Follow:
Feestjes Vlog

Kingsland 2017 vlog!

Kingsland 2017 youtube thumbnail Iris Huijkman


Afgelopen donderdag was het Koningsdag, waarop we de verjaardag van de koning vieren. Ik ging die dag naar Kingsland bij de RAI in Amsterdam. Op het festival zijn verschillende muzieksoorten, van hardstyle tot deephouse, Het is eens wat anders dan techno. Wil je weten hoe ik het vond? Bekijk dan mijn filmpje!

Kingsland

Ik wist helemaal niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Een paar maanden geleden schreef ik dit op mijn blog over Kingsland: “Als bier drinken en “kut” roepen jouw mentaliteit is op deze dag, dan is dit het feestje voor jou. Veel mensen komen hier voor de sfeermakende muziek en hardstyle. Dit is een van de grootste feestjes die plaatsvindt op Koningsdag. Zelf ben ik niet zo van de hardstyle, dus zou ik liever voor een techno feestjes gaan. Wel veel bekenden gaan erheen. Mijn voorspellingen waren erg juist. De hardstyle stage heb ik helemaal niet bezocht. Met een groepje kennissen naar dit feestje gaan om lekker te drinken, was de juiste keuze! Er was 1 deephouse stage binnen, en de rest was buiten.

Sfeer

De sfeer op Koningsdag is natuurlijk altijd goed te doen. Iedereen is vrolijk en er waren weinig gevechten. Vorig jaar was er traangas gegooid in de binnenstage, dat was gelukkig dit jaar niet zo. Veel mensen waren dronken en liepen tegen je aan, maar dat was door de vingers te zien. Er waren ook redelijk veel buitenlanders, die een beetje wilde bijdragen aan de Nederlandse cultuur. We hielden het gelukkig droog, het was alleen wel erg koud. Nog meer redenen om extra hard los te gaan!

Eten en drinken 

Het drinken was een beetje saai. Je had natuurlijk bier, en gelukkig ook Jillz voor de dames (wat nog duurder was). Ik vind dat altijd een beetje raar, als er maar 1 alcoholhoudend drankje te halen is voor 1 muntje. Als je dan geen zin hebt in bier, moet je verplicht meer geld gaan uitgeven. Je kon binnen ook smoothies halen. Het eten was goed te doen. Je had veel keuze tussen bijvoorbeeld patat, churros, döner en nog veel meer!

Muntjes 

De muntjes waren verkrijgbaar voor €2,85 per stuk. Wat redelijk aan de dure kant is. Een biertje kostte dan 1 muntje en een Jillz kostte 1,5 muntje. Ik vind €4,30 voor een Jillz mega duur. Bij Awakenings een week geleden kostte een Jillz maar 1 muntje? Mixdrankjes kostte zoals gewoonlijk 3 á 3,5 muntje.

Muziek

De muziek was leuk, maar niet geweldig. De dj’s probeerde te erg hun best te doen op sfeermakende muziek, daardoor miste ik een beetje de echt goede (niet commerciële) tracks. Tiësto speelde wel super goed, maar helaas erg kort.

MAINSTAGE

Tiësto
Martin Garrix
Blasterjaxx
Don Diablo
Nervo
Sem Vox
Third Party
W&W

KINGSSTAGE DEEP

Chocolate Puma
Curbi
Ferreck Dawn
Lucas & Steve
Moksi
Mr Belt & Wezol
Navarra
Sam Feldt

TIKTAK

Bizzey
Dirtcaps
Dyna
The Flexican
GirlsLoveDJs
Jonna Fraser
Lil Kleine
The Partysquad
Russo
Sevn Alias

KINGSSTAGE HARD

Atmozfears
Brennan Heart
Code Black
Coone
Frequencerz
Luna
Psyko Punkz
Wildstylez

Waar zijn jullie heen geweest dit jaar? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge