Follow:
Verhaaltjes

19 jaar: er is niks aan

ik ben negentien geworden zonsondergang

Vorige week was ik jarig en ben ik 19 geworden. Ik wilde er graag nog een blog over schrijven, maar wist nog niet waarom precies. Daarom schreef ik uiteindelijk deze blog vol bullshit. 

Ik had voor mijn 19e verjaardag blog eigenlijk een Thuishaven vlog op de planning staan, maar omdat ik die al twee keer op mijn blog heb staan vond ik dat niet meer zo leuk. Het zou toch weer precies hetzelfde filmpje worden. Volgende keer weer!

Ik ben 19 nu. Tja, ik kan het nog wel 10 keer zeggen maar dat maakt me er niet opeens blij om. Toen ik 16 werd mocht ik scooter rijden, toen ik 17 (en een beetje) werd auto, en op m’n 18e kon ik eindelijk mijn eigen ID laten zien als ik uitging. Maar daarentegen 19 brengt helaas niets nieuws, het is opeens niet meer zo spannend om jarig te zijn. Het enige waar we nog enigszins naar uit kunnen kijken is die 50 cent per uur die we meer uitbetaald krijgen.

Ik besef me dat het ouder worden is begonnen. Al snel erna vraag ik me af wanneer die tijd komt dat je geen zin meer hebt in feestjes en gek doen. Want voordat ik die tijd bereik wil ik zoveel mogelijk gedaan hebben. Ik wil nog naar ontelbaar veel festivals geweest zijn, en daar naar evenveel bekende als onbekende artiesten hebben geluisterd. Ook wil ik nog meer vrienden ontmoeten dan dat mijn Facebook profiel aankan. En ik wil mijn bucketlist afwerken, waar tot nu toe nog maar twee dingen op staan.

19 is zo’n nutteloze leeftijd. Dit is de leeftijd waarbij je geen tiener meer wilt zijn, maar het eigenlijk nog wel bent. Ik voel me net een kindje die 13 is geworden en nu vindt dat hij alles mag van zijn ouders. Ik ben 19, ik wil dat mensen zich als volwassenen gedragen tegen me, maar ik ben eigenlijk nog een tiener.

Als er een moment was waarnaar ik terug zou kunnen in de tijd, zou ik teruggaan naar die ene keer dat ik naar fris xxl ging op mijn 14e. Ik was een echte feestbeest, toen al! Ik dronk 2 blikjes red bull en kon er toen de hele avond tegenaan. Dat is nu echt niet meer zo, helaas. Die 2 blikjes red bull hebben nu vodka nodig en zijn er geen twee maar meer dan 4.

Kortom, ik zou de tijd terug of vooruit willen spoelen, maar 19 zijn is het net niet. Misschien zeg ik gewoon nog een jaartje lang dat ik 18 ben, oeps.

Ik ben echt nog niet klaar voor een saaie kantoorbaan ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge