Follow:
Beauty Lifestyle

Make-uploos voor een dagje

make-uploos

Maandag besloot ik een dag zonder make-up naar school te gaan. Ik zie steeds meer mensen make-uploos over straat gaan en nu wilde ik ook wel eens weten hoe dat is. Normaal draag ik namelijk altijd make-up.

Waarom?

Al die make-up producten op je huid, zijn echt niet goed voor je. Sommige bb-crèmes kunnen nog verzorgend zijn, maar andere foundations verstoppen al snel je poriën. Daarom is het goed om je gezicht ook eens een dagje rust te gunnen! Geen make-up routine hebben scheelt ook veel tijd. Ik merkte in de ochtend al dat het me een half uur van mijn tijd scheelde. Mijn gezicht heb ik gewassen, en daarna heb ik crème op gedaan. Ik deed mijn wenkbrauwen goed met mijn vinger en toen was ik klaar om te gaan! Ook in de avond scheelt het tijd, je hoeft namelijk niet meer die vervelende mascara eraf te halen. Weer was ik alleen mijn gezicht. 

Hoe ik eruit zag

Ik ken mezelf wel make-uploos. Ik heb sproetjes, kleine ogen en een paar imperfecties rond mijn mond en slaap. Met make-up zie je daar weinig van. Zonder make-up zie je ook mijn wallen, die ik normaal wegwerken met wat under-eye concealer.

iris zonder make-up

Hoe ik me voelde

Ik voelde me eigenlijk niet veel anders. Ik vergat steeds dat ik geen make-up op had. In de bus heb ik even lekker in mijn ogen gewreven. Op de sportschool kijkt niemand naar je om als je geen make-up op hebt. Mijn beste vriendin zei dat je het amper merkt als ik geen make-up op heb en mijn klasgenootje zei dat ze me mooi vond met sproetjes. Mijn vriend zei nog “lekker naturel!”Alleen als ik in de spiegel keek en mijn wallen en imperfecties zag, voelde  ik me onzeker. Maar zodra ik mezelf niet meer zag, was ik gewoon weer mijn zelfverzekerde zelf! Ik merkte ook dat ik echt een liquid lipstick junkie ben, want ik had steeds de neiging om dit aan te brengen.

Zou ik dit vaker doen?

Ja! Ik had verwacht dat ik me veel slechter had gevoeld zonder make-up, maar ik voelde me prima. Ik had een leuke outfit aan en mijn haar was gedaan. Toch vind ik het fijn als ik in de spiegel kijk, ik ook blij ben om mezelf te zien. Met make-up voel ik me dan net even wat beter. Maar wanneer ik haast heb of geen zin heb, zou ik zeker zonder make-up de deur uit gaan (of alleen concealer gebruiken)!

Tips om je make-up routine in te korten!

Vind jij het nou niet fijn om helemaal make-up loos over straat te gaan? Ik heb hier een paar tips, over hoe je je make-up routine toch nog wat kan inkorten. Want elke dag een laag make-up op, is niet altijd even fijn. En zeker in de zomer is het handig geen make-up op te hebben.

– draag geen foundation meer! Dit is namelijk echt slecht voor je huid. Voel je je zonder foundation niet goed? Breng dan alleen concealer aan op de plekken waar je niet tevreden mee bent! Voel je jezelf te bleek zonder foundation? Breng dan bronzer of contour aan!

– wil je geen mascara op? Maar wel mooie wimpers? Krul dan je wimpers met een wimperkruller en breng daarna wat transparante gel mascara aan (voor wenkbrauwen en wimpers, te koop bij essence bijvoorbeeld). Zo blijven je wimpers toch mooi in de krul op zo’n dag.

– Wenkbrauw of lip junkie? Je hebt nu gel producten (voor je wenkbrauw) en balsems (voor je lippen) met een kleurtje. Zo borstel je in 1 keer je wenkbrauwen goed, en hebben ze gelijk de juiste kleur. Je lippen worden verzorgt door de balsem en zijn gelijk minder saai. 

Zouden jullie make-uploos de deur uit gaan? ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Irina

  Leuk dat je het een keer hebt geprobeerd! Zelf houd ik heel erg van make-up, maar wanneer ik er geen zin in heb dan doe ik het ook gewoon niet. Ik weet nog dat ik in de eerste projectweek op de laatste dag zo moe was dat ik er ook gewoon geen zin in heb: dan maar geen make-up.
  Zo zie ik het tenminste: als ik er geen zin in heb dan doe ik het niet. Heb er ook geen moeite mee om mezelf zonder make-up te zien of zo de deur uit te gaan. Ik sta ook met een make-uploos hoofd op het internet! Haha.
  Irina onlangs geplaatst…3 Dagen Parijs // WEEKVLOG #10My Profile

  3 mei 2017 at 11:24
  • Reply admin

   Haha ja mijn hoofd staat nu ook op het internet, daar is geen ontkomen meer aan!

   4 mei 2017 at 13:07
 • Reply Marcel

  De meeste mensen zijn van zichzelf al mooi genoeg, en jij zeker. Het scheelt niet alleen tijd maar toont ook de daadwerkelijke Iris. En dat is iemand die zich niet onzeker hoeft te voelen over haar echte uiterlijk.

  4 mei 2017 at 06:21
  • Reply admin

   Ja vind ik ook! Make-up is iets om jezelf mee te versieren, maar je moet je er niet achter verstoppen 🙂

   4 mei 2017 at 13:08

  Leave a Reply

  CommentLuv badge