Follow:
Beauty Nagels

How to: Thuis gellak op je nagels!

gellak roos nagels

Voor een mooie manicure, hoef je helemaal niet elke 3 weken veel geld neer te leggen! Je kan namelijk ook gemakkelijk thuis je nagels voorzien van een gellak. Vandaag leg ik jullie uit hoe dat in zijn werk gaat.

Wat is Gellak?

Gellak zorgt voor 2 weken mooie nagels! De gel versterkt de nagel en voorkomt scheuren. Gel bladdert niet af, zoals gewone nagellak. Tijdens mijn werk scheurde mijn nagels altijd, maar nu ik gellak gebruik blijven ze super lang mooi. Na ongeveer 2 weken groeit de gellak zo ver uit, dat je het er af moet halen. De gel beschadigd de nagel niet, tenzij het op de verkeerde manier eraf wordt gehaald!

Aanbrengen

gellak nagel lamp

Je hebt ten eerste wel een gel-lamp nodig (en speciale nagellakjes)! Deze kunnen een grote investering zijn, maar je hebt er lang plezier van. Het scheelt ook heel wat geld met elke 3 weken naar de nagelsalon gaan. Als je nog nooit naar een salon bent geweest, zal het veel duurder uitkomen. Een gelnagel starterkit met lamp kan rond de 50 euro kosten en de nagellakjes die je er bij koopt zijn ook veel duurder dan de nagellakjes van de drogist. Als je nog nooit gel op je nagels hebt gehad, raad ik je aan het eerst eens even bij een nagelsalon te laten doen, want misschien vind je het helemaal niet fijn! Als je een baantje hebt waarmee je veel met water of schoonmaakspullen werkt, zal de gel al snel loslaten en dan is de lamp zijn geld niet waard.

Ik ben in bezit van de starterskit van Alessandro (deze gellak heeft een peel-off effect) inclusief lamp en een Essential Kit van Sensationail (dit is gewone gellak). Je hebt nog veel meer soorten en maten! Die van Sensationail moet je eraf halen met aceton en die van Alessandro kan je er aftrekken. Als het goed wordt gedaan, hoeven beide soorten je nagels niet te beschadigen tijdens het verwijderen.

Stap 1: Vijl je nagels in een mooie vorm, zodat er geen haakjes meer aanzitten. Zorg ervoor dat je maar in 1 richting vijlt, zo voorkom je splijten. Bij de nagelsalon vijlen ze ook licht de bovenkant van je nagel, om zo meer grip te maken voor de gel. Ik koos ervoor dit niet te doen, omdat dit wel je nagels beschadigd. Ik zorg ook dat ik even mijn nagelriemen naar achter heb geduwd.

Nagels

Stap 2: Maak je nagels goed schoon. Ik gebruik de gel cleanser uit het Sensationail setje, maar je kan ook je nagels goed wassen met zeep! Je wilt namelijk niet dat er vet van je vingers op je nagel zit, want daar houd de gel niet goed aan vast

Stap 3: Als je de gewone gellak gebruikt gebruik je een primer. Deze plakkerige substantie zorgt ervoor dat je lak beter blijft zitten. Bij de Alessandro strip-off lak hoeft dat niet. Vandaag gebruik ik de strip-off.

nagels met base coat gellak

Stap 4: Breng de base coat aan. Ik gebruik een dun laagje van de base coat ( in dit geval van Alessandro). Je brengt de base coat zo aan, dat hij je nagelriem of zijkant van je nagel niet raakt. Dit is een precisie werkje, maar wanneer het per ongeluk wel gebeurt kan je de gellak nog wegpakken met een tandenstoker. Als je wel heb geknoeid en de gel wordt hard, heb je kant dat het bij dat stukje sneller loslaat. Zorg dus dat alle gel  op je nagel zit en niet daarbuiten voordat je de nagels gaat uitharden. Ik lak meestal 1/2 nagels en dan doe ik mijn nagel even 10 seconden onder de lamp. Anders loopt de gel naar de zijkant. Als alle nagels zijn gelakt doe ik de nagels 30 seconden onder de lamp. (ik doe eerst de ene hand tot de laatste stap, en daarna pas de ander)

Stap 5: Als alle nagels een basecoat hebben, kan je het kleurlak aanbrengen. Als je geen kleur wilt, kun je ook doorgaan naar stap 7. Ik koos vandaag voor de kleur Baby Doll Pink van Impuls (te koop bij de Kruidvat). Dit is geen strip-off nagellak zoals die van Alessandro, en werkt beter samen met de gewone gellak base coat (maar daar kwam ik later pas achter). Voor de kleurlak geld precies hetzelfde: breng een dun laagje aan, raak de zijkanten niet aan en droogt je nagels even voor 10 seconden tussendoor. Als alle nagels zijn gelakt moet de kleurlak 60 seconden onder de lamp.

Stap 6: Wanneer de kleurlak nog niet goed genoeg gedekt heeft, kan je er nog een laagje overheen doen. Je herhaalt stap 5.

nagels met kleur gellak baby doll pink Impuls

Stap 7: Als de kleur er goed op zit, kan je de topcoat aanbrengen. Meeste merken hebben een 2 in 1 base- en topcoat. Hiervan breng je ook een dun laagje aan, hij raakt de zijkanten niet en je kan de nagels tussendoor even 10 seconden drogen. Ik lak ook de bovenkant van mijn nagels goed om ook het randje af te dekken. Weer moet deze lak er maar 30 seconden onder!

Stap 8: Je maakt de gellak schoon met een doekje met gel cleanser, zo haal je het plakkerige laagje van de gel. Heb je geen doekjes meer? Maak ze door een make-up doekje of babydoekje op te laten drogen! Heb je geen gel cleanser? Het plakkerige laagje gaat er ook wel af zonder, je moet alleen wat harder boenen met je doekje.

Stap 9: Tada! Mooie nagels, helemaal thuis gedaan! Ik wrijf nog wat olie op mijn nagelriemen om deze te verzorgen.

gellak nagels baby doll pink impuls

Ik ben super benieuwd naar jullie nagels! Laat ze aan me zien in je Instagram story en vergeet me niet te taggen @irishuijkman

Gellak verwijderen

Wil je je gellak er thuis afhalen? (dit kan ook als je het in de salon hebt laten doen) dat kan! Je hebt een nagellakremover met een hoog percentage aan aceton nodig, watjes en aluminiumfolie. Ik doe hierbij weer eerst mijn ene hand, en dan pas de ander. Als je de strip-lak van Alessandro hebt gebruikt, hoef je deze stap niet uit te voeren, deze lak trek je er namelijk gemakkelijk af! Bij de Sensationail lak (of ander merk) is deze methode wel van toepassing.

Je doorweekt een watje met aceton en legt deze bovenop je nagel. Dan wikkel je er een stukje aluminiumfolie over, zodat het watje goed blijft zitten en de warmte bij je nagel kan blijven. Dit doe je bij alle nagels, ik doe eerst de ene hand en daarna pas de ander.  Na 20 minuten weken kan je de gellak er zo afhalen. Dit moet gemakkelijk gaan en zonder kracht. Als je wel kracht zet kan je je nagel lelijk beschadigen! Heb geduld, als de lak er niet afgaat, kan je er nog een watje op doen en even wachten. Het proces neemt veel tijd in beslag!

Heb jij al eens gellak uitgeprobeerd? Wat vond je ervan? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge