Follow:
Personal Verhaaltjes

Storytime: Doorfeesten met Kauwgom in mijn haar

Doorfeesten met kauwgom in mijn haar

Het is tijd voor mijn eerste storytime! Ik zal jullie het verhaal vertellen van de keer dat ik met kauwgom in mijn haar keihard aan het feesten was. Jullie weten dat ik gek ben op feestjes, maar deze keer was anders… Lezen jullie mee?

Verjaardag van een vriendin

Het verhaal begon op de verjaardag van een vriendin van mij. Het was zaterdagavond en ze vierde haar 20’ste verjaardag. De verjaardag vond plaats in het huis van haar vader, wat voor mij op fietsafstand ligt. De hele avond waren we al aan het poolen en biertjes aan het drinken. Ik zal niet zeggen dat ik weinig had gedronken, maar ik had een lange werkdag achter de rug en dus wel zin in een drankje. Toen de verjaardag rond een uur of 12 rustiger werd, besloten we naar het danscafé van ons dorp te gaan. Niet iedereen wilde mee, wat best logisch is. Het café heeft niet echt een uitstraling waar je u tegen zegt, integendeel. De jarige job wilde gaan en de biertjes lieten me denken dat ik ook mee wilde. Enthousiast zijn we op de fiets gestapt. Het was zo’n 10 minuten fietsen en deze rit ging snel voorbij. Onderweg werden we gebeld door vrienden die al in het café waren: “waar blijven jullie nou? Straks komen jullie niet meer binnen!” De bar sluit namelijk wanneer het te druk is of wanneer het na 2:00 ’s nachts is geweest. We fietsten mega hard, en kwamen daardoor misschien 2 minuten eerder aan. We parkeerde onze fietsen bij het café en mochten gelukkig gelijk naar binnen!

Het café

Bij de ingang van het café stond mijn beste vriendin al op me te wachten. Wat was ik blij om haar weer te zien. Zonder haar is er niks aan dit dorpse danscafé en ik zal vertellen waarom. Bij binnenkomst sta je al in het rokershok, dus naar huis gaan zonder rookgeur is hier geen optie. De bar is rechts de deur door of je deze deur open krijgt, is maar de vraag. Er staan mensen tegen de deur aan, tegen het raam en tegen elke andere muur. De bar is gewoon te vol, maar dat weerhoudt de bewaking niet om nog meer mensen binnen te laten. Als je binnenkomt bij het dansgedeelte, is de garderobe midden op de dansvloer. Je moet je dus eerst met je mooie jas langs allemaal dansende bierdrinkende mensen wurmen. De garderobe kost gelukkig ook maar 1 euro, maar meer is het ook niet waard. Ik heb vaak genoeg gehad dat ik de verkeerde jas terug kreeg, en vervolgens zelf maar moest aanwijzen welke jas wel van mij was. De bar heeft ook een achterkant, die nooit open is omdat daar doordeweeks een restaurant is. Ik had eindelijk mijn jas opgehangen na 10 minuten sandwichen met de andere mensen in de rij en kon beginnen met dansen. De muziek was typisch, de dj wist precies op de drop te switchen naar een ander lied. Precies wanneer je keihard mee wilde zingen met Africa – Toto, kwam opeens Wannabe – Spice Girls op. Ik nam het voor lief, maar besloot dat ik een drankje nodig had om dit te overleven. Waar de bar was, kon ik niet zien, want ik werd omringt door lange mensen, maar gelukkig heb ik een goed richtingsgevoel. Mijn beste vriendin stond nog de hele tijd achter me. Na 10 minuten in de rij bij de bar gestaan te hebben, bestelde ik 2 drankjes voor mij en mijn vriendin. De rest van onze vrienden waren we al verloren in de dansende mensenmassa.

De kauwgom

We dronken ons drankje op en probeerde een foto te maken. Wat best moeilijk is, als je je hand niet meer dan 10 centimeter naar voor kan steken. Mijn beste vriendin die nog steeds achter me stond, legde haar hand om mijn hoofd. “Er zit een papiertje in je haar” zei ze, en probeerde hem eruit te halen, tot ze erachter kwam dat het geen papiertje was. “Er zit kauwgom in je haar” corrigeerde ze zichzelf, ik kon haar geschrokken blik precies opvangen op mijn selfie (deze mag ik helaas niet online plaatsen). Mijn humeur ging heel snel van 100 naar 0. We gingen razendsnel naar de wc, of tenminste zo snel als we door de dansende massa heen konden komen. In de wc stond ook mijn jarige vriendin. Met twee man probeerde ze het kauwgompje uit mijn haar te halen. De meisjes die de wc in kwamen keken me raar en een beetje wazig aan. Ik snapte heus wel ik veel haar heb en dat het ook nog eens lekker lang is, maar dat betekent niet dat je het kan gebruiken als vangnet voor kauwgompjes.

Onmogelijke klus

Met man en macht probeerde we het propje kauwgom uit mijn haar te halen. Zeep hielp niet en het bevriezen met ijsklontjes ook niet. Na zo’n 20 minuten priegelen en niet zichtbaar minder kauwgom in mijn haar, zijn we gestopt. Er zat nog maar 1 ding op: naar huis gaan. Ik bedacht wat tissue om mijn plukje haar heen te wikkelen, zodat kauwgom daar aan bleef plakken, in plaats van aan de rest van mijn haar. Met tissue leek het net alsof er een tampon in mijn kapsel vast zat, fijn, dat was de look waar ik voor ging. Ik gooide mijn haar allemaal naar de andere kant, zodat de tissue minder zichtbaar werd en liep de wc uit. Het feestje was nog volop gaande. Snel iemand zoeken die ook richting mijn huis moet, zodat ik daar mee naar huis kan fietsen.

Doorfeesten

Mijn vrienden kwam ik tegen in mijn zoektocht, wild aan het dansen en misschien een beetje dronken. Ik riep naar ze dat er kauwgom in mijn haar zat, maar niemand snapte echt wat ik er mee wilde bereiken. “Haha wat gek” zeiden ze en danste weer door. Er werd aan me gevraagd of ik ook nog ging dansen. Vanaf dat moment dacht ik: “wat maakt het ook eigenlijk uit? Het gaat er thuis toch wel weer uit, ik kan beter nog even lol gaan maken.” Ik whatsappte mijn moeder om te vragen of ze de pot pindakaas alvast klaar wilde zetten en begon ook keihard te dansen. Het drankje werd voor me gehaald, terwijl ik zorgde dat niemand door had dat er kauwgom in mijn haar zat.

Hoe liep het af?

De avond was geweldig. We danste alsof niemand keek en we gedroegen ons als apen. We bleven tot de club dicht ging, en toen moest ik helaas alleen naar huis fietsen. Iedereen van mijn woonplaats was al lang vertrokken. Eenmaal thuis kreeg ik de kauwgom gemakkelijk uit mijn haar. Pindakaas helpt echt! Toen de kauwgom in mijn haar zat, kon ik er niet zo om lachen, maar later maakte het me niets meer uit. Ik kan er nu zelfs om lachen, vandaar dat ik dit verhaaltje met jullie deel!

Hebben jullie ook wel eens een feestje meegemaakt met zo’n ontzettende twist? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge