Follow:
Beauty DIY

DIY: Wimpers permanent krullen voor maar €5 !

Before and after, letters voor en na wimper permanent krullen

Ben jij het ook zat om elke dag je wimpers te krullen of wil je gewoon altijd mooie gekrulde wimpers? Dat kan! Voor een klein prijsje kan je nu zelf thuis je wimpers permanent krullen en het blijft ongeveer een maand zitten. Er is geen dure behandeling voor nodig, want jij kan het zelf ook!

Na het bekijken van honderden YouTube filmpjes over een kit van AliExpress, waarmee je zelf je wimpers kan krullen, wilde ik het ook wel eens proberen! Ik was eerst wat bang, want mijn kit kon ik voor 4 euro scoren en ik wist niet of daar risico’s aan vast zouden zitten. De YouTubers die mij voorgingen leken heel enthousiast, dus ik waagde mijn gok! Op AliExpress zijn de kitjes te vinden voor ongeveer €5 en je betaald geen verzendkosten. Het kan wel een maand duren voordat het binnen is, maar mijn kitje duurde gelukkig maar 2 weken!

Wimpers permanent krullen Ebay Kitje

Benodigdheden:

Stap 1: Bij het setje zit een soort rolletje, waar je je wimpers overheen moet krullen. Deze is wit en rond en plak je vast door wat wimperlijm op je ooglid te doen en het rolletje zo dicht mogelijk op je wimperlijn te plakken. Er mogen geen haartjes onder vastzitten! – Ik vond dit rolletje uiteindelijk mijn wimpers te rond krullen en heb een silicone rollers gekocht, die je wimpers meer omhoog laten staan dan in een rondje krullen – Je kan ervoor kiezen om 1 oog per keer te doen, of twee als je ervaren bent!

Stap 2: Lijm je wimpers aan het rolletje. Doe wat wimperlijm aan het rolletje en duw je wimpers er tegen aan met een tandenstoker. Zorg dat ze goed vast zitten, anders houden ze vorm van de krul niet.

Wimpers permanent krullen Ebay Kitje stap 1

Stap 3: Breng met een wattenstaafje het eerste roze serum aan. Zorg dat je hele wimpers bedekt zijn met dit spulletje. Na ongeveer 18 minuten haal je het serum eraf met een schoon wattenstaafje(2 minuten eerder als je dunne wimpers hebt, en 2 minuten laten als je dikkere wimpers hebt).

Wimpers permanent krullen Ebay Kitje stap 2

Stap 4: Breng met een schoon wattenstaafje de tweede substantie aan, dit ziet er uit als een witte crème. Dit moet even lang blijven zitten als het roze serum, dus ± 18 minuten, daarna haal je de crème er weer af!

Wimpers permanent krullen Ebay Kitje stap 3

Stap 5: Breng nu een met een nieuw wattenstaafje een bruine doorzichtige olie aan over je wimpers, dit helpt je wimpers weer te verzorgen na het permanenten. Laat de olie er 3 minuten op zitten.

Wimpers permanent krullen Ebay Kitje stap 4

Stap 6: Pak nu de laatste substantie en doorweek daarmee een wattenstaafje. Dit doorzichtige middeltje lost alle lijm op, en zorgt dat je je wimpers en ooglid weer los krijgt van de wimperlijm! Wrijf over de plekken waar lijm zit, totdat het rolletje vanzelf los laat. Gebruik niet teveel kracht bij het loshalen, dit kan je wimpers en ogen irriteren. Geduld dus!

Tada! Je wordt overgelaten met mooie krullende wimpers. Het blijft ongeveer 3 weken zitten, afhankelijk van je wimpercyclus. Je baby wimperhaartjes hebben namelijk zo’n 3 weken nodig om aan te groeien, en deze zullen niet gekruld zijn. Je kan het setje gelukkig super vaak gebruiken, want er zit genoeg benodigdheden in!

Heb jij je wimpers al eens permanent gekruld? ♥

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Esther

  Hoi hoi! Ik heb dit setje ook en werkte bij mij voor geen meter. Ik heb dan ook niet tussentijds het spul weggehaald met een wattenstaafje alvorens een nieuwe te smeren. Zou het daaraan liggen?

  Haal je het tussendoor weg met een droog wattenstaafje, of met een nat wattenstaafje?

  Groetjes!

  25 mei 2020 at 14:42
  • Reply Iris

   Hi Esther, ik haal het meestal weg met een droog wc papiertje, gaat sneller! Let er ook op dat je geen twee keer met hetzelfde wattenstaafje in hetzelfde potje gaat, anders kan de verkeerde vloeistof al bij de stof komen en zo een reactie veroorzaken, dan werkt het product niet meer zo goed. Let er ook op dat je de vloeistoffen lang genoeg laat zitten op de wimpers, ik doe meestal 18+ minuten. Ook moet je niet een te grote perm rod gebruiken, hoe kleiner de rod, des te meer krul je krijgt! Ik hoop dat je zo verder kan. Liefs, Iris

   25 mei 2020 at 18:50

  Leave a Reply

  CommentLuv badge