Follow:
Beauty DIY

DIY: Glitter Bodylotion (super makkelijk!)

Glitter glitter bodylotion zelfbruiner fake tan Dove summer revive

De feestelijke maanden staan voor de deur en daarom bedacht ik me dat het leuk was om een DIY te doen, namelijk glitter bodylotion! Het is super makkelijk om te maken en ziet er super leuk uit onder een jurkje of met blote armen. Een glitter bodylotion zorgt ervoor dat je huid zal stralen en is super leuk voor tijdens een feestje of festival! Ik gebruikte zelfs een zelfbruinende bodylotion, zodat ik geen melkflessen onder mijn jurkje zou hebben hangen!

Wat heb je nodig?

Glitter glitter bodylotion zelfbruiner fake tan Dove summer revive

  • Bodylotion, ik gebruik een zelfbruinende bodylotion (Dove Summer Revived, €7), maar je kan ook een normale gebruiken!
  • Een potje/container, hier doe je de bodylotion in. Sommige lotion zitten al in een handig potje, andere helaas in een tube. Als jouw bodylotion in een tube zit, moet een nieuw potje kopen (€2) of oude/lege gebruiken.
  • Glitter dust, zo fijn mogelijke glitters. Ik gebruik nagel glitter dust van eBay (€2), maar bij sommige make-up winkels hebben ze ook dust glitter (Primark heeft het nu (Nov, 2018) ook!). Ik had toevallig zilveren glitters in huis, maar je kan ook bijvoorbeeld goud gebruiken! Ik gebruikte een heel potje van 0,5 gram, maar minder of meer kan ook! 
  • Een lepel of spatel om te roeren.

How to

Glitter glitter bodylotion zelfbruiner fake tan Dove summer revive

Stap 1: Doe alle bodylotion in het potje. Ik had een potje waar 200 ML in past, en ook precies 200 ML een bodylotion om erin te doen. Als je bodylotion al in een potje zit, hoef je deze stap natuurlijk niet te doen.

Glitter glitter bodylotion zelfbruiner fake tan Dove summer revive

 

Stap 2: Gooi 0,5 gram glitter (per 200 ML) bij de bodylotion. Dit is redelijk veel glitter (zie resultaat), als je graag minder of meer glitter wilt toevoegen, kan dat natuurlijk ook! In normale glitterende bodylotion zit minder dan 0,5 gram, ongeveer 0,25 (de helft)! 

Glitter glitter bodylotion zelfbruiner fake tan Dove summer revive

 

Stap 3: Even goed roeren en klaar is kees. De bodylotion kan op gesmeerd worden. Let wel even op dat je je handen wast na het aanbrengen, ander blijven daar glitters aan zitten! Ook bij zelfbruiners is het zeker handig je handen te wassen, anders worden ze oranje.

Eindresultaat

Glitter glitter bodylotion zelfbruiner fake tan Dove summer revive

Op de foto zie je niet alle glitters! In het echt zijn het er meer. Hou je daar niet van? Dan raad ik je aan maar 0,25 gram (dus de helft van het glitterpotje) toe te voegen.

Ik ben super blij met het resultaat! Het ziet er super feestelijk uit en blijft ook goed zitten. Na het uitsmeren zitten je handen wel helemaal onder de glitter, dus dat moet je er wel echt afwassen. Ook raad ik je aan deze lotion niet op je gezicht te doen, want de glitters zijn toch iets te heftig. Ik heb zelf zilvere glitters gebruikt. Maar als je een andere huidskleur hebt, staan goude tinten misschien mooier! Net zoals bij je sierraden. Dus draag je graag goude sierraden, dan raad ik je aan om ook goude glitters te gebruiken! De zelfbruiner van Dove geeft een subtiele bruining, als je liever nog bruiner bent, kan je beter van te voren een echte donkere fake-tan gebruiken!

Ja, ik weet het! De bodylotion die ik heb gekocht, heb je ook te koop in glitter-versie. Echter kwam ik hier pas achter toen ik hem al had gekocht, daarom dacht ik: Ik maak mijn er mijn eigen glitter bodylotion van! Mijn eigen versie heeft zelfs nog iets meer glitter dan die van Dove! 

Op welke gelegenheden zou jij een Glitter Bodylotion dragen? ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge