Follow:
DIY

DIY: Geurkaarsen

DIY geurkaarsen kerst

Ik ben echt gek op geurkaarsen, zeker in de winter. Het geeft zo’n romantisch sfeertje aan je avond. Een wijntje thuis of ’s avonds een boekje lezen is opeens veel leuker. Ik had als kind zijnde ooit een keer een kaarsje gemaakt, waarom deed ik dat nu niet? Tip: ook een leuk kerstcadeau!

benodigdheden geurkaars maken
Dit heb je nodig:
 • Een potje, houdertje of glaasje waar je je kaars in wilt maken.
 • Genoeg kaarsen om je potje mee op te vullen. Je hebt twee manieren om je geurkaars een kleur te geven. Je kan namelijk een geurloze witte kaars gebruiken en daarbij een wascokrijtje als kleur toevoegen, of je gebruikt een geurloze gekleurde kaars. Een wascokrijtje geeft een hele sterke kleur, en zal nooit een pastelkleur worden.
 • Een kaarslont. Ik haalde die van mij uit een oude lange dinerkaars, door deze doormidden te breken en daarna in de juiste lengte te knippen. Je kan een lont ook online bestellen of halen in een hobbywinkel
 • Een paar satéprikkers.
 • Bekertjes die in de magnetron kunnen. Ik gebruikte papieren koffiebekers. Je kan de kaars ook smelten in een pan, maar deze is moeilijk weer schoon te krijgen erna.
 • Geurolie/ parfumolie. Deze olie gaat heel lekker ruiken als je hem opwarmt, en is in een winkel meestal te vinden in de buurt van de wierook.
Zo maak je de geurkaars:
 1. Je begint met het klein snijden van de kaarsen, als je dit niet doet duurt het heel lang om te smelten. Snijd je kaarsen daarom in zo klein mogelijke stukjes. Alle stukjes doe je in het bekertje/ pan. Als je er nog een kleurtje aan wilt geven met waskrijt, doe je het krijtje er ook bij.
 2. Verwarm de kaars totdat hij is gesmolten, dit kan zoals ik zei in de magnetron of in een pan. Ik gebruikte de magnetron en dit duurde ongeveer 10 minuten.
 3. Tijdens het opwarmen zorgde ik dat mijn lontje vast zat met plakband aan een satéprikker.
  Zodat mijn lont rechtop in mijn glaasje bleef staan.

LET OP! Als je knoeit met kaarsvet, krijg je dit heel moeilijk weg!

 1. Als de kaars is gesmolten, voeg je er een paar druppels geurolie aan toe. Dit mix je er even doorheen met een andere satéprikker. Ik bedacht nog leuk wat glitters toe te voegen, maar deze zakte vooral naar de bodem…
 2. Giet het kaarsvet in je potje en leg satéprikker met je lontje eraan op het randje van je potje, zodat je lont in het midden hangt. Nu hoeft je kaarsje alleen nog maar hard te worden! Dit duurt ongeveer 1 uur.

Zo simpel is het!
Als je meerdere kleuren wilt kun je ook je kaars op laten drogen en daarna hoef je er alleen een nieuw laagje gesmolten kaarsvet eroverheen te gieten.

Met welke geuren en kleuren zouden jullie je kaarsen maken? Let me know! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge