Follow:
Feestjes

De 10 vetste winter-festivals! (2018/2019)

winter-festivals 2018 2019 beste 10 Thuishaven

Dat de zomer al een tijdje voorbij is, betekent niet dat je in de winter moet stoppen met feesten. Met dit koude weer zijn er ook nog een paar winter-festivals die je kan bezoeken en ik vertel je welke dat zijn. Ze zullen niet allemaal buiten zijn, want ook een paar feesten vinden met dit koude weer binnen plaats. Zo hoef jij niet eindeloos te wachten tot de zomer begint voordat je weer een feestje hebt.

Het thuishaven wintercircus

Overdag Festival – Datum: elke zaterdag of zondag (check website) – Locatie: Amsterdam, Contactweg 60 – Kaartje: €17,50 – Muziek: Techno

Thuishaven is toch wel het meest fijne festival wat er bestaat! Elke winter bouwen ze het zomercircus om naar een super mooi wintercircus (zie hier hoe het er dit jaar uitziet). Bijna elke week is wel een editie, zo hoef je niet een jaar te wachten tot het volgende feest. De kaartjes zijn ook niet zo duur, maar de line-up is echt geweldig. Grote dj’s als Benny Rod, Michel de Hey en Âme draaien hier.

Mystic Winter Garden

Overdag Festival – Datum: 2 Februari 2019 – Locatie: Amsterdam, het Thuishaven terrein – Kaartje: €35,50 – Muziek: Techno

Hier ben ik vorig jaar heen geweest. Mystic Garden viert normaal haar feestje in de zomer en dat is echt mijn favoriete festival. In de winter vieren ze een kleiner feest, op het Thuishaven terrein. Ik had liever een ander terrein gezien, maar dat betekende niet dat het een slecht feest was. Wat een enorm goede muziek heeft Mystic Garden en ook altijd sprookjesachtige shows!

Valhalla

Nachtfeest – Datum: 22 december 2018 – Locatie: Amsterdam, Rai – Kaartje: €49,95 – Muziek: Techno

Een van de meest bekende feestjes onder de jongeren is Valhalla. Dit techno festival vindt ’s nachts plaats in de Rai en heeft dus vele zalen en stages! Dit was van vele hun eerste techno feestje en zo ook van mij! Het publiek is super jong/energiek, maar dat moet ook wel met zo’n goede line-up als Valhalla.

Thuishaven winter-festival

Deze foto is gemaakt door Thuishaven zelf, en terug te vinden op hun Facebook!

Awakenings new year

Nachtfeest (4 edities) – Datum: 29 december tot 2 januari 2019 – Locatie: Amsterdam, Westergasfabriek –  Kaartje: ± €55 – Muziek: Techno

Wie nog een goed feestje zoekt om het jaar mee af te sluiten, raad ik Awakenings aan! Van 29 december t/m 2 januari kan je in de westergasfabriek terecht om je favoriete techno dj’s te komen aanbidden. De westergasfabriek wordt omgetoverd tot een grootse techno, bunker. De meest bekende techno dj’s zullen hier optreden (Nina Kraviz, Adam Beyer, Joris Voorn, Maceo Plex etc.)

Verknipt

Nachtfeest – Datum:12 Januari 2019 – Locatie: Utrecht, Central Studios –  Kaartje: €32 – Muziek: Techno

Na deze zomer te gast geweest te zijn bij het buitenfestival van Verknipt, werd ik enorm benieuwd naar het binnenfestival. Verknipt staat er om bekend om al meer dan 5 jaar lang super harde techno feesten te organiseren. Mijn favo dj Egbert draait er, maar ook dj’s als Paula Temple en Perc zie je hier staan!

Sneeuwbal Winterfestival 

Overdag Festival – Datum: 26 Januari 2019 – Locatie: Utrecht, Park Transwijk –  Kaartje: €35,35 – Muziek: Techno

Via Instagram (@IrisHuijkman) vroeg ik wat jullie nou echt een leuk winterfestival vonden en daar kwam het Sneeuwbal festival in Utrecht vaak als antwoord naar boven! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het concept maakt mij super benieuwd. Het festival heeft techno muziek en daarnaast allemaal leuke winterse activiteiten die je kan doen! En psst, mijn favo dj’s Reinier Zonneveld en Rod komen ook!

Free your mind

Nachtfeest – Datum: 9 Februari 2019 – Locatie: Amsterdam, Warehouse Elementenstraat – Kaartje: €42,75 – Muziek: Techno

Free Your Mind geeft al een tijdje super populaire techno feesten en ik heb eigenlijk nog nooit de kans gekregen om er eentje bij te wonen! Deze winter geeft Free Your Mind samen met Sasha & John Digweed een Feest in de Warehouse Elementenstraat (vlakbij Thuishaven). Ik ben benieuwd!

Deze foto is gemaakt door: Darryl Adelaar en terug te vinden op de website van Sneeuwbal!

Overwinteren Festival

Overdag Festival – Datum: 23 Februari 2019 –  Locatie: Amsterdam, Sportpark Riekerhaven – Kaartje: €30- Muziek: Techno, hitjes & hiphop

Dit jaar geeft het de organisatoren van het Amsterdams verbond een winter feestje in Sportpark Riekerhaven. Er worden allerlei soorten muziekstijlen gedraaid en het beloofd een sfeervolle boel te worden! Ik ben super benieuwd naar dit festival, waar  je onder andere de Sluwe Vos, Luuk van Dijk en Happy Feelings kan vinden!

A state of trance

Nachtfeest – Datum: 23 Februari 2019 –  Locatie: Utrecht, Jaarbeurs – Kaartje: €70 – Muziek: Trance

Na afgelopen Mysteryland urenlang verliefd bij de Trance stage te hebben gestaan, waren ik en mijn vrienden er unaniem over eens: we moesten en zouden een keer naar een Trance feest gaan. Dus wanneer de tickets voor A state of Trance online kwamen, hebben we er gelijk eentje aangeschaft. Armin van Buuren, Vini Vici, Above & Beyond en nog veel meer draaien hier!

Tomorrowland wintereditie

Meerdaags Festival – 13 t/m 15 maart 2019 – Datum: Locatie: Frankrijk, Alpe d’Huez – Kaartje: uitverkocht – Muziek: Techno & veel meer

Dit jaar vindt de eerste editie van Tomorrowland in de winter plaats! Het wordt een editie gehouden in een skigebied, dus het apres ski thema zal vol op aanwezig zijn. Tickets waren natuurlijk razendsnel uitverkocht, maar jeetje wat is dit een goed idee!

Zo, hebben jullie ook weer wat te doen deze winter! ♥ Waar kom ik jou tegen?

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Bestfest

  goede blog! Een aantal festivals kende ik nog niet

  6 december 2018 at 17:19
  • Reply Iris

   Dankjewel! Het is altijd leuk als ik mensen kan voorstellen aan nieuwe leuke festivals!

   6 december 2018 at 17:27

  Leave a Reply

  CommentLuv badge