Follow:
Beauty Review

Fail: Thuis je wimpers verven met Kruidvat?

Wimpers verven kruidvat

Wimperextensions, permanent krullen of wimpers verven? Vanaf vandaag staat elk onderdeel op mijn blog! Na het permanent krullen, koos ik ervoor om mijn wimpers te gaan verven. Ik laat vandaag aan jullie zien hoe dat in zijn werk gaat!

Wat heb ik gebruikt:

 • Een wimperkleur setje van de Kruidvat (zwart) €4,99
 • Vaseline
 • Make-up remover doekje

Wimpers verven kruidvat

Dit moet je weten:

 • De wimperverf zie je het best op blonde wimpers! Zwarte wimpers zijn al gekleurd en je zal daarom weinig verschil zien (daarom zijn de foto’s ook van mijn nichtje).
 • Wimpers kleuren gaat best moeilijk, daarom deed ik de eerste keer 1 oog per keer! Ik kon zo goed de tijd nemen om alles uit te smeren.
 • De wimpers blijven ongeveer 4-6 weken gekleurd, daarna moet je ze weer opnieuw verfen. Met 1 kitje verf je ze 5 á 10 keer. Het duurt ongeveer 20 minuten om ze te verfen.

Wimpers verven kruidvat

Hoe ik mijn wimpers heb geverfd:

 1. Ik begin met schone ogen. Ik heb geen make-up op en mijn wimpers zijn vet-vrij. Als dit niet zo is, zal de verf niet goed blijven plakken.
 2. Om ervoor te zorgen dat de verf alleen op mijn wimperhaartjes komt, breng ik wat vaseline rondom mijn ogen aan. Ik zorg dat er geen vaseline op mijn wimpers komt!
 3. Bij de kit van de Kruidvat zit een soort papiertje, die je op de vaseline plakt. Dit papiertje is er om ervoor te zorgen dat tijdens het aanbrengen van de verf er geen verf op je huid komt. Het papiertje vond ik vreselijk onhandig (later las ik online dat maandverband ook kan dienen hiervoor). Ik heb het papiertje meerdere keren tegen mijn oog gehouden, maar het was te stijf en bleef niet zitten. Ik kon niet knipperen en besloot het daarom zonder papier te doen.
 4. Uit het kitje pak jehet potje met stap 1. Je doopt een wattenstaafje in dit potje en brengt dit aan over je wimpers. De vloeistof is doorzichtig, dus wees voorzichtig. Je ziet het namelijk niet als je uitschiet en ook niet of elke wimper bedekt is! Deze vloeistof moet je (volgens de handleiding) maximaal 1 minuuut laten intrekken. Hoe langer je hem laat intrekken, hoe zwarter de wimpers worden. Ik liet de vloeistof echter op beide ogen precies 3 minuten intrekken, want daarmee kreeg ik betere resultaten!
 5. Na precies 3 minuten bracht ik stap twee aan. Die ik tijdens het intrekken al uit de tube had geknepen en op het wimperborsteltje had gedaan. Stap 2 is een doorzichtige pasta, die donker kleurt als hij in aanraking komt met stap 1. Ik borstelde stap 2 door mijn wimperhaartjes, tot ze allemaal donker gekleurd waren. Op de doos staat niet hoe lang deze moet intrekken, ik koos voor 15 minuten. Enige foutjes die je hebt gemaakt op je huid, moet je voor het intrekken weghalen, anders kan het gaan vlekken.
 6. Na 15 minuten haal ik de verf eraf met een make-upremoverdoekje. Mijn wimpers zijn nu mooi zwart en dit zal voor ongeveer 1 maand zo blijven. Daarna moet je ze opnieuw verfen.

Eindoordeel

Wimpers verven kruidvat before after

Zie jij het verschil op de foto hiernaast (links voor de verf en rechts na het verven)? Ik vond de kit van Kruidvat fijn werken, maar hij werkt niet goed. Het is erg onduidelijk hoe lang de verf op de wimpers moet blijven zitten. Ook vond ik het resultaat bijna niet zichtbaar. In het vervolg koop ik een ander merk! Online heb ik merken gezien die wel degelijk resultaat gaven, zoals: Refectocil of Augenblick. Dit kitje van kruidvat hoorde helaas niet bij deze merken.

Hebben jullie je wimpers wel eens laten verven bij een salon? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge