Follow:
Beauty

Blotting paper: een zomer musthave

Blotting paper blog Primark

Op een hete zomerdag staat het zweet je op je voorhoofd. Je wilt het vet van je hoofd vegen, maar je hand haalt al je make-up er af. Voor zulke problemen bestaat er: blotting paper!

Wat is het?

Blotting paper is een absorberend papiertje, die je tegen je hoofd aan drukt. Het papiertje absorbeert het zweet, zonder je make-up te verpesten. Als je met je hand over je gezicht veegt, neem je niet alleen zweet mee, maar ook je foundation en poeder. Het papiertje zorgt dat je glimmende voorhoofd, neus of andere plekken weer helemaal mat worden. Super handig dus om snel even in je tas te gooien. Het is te koop in kleine pakketjes, die zelfs in je broekzak zouden kunnen passen.

Het enige wat je hoeft te doen, is zo’n flinterdun papiertje uit de verpakking halen en deze op de glimmende delen van je gezicht te deppen. Je kan beide kanten van het papiertje gebruiken, welke daarna zichtbaar vol zitten met vet. In 1 verpakking zitten ongeveer 50 papiertjes.

Wist je dat: als je jezelf alleen bijpoedert, je de vetten van je gezicht opvangt met je kwast. En jij maakt zeker niet elke dag je kwast schoon? De vetten die op de kwast zijn gekomen, smeer je dus weer terug op je gezicht. Dat is niet heel hygiënisch. Dus: gewoon even een blotting papiertje gebruiken voor het poederen!

 

before after blotting paper

Waar koop ik het?

Botting paper hoeft helemaal niet duur te zijn. Je hebt goedkope, maar ook high-end merken. Catrice, Essence, E.L.F. maar ook de Primark verkopen de goedkoopste blotting paper voor ongeveer €1,75 per pakketje. Voor ongeveer €5,- koop bij de Boozyshop of merken als NYX een pakje. Bij de Douglas bijvoorbeeld zijn de duurdere te koop, vanaf €15,- heb je MAC, Shisheido of BeautyBlender blotting paper!

Blotting paper is een musthave voor deze zomer, heb jij ze al in huis?♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge