op ‘terug’, zal het plaatje naar achter verplaatsen. Zo komt hij achter het rondje te staan met het icoontje.

9. Ik wilde dat er op mijn profiel ook nog een randje om het witte rondje te zien was. Dit is helaas een beetje verpest door mijn logo. Daarom kies ik bij elementen weer een rondje vorm. Zodat ik deze achter mijn witte rondje kan plakken.

10. Ik gaf het rondje dezelfde kleur als mijn achtergrond en klikte weer een aantal keer op ‘terug’. Ik zorgde dat het rondje niet helemaal naar achter werd gezet, maar tussen mijn witte rondje en mijn logo in kwam. Het rondje maakte ik ietsjes groter dan mijn originele witte rondje, zodat je de randjes nog kon zien

11. Mijn icoontje voor de highlight is af, maar ik wil ook dat als mensen op mijn highlight klikken ze nog wat extra informatie kunnen zien. Daarom voegde ik bij tekst nog een titel en ondertitel toe.

12. Bovenaan kan je het lettertype veranderen. Voor mijn titel had ik: Amatic SC, 64 punten groot en bold. Voor de subtitel had ik: Amatic SC, 36 punten groot en niet bold. Met de tekst gaf ik wat extra informatie over de Highlight o ik linkte terug naar mijn blog of andere social media kanalen.

13. Rechts van je design zie je een knopje waarmee je je plaatje kan kopiëren. Zo kan je voor de volgende highlight precies dezelfde lay-out gebruiken. Je hoeft dan alleen het icoontje en de tekst aan te passen! Doe dit voor elk design, tot dat je al je highlights af hebt.

14. Als je al je designs af hebt, kun je ze gaan downloaden. Mijn computer kan helaas geen zip bestanden openen, dus ik download individueel alle designs. Ze komen nu in je download folder terecht onder de naam: My Blog Posts. Het is nu aan jou de taak om je deze afbeeldingen naar je telefoon over te zetten. Via Itunes, Dropbox of e-mail.

De Highlights op Instagram plaatsen

Instagram Highlights How to Canva @irishuijkman

15. Je plaatst nu al deze afbeeldingen via je telefoon in je Instagram story. Als je dat gedaan hebt, ga je naar je Instagram Profiel en klik je op het +je onder je biografie. Je klikt dan het design aan die jij wilt gebruiken voor je highlight en dan op volgende. Dan kom je op een pagina met omslag bewerken, waar je het rondje op de juiste manier over je highlight kan plaatsen. Ook geef je je highlight een naam en klikt op toevoegen. Je highlight is nu aangemaakt!

16. Foto’s aan je highlight toevoegen doe je door op je highlight te klikken. Rechtsonder bij de drie puntjes op Hoogtepunt bewerken te klikken. Daarna kies je Archief (rechtsboven). En vervolgens kan je alle plaatjes toevoegen aan je highlight die jij erin wilt hebben! Klaar is kees!

17. Je kan ook een plaatje uit je huidige story uitlichten. Door op je story te klikken en dan op uitlichten. Vanaf daar kan je hem toevoegen aan je highlights!

Volg jij mij al op Instagram @irishuijkman? Laat hieronder in de reacties je eigen account achter, zodat ik je terug kan volgen! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge