Follow:
Beauty DIY

DIY: Wimperextensions

diy wimperextensions

Voor mijn verjaardag probeerde ik een keer zelf wimperextensions te zetten. Ik had al tientallen filmpjes gekeken over hoe dat nou eigenlijk moest. Nu kan ik ook vertellen dat ik dit eens geprobeerd heb!

Om te beginnen wil ik even kwijt dat ik geen professional ben in deze vaardigheid. Er zijn mensen die hier echt in gespecialiseerd zijn, en een certificaat hebben. Ik daarentegen heb mijn bevindingen opgedaan via het internet, en weet verder niets af van de gevolgen!

De wimperextensions blijven ongeveer 2 weken zitten als je ze goed onderhoudt. Ik heb ze er helaas na 3 dagen al afgehaald, omdat ik de wimpers liever niet naar school droeg. Het aanbrengen van de wimpers vergt geduld en precisie. Ik deed er iets meer dan een uur over om de wimpers op te plakken.

eylure lash pro individuals doosje verpakking

Wat je heb je nodig?eylure lash pro individuals gebruiksaanwijzing

Online vond ik allemaal mensen die de Ardell individual lash starter kit gebruikte. Daarin zitten genoeg individuele wimper verlengstukjes om twee ogen mee te bedekken. Die wimperstukjes zitten aan elkaar vast, zodat je niet ze wimper voor wimper (zoals bij echte wimperextensions) hoeft op te plakken. Ook zit er in dit kitje een lijm, die veel sterker is dan normale wimperlijm, en daarbij lijm remover. Deze leuke starter kit van Ardell is helaas moeilijk te vinden in Nederland. Gelukkig kwam ik de kit van Eylure (lash pro individuals) tegen! Wat minder bekend, maar bevat dezelfde onderdelen. Het kitje kostte €7,99 en dat scheelt heel wat met de 40+ van echte wimperextensions! 

Voordat je begint

Zorg dat je wimpers schoon zijn! Je mag geen mascara meer op je ogen hebben, en ook geen restproduct van enige make-up remover! Ik zorgde ervoor dat ik dus al lekker gedoucht had, want je mag je nepwimpers, als je ze net op hebt, ook niet natmaken.

Stap 1: Doe een druppeltje lijm op een stukje plastic, niet op je hand of op karton. Een klein beetje is genoeg, anders droogt het druppeltje lijm alweer op voordat je alle wimpers op hebt kunnen plakken. Sluit het lijmflesje ook weer, anders droogt de lijm op!eylure lash pro individuals wimperstukje op oog

Stap 2: Pak met een pincet een plukje wimpers op. Je hebt drie verschillende maten: long, medium en short. De lange wimperstukjes komen aan de buitenkant van je oog en de korte aan de binnenkant. Ik begin aan de buitenkant van mijn oog.

Stap 3: Je doopt de wimper met het puntje in de lijm. Zorg ook dat de lijm een klein beetje op de nepwimper haren zelf komen, dan blijven ze beter zitteneylure lash pro individuals meerdere wimperstukjes op oog

Stap 4: Plaats nu het  wimpertje, die je nog steeds vast hebt, op je eigen wimpers! Ik veeg eerst voorzichtig wat lijm over de wimper waarop ik de nepwimper aanbreng en dan plak ik mijn hem op. Ik plak hem NIET op mijn huid, maar dus echt op mijn wimpers. Als je de lijm op je huid krijgt, zal deze gaan irriteren als de lijm opdroogt.

eylure lash pro individuals wimperextesions afgemaakt, nog geen make-up

Hier heb ik nog geen make-up op!

Stap 5: Herhaal alle stappen tot je blij bent met het resultaat. Als extra opvulling voeg ik wat kleine wimperplukjes toe aan het gedeelte waar de lange plukjes zitten, zo krijg je een laagje met nepwimpers op elkaar. Laat de lijm eerst volledig opdrogen voordat je gaat douchen of make-up doen.

Onderhouden en Bijwerken

eylure lash pro individuals wimperextensions op ogen met make-up

De wimpers met een make-uplook

 Zorg dat je niet in je ogen wrijft als je de wimpers op hebt. Gebruik ook geen mascara of eyeliner, want deze zijn moeilijk te verwijderen. Gebruikt geen producten waar olie in zit op je ogen. Wil je je wimpers weer in model, borstel er dan even doorheen met een schoon mascaraborsteltje. Als er wimpertjes afvallen, kun je deze gewoon weer opplakken met de lijm. Let daarom dus goed op dat je de lijm dat je het lijmflesje gesloten houdt.eylure lash pro individuals verwijderen met wattenstaafje

Verwijderen

De wimpers zijn erg makkelijk ook weer te verwijderen. Soms zit een plukje zo los dat je deze er makkelijk af haalt. Gaat hij er niet met veel gemak vanaf? Dan kan je de remover uit het kitje gebruiken of een olie (babyolie en kokosolie werken het best). De lijm lost hierdoor op, en je houdt je eigen wimpertjes weer over! Ik verloor misschien 3 van mijn eigen wimpers in dit proces, de rest bleef ongedeerd. 

Leuk om te proberen als echte liefhebber van wimperextensions, zou jij het aandurven? ♥

Related:

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Irina

  Mooi effect! Ik twijfel om een keer extensions te laten zetten, misschien voor een zomervakantie o.i.d. waar je verder toch geen make-up draagt. Wimperextensions geven toch echt iets extra’s aan je gezicht vind ik!
  Irina onlangs geplaatst…Stedentrips die ik ooit nog wil makenMy Profile

  16 februari 2017 at 07:50
  • Reply admin

   Ik wil ze ook echt nog een keer laten zetten in de zomer! Eerst even sparen..

   16 februari 2017 at 09:39
 • Reply Cursus wimperextensions

  Wauw, wat ziet dat er super mooi uit! Mij lukte het niet gelijk zo mooi. Denk dat ik de feeling er niet voor heb. Ik heb daarom een cursus wimperextensions gevolgd. Nu gaat het allemaal foutloos en gebruik ik nooit meer mascara, heerlijk!
  Anne

  13 augustus 2019 at 07:11
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge