Follow:
Beauty

Bruine benen met fake tan!

de bruine benen van Iris, door zelfbruiner

HOW TO FAKE TAN? Het is winter en onze mooie bruine benen zijn inmiddels verdwenen. Een jurkje dragen met kerst en oud en nieuw wordt een ramp met twee melkflessen er eronder, daarom laat ik jullie graag zien hoe je er wat aan kan doen!

VOORBEREIDING

Begin altijd met het schubben van je huid wanneer je zelfbruiner gaat gebruiken! Zelfbruiner blijft aan de bovenste laag van je huid hangen, en aan je haar! En als dit alleen maar dode huid is, zal dat de zelfbruiner niet lang blijven zitten. Je dode huidcellen vallen er namelijk na een paar dagen af! Ook voorkomt scrubben bruine strepen. Zorg dus dat je je eerst scrubt en scheert in de douche! Een goed scrub handschoentje is de St. Tropez Tan Remover Mitt.

bodylotion op knie smeren voor zelfbruinerNa het afdrogen smeer je gelijk wat bodylotion op droge plekken van je huid. Dit zorgt ervoor dat er niet teveel zelfbruiner aan blijft hangen. Ik smeer het bijvoorbeeld bij mijn gewrichten, zoals enkels en knieën. Gebruik je de zelfbruiner ook op andere plekken? Het is erg belangrijk om dan je handen, ellebogen en haarlijn goed in te smeren met wat lotion! De rest van je lichaam heeft geen lotion nodig.

 

FAKE TAN

Als de lotion is ingetrokken en je lichaam helemaal droog is van de douche kun je beginnen. Ik gebruik de glove (zelfbruin-handschoen) van Marc Inbane, omdat deze lekker zacht is en je met beide kanten van de handschoen kan smeren! Voor mijn onderbenen gebruik ik twee pompjes van de St. Moriz Professional 1 Hour Tan.  Ik gebruik deze zelfbruiner, omdat je hem voor een donkere kleur maar drie uur hoeft in te laten trekken. Meeste zelfbruiners hebben 6 uur nodig om in te trekken!

pompje op glovezelfbruiner uitsmeren

1 been met zelfbruiner, en 1 zonder

Hier heb ik alleen mijn rechterbeen ingesmeerd!

Ik smeer de zelfbruiner heel goed uit, zodat ik geen strepen meer zie. Doordat de mousse een kleur heeft kun je goed zien of je plekjes mist. Voor mijn bovenbenen gebruik ik nog twee pompjes. Als ik over mijn knieen heen ga, zorg ik ervoor dat ik deze even buig en strek! Als mijn hele benen zijn gedaan, ga ik zonder een nieuw pompje op mijn handschoen te doen nog even over mijn voeten heen. Als je je armen ook doet, doe je het zo hetzelfde bij je handen. De onderkant van mijn voeten doe ik niet!

Als alles goed is uitgesmeerd, pak ik nog een wattenstaafje met wat water. Ik tip wat plekjes aan waar er teveel zelfbruiner is blijven hangen, bijvoorbeeld bij sneetjes of pukkeltjes. Als je grote fouten heb gemaakt, kun je dit ook corrigeren met een nat wattenschijfje.

Ik wacht even 10 minuten tot de zelfbruiner is opgedroogd. Daarna doe ik lekker ruim zittende zwarte kleding aan of een badjas, zodat de zelfbruiner niet afgeeft op mijn kleding.

Met de zelfbruiner die ik gebruik, kun je zelf kiezen hoe donker hij moet worden. Ik laat hem er 3 uur opzitten voor het donkerste resultaat. Maar ben je nog niet zo ervaren, dan kan je hem er ook korter op laten zitten. Na 3 uur spring ik in de douche en was ik de zelfbruiner eraf, en was ook gelijk mijn zelfbruiner handschoen.

NAZORG

Foutjes gemaakt? Deze kan je altijd nog wegscrubben!

Ik droog me na het douchen altijd voorzichtig af, in een deppende beweging. Zo zorg ik dat ik de zelfbruiner goed in mijn huid laat zitten.

Na het afdrogen smeer ik me in met een voedende bodylotion, zodat mijn huidcellen niet te snel een dode huid worden. Als ik nog wat extra kleur wil behouden, gebruik ik de Gradual Tanning Lotion van St. Moriz. Ik zorg dan wel dat ik daarna goed mijn handen was! Anders plakt de zelfbruiner aan de binnenkant van mijn hand.

Geniet van 5-7 dagen bruine benen! Vergeet je niet dagelijks in te smeren met bodylotion, zo blijft je fake tan langer zitten. De

Merry Christmas everybody! ♥

Alle producten die ik heb gebruikt komen van CaptainTan!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge