Follow:
Beauty Lifestyle

Hoe hou je je summer tan zo lang mogelijk vast?

Summer tan vasthouden tanning oil st moriz mist

Je bent misschien bruin geworden deze zomer en dat mooie kleurtje hou je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk vast. Daarom heb ik hier 5 tips voor het lang behouden van je summer tan!

  1. Heb je gescrubd vòòr de zomer?

Scrubben voordat je in de zon gaat in echt een must. Zo haal je de dode huidcellen van je lichaam af en kunnen de zonnestralen je levende huid bruin maken! Zonnestralen zorgen voor het aanmaken van Melanine in je bovenste huidcellen (waardoor je er bruiner uit gaat zien), als dat alleen maar dode huidcellen zijn, zullen deze er snel afvallen en blijft je summer tan erg kort zitten. De dode huidcellen doen er ongeveer 2 weken over om af te vallen, en je wilt natuurlijk niet dat je tan zo kort blijft zitten! Scrub daarom elke week voordat je in de zon gaat, zodat je levende huidcellen alle zonnestraaltjes op kunnen vangen!

  1. Douche niet te warm!

Een te hete douche kan juist zorgen voor het dehydrateren van je huid! Je poriën gaan open staan en verliezen zo de vetten die ze vasthielden. Zet daarom je douche iets kouder of douche koud af. Koud afdouchen is ook een aanrader wanneer je last hebt van pukkeltjes. Na het schoonmaken van je openstaande poriën, sluit je ze zo weer af. Zo pakken je poriën minder snel slechte stoffen op!

Summer tan vasthouden Vaseline Spray & Go

  1. Verzorg je huid

Voorafgaand van het zonnen moet je veel scrubben, zodat de zonnestralen je levende huid bereiken. En na de zomer wil je je bruine huidcellen zo lang mogelijk levend houden! Zorg daarom dat je jezelf goed hydrateert met een crème of aftersun. Ik gebruik heb liefst de Spray & G0 van Vaseline, omdat je deze binnen 1 minuut hebt aangebracht op je hele lichaam! Je hoeft alleen maar het product over je lichaam te spuiten en hem uit te vegen, daarna kan je gelijk al je kleren aantrekken!

  1. Drink veel water

Water houdt je huid ook gehydrateerd! Uitdroging zorgt ervoor dat je huidcellen doodgaan en je hebt ook meer kans dat je gaat vervellen. Het drinken van water zorgt er niet alleen voor dat je langer bruin blijft, want water voert ook afvalstoffen af! Zeg maar dag tegen de pukkeltjes, hello beautiful summer tan!

Summer tan vasthouden St Moriz tanning oil mist

  1. Fake it till you make it

Je kan je bruine kleurtje natuurlijk ook altijd behouden met een fake tan. Eerder legde ik uit hoe je deze gebruikt! Vind je dit nou te heftig (want fake tan kan soms heel verkeerd uitpakken) Gebruik dan een mildere versie zoals een gradual tan of tanning oil, deze geven niet af aan je kleding en kunnen dus heel gemakkelijk gebruikt worden! Ik gebruik nu St. Moriz Dry Oil Self Tanning Mist, gekocht bij Captain Tan.

Hoe zijn jullie aan je Tan gekomen? Vakantie? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge