Follow:
Personal Verhaaltjes

De brugklas, mijn ervaringen op de middelbare school

de brugklas ervaringen + foto

Vandaag wil ik het met jullie hebben over de brugklas. Ik vertel jullie mijn ervaringen van de grote overstap van de basisschool naar de grote middelbare school. Als ik er zo op terug kijk, kan ik er hard om lachen!

Uiterlijk 

Toen ik in groep acht zat, hadden alle meisje uit mijn klas al borsten gekregen, behalve ik. Ze droegen allemaal super coole bh’tjes, en dat wilde ik natuurlijk ook. Dus ik kocht er ook een. Het voelde alsof ik borsten had, terwijl het slechts mijn bh was, gevuld met lucht. Toen ik naar de brugklas ging, had ik door dat deze bh eigenlijk nutteloos was. Ik besloot mijn eerste schooljaar in te gaan zonder mijn bh. Ik kocht nieuwe kleding bij de Coolcat, waaronder een knalgroene coltrui met een hondje erop die een zonnebril droeg. New year, new me. Daar zat ik dan op mijn eerste schooldag, met mijn knalgroene trui en mijn twee erwten op een plankje. Als klap op de vuurpijl, kreeg ik ook nog eens een koortslip op de dag van de schoolfoto. Tot zover mijn goede start van mijn middelbare schoolcarrière.

Vriendinnen 

Ik had helaas de kennismakingsdag moeten missen, dus op de eerste schooldag kende iedereen elkaar behalve ik. Ik had me voorgenomen om mijn brugklas-jaar te gaan rocken, maar dat lukte niet zonder vrienden. In de eerste week maakte ik gelukkig 2 vriendinnen. 1tje is tot op de dag van vandaag nog steeds een van mijn beste vriendinnen, en de ander heeft een succesvolle modellencarrière voor haar. Met z’n drieën gingen we huiswerk maken, na de eerste schooldag. Volgens mij moesten we toen wiskundige vormen uit ons hoofd leren. Cirkel en vierkant enzo. Niet het moeilijkste huiswerk, maar het was echt awesome om het samen te maken. Ik kreeg trouwens ook een vriendje voor 1 week, dat was lang genoeg.

Reizenfiets tekening drawing

Ik fietste dagelijks naar school. Dat was voor mij helaas een half uur. Ik fietste zelfs om, omdat mijn moeder niet wilde dat ik over een weg zonder fietspad fietste. Al snel kwam ik erachter dat die weg helemaal niet zo gevaarlijk was, en het me veel tijd scheelde als ik niet om fietste. Daar begonnen mijn rebelse jaren!

Pesten

Ik ben nooit echt gepest. Ze zeiden dat pesten altijd iets is waar je voor op moest passen in de brugklas. Mij is het gelukkig nooit overkomen. Ik heb wel eens gehad dat ik in de brugklas ging rennen naar de broodjesbar, omdat ik vooraan in de rij wilde staan. Toen stond er iemand uit de 2e in de gang keihard te lachen. Hij begon te klappen en me aan te moedigen. Ik voelde me toen echt een sukkel, en terecht. Het had er vast grappig uitgezien. Een klein meisje met een veel te grote rugzak. Ik ben later zelfs vrienden met die jongen geworden.

Cijfers

Ohja, je moest ook huiswerk maken op de middelbare school. Het was veel, maar redelijk makkelijk. Helaas moest je het wel allemaal maken, anders miste je info. Ik bedoel cirkels en vierkanten zijn niet moeilijk, maar je moet de wel kennen. (Ik maakte m’n huiswerk in de les, zodat ik thuis lekker Sims kon spelen)

Hoe ging het er bij jullie aan toe in de brugklas?♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge