Follow:
Beauty

Krullen die de hele dag blijven zitten!

eindresultaat krullen duimpje

Afgelopen weken heb ik een paar keer m’n haren gekruld en toen kreeg ik er allemaal vragen over! Daarom leg ik jullie nu uit hoe ik mijn haren krul, en ook zorg dat de krullen lang mooi blijven!

bijnodigdhedenAls eerste ik het handig om geen conditioner te gebruiken onder de douche voordat je je haar gaat krullen. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar wat stugger blijft, waardoor de krullen beter blijven zitten!

Leg de volgende spullen klaar:

– krultang of stijltang (ik maak krullen door mijn haar om mijn stijltang te wikkelen)

– hittebeschermer voor je haar

– haarspray

– veel kleine speltjes / bobbi pins

How to:

Begin altijd met een hittebeschermer voor je haar. De hitte van de tang kan je haar goed beschadigen.

haar sprayen met haarspray voor krullen

Leuke badjas hè?

Omdat mijn haar niet heel stijl van zichzelf is, stijl ik mijn haar eerst. Ik focus me dan meer op het bovenste deel van mijn haar, omdat we de uiteinden toch gaan krullen.haar krullen met stijltang

Ik verdeel mijn haar in delen, omdat mijn haar heel dik is. Beginnend met het onderste deel, trek ik met mijn vinger een horizontale lijn over mijn hoofd en maak ik het bovenste deel van mijn haar even bovenop mijn hoofd vast.

Ik pak een klein plukje, die groot genoeg is om te krullen. Daar spuit ik EERST haarlak in, en daarna krul ik hem pas. Ik kruk voorzichtig en houdt de pluk niet langer dan 20 seconden in mijn stijl-/krultang. De haarlak is nu goed verdeelt over mijn haar en houdt de krul goed vast.krul

Gelijk nadat mijn kruk uit de tang komt, hou ik hem opgerold. Dit is een super belangrijke stap. Omdat de krul nog heel warm is, kan hij in deze fase al snel zijn vorm verliezen. Ik rol de krul op en steek er twee speltjes in, zodat de krul blijft zitten.krulspelt

Dit doe ik over mijn hele hoofd. De plukjes bij mijn gezicht krul ik wat meer/ hoger. De speltjes laat ik zo lang mogelijk zitten, in de tussentijd kan ik mijn make-up gaan doen of iets dergelijks. Na 3 uur haalde ik de speltjes eruit, dat kan ook korter, als je maar zorgt dat je krullen zijn afgekoeld. krulspelden hele hoofd

Geniet van een mooie bos krullen die de hele avond blijven zitten!

eindresultaat krulleneindresultaat krullen

Ik gebruikte: de Syoss keratine haarspray, een stijltang van het merk CHI en de Thermal Shield van Biosilk.

Dus: Gebruik je haarspray niet na, maar voordat je je haar gaat krullen!♥

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Irina

  Handige tips Iris! Zelf krul ik mijn haar vrijwel nooit, omdat het er inderdaad zo weer uitzakt.
  Irina onlangs geplaatst…Oude video’s terugkijkenMy Profile

  24 februari 2017 at 09:21
  • Reply admin

   Je zou het eens moeten proberen! Je haar zakt namelijk uit omdat het nog warm is als je het uit de krultang haalt, en als je het dus oprolt wanneer het nog warm is, heeft de krul de tijd om te settelen!

   25 februari 2017 at 11:16

  Leave a Reply

  CommentLuv badge