Follow:
Beauty

Wimpers verven met Refectocil!

Wimpers verfen Refectocil

In de zomer vind ik het mooi om geen make-up te dragen, alleen zou ik wel graag mijn wimpers zwart willen. Mascara is ook geen pretje, want daar kan je (meestal) niet mee zwemmen en zweet je van je gezicht af. Daarom wilde ik mijn wimpers verven! Je kan dit bij een salon laten doen voor een belachelijk hoge prijs, of goedkoper thuis proberen. Vandaag laat ik jullie zien hoe!

Refectocil

Al eerder probeerde ik de wimperverf van de Kruidvat, maar deze werkte voor geen meter. Ik zag geen verschil en moest overgaan op het zwaardere geschut. Ik kwam de verf van Refectocil tegen. Deze verf lijkt een beetje op haarverf. Je hebt een oxidant (een vloeistof die de verf ontwikkeld) nodig, en een pigment. Ik koos de kleur 1 Zwart van Refectocil en de Refectocil liquid ontwikkelaar 3%. Je kan de verf ook op je wenkbrauwen gebruiken, maar dan raad ik je aan een lichtere kleur te gebruiken. De verf pakt namelijk best donker uit, maar voor mijn wimpers vind ik dat niet erg. Zorg alleen wel dat je de verf niet op je huid krijgt, want ook dat zal meegekleurd worden. Het aanbrengen van de verf gaat super snel, je bent er in totaal niet meer dan 15 minuten mee bezig. Als eindresultaat heb je mooie zwarte wimpers, van de aanzet tot de puntjes! Het resultaat zal niet dramatisch zijn, maar je wimpers lijken er zonder mascara wel wat langer door! Super leuk dus, als je geen mascara op doet (deze zomer bijvoorbeeld). De wimpers blijven ongeveer 1 maand (of langer) zwart, daarna groeien er weer nieuwe niet-gekleurde haartjes terug en moet je ze opnieuw verven. Met de tube verf van Refectocil kan je dan ook super lang doen!

What you need

Wimpers verfen Refectocil

 • Refectocil wimper en wenkbrauwverf (nummer 1 zwart)
 • Refectocil oxidant ontwikkelaar (liquid of cream is je eigen voorkeur)
 • Vaseline of lippenbalsem
 • papiertje of inlegkruisje
 • kwastje om de verf mee te roeren
 • oud mascaraborsteltje (of kwastje)
 • Een klein bakje/schaaltje
 • Make-up remover doekjes of watje met micellair water
 • Wattenstaafje

How to

★ Voordat ik begon met het verven, heb ik mijn wimpers permanent gekruld. Hierdoor lijken ze super lang. In combinatie met het verven ziet dit er super leuk uit deze zomer!

Wimpers verfen Refectocil before

before

 1. Knijp een hoeveelheid van de verf ter grootte van een erwt op het schaaltje.
 2. voeg daar ongeveer 3 druppelt ontwikkelaar bij.Wimpers verfen Refectocil verf
 3. Meng de verf en de ontwikkelaar met een kwastje, totdat het een smeerbare pasta is.
 4. Smeer rondom je wimpers wat vaseline, zodat je huid rondom beschermt is tegen het verven. De vaseline moet niet op je wimpers komenWimpers verfen Refectocil vaseline
 5. gebruik een oud mascaraborsteltje of kwastje om de verf aan te brengen op je wimpers. De verf moet alleen op je wimpers en niet op je huid! Ik gebruik een inlegkruisje achter mijn wimpers zodat ik daar de wimpers tegen aan kan drukken om zo te verven. Zo komt de verf niet op mijn huid.
 6. Als alle wimpers (ik doe onder en boven) zijn gekleurd (vergeet de achterkant en onderkant niet!). Dan moet je de verf 10 minuten laten zitten. Als je op je huid hebt geknoeid kan je nog gemakkelijk even weghalen met een wattenstaafje.Wimpers verfen Refectocil aanbrengen
 7. Na 10 minuten kan je de verf er weer afhalen. Ik doe dat gewoon met een make-up remover doekje! Als alle verf weg is, zul je zien dat je hele wimpers zwart zijn!
 8. Je wimpers zullen ongeveer een maandje of langer zo blijven, daarna groeien er weer nieuwe niet-gekleurde wimperhaartjes terug!
Wimpers verfen Refectocil after

after

Ben jij al helemaal summer-ready? Of moet jij ook eerst nog je wimpers verven? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge