Follow:
Recepten

Vegetarische gourmet burgertjes

12 vega burger recept

De kerst komt er weer aan en dat betekent altijd heerlijk gourmetten met de familie! Als vegetariër is dit altijd een vervelende tijd, omdat er veel vleesgerechten op tafel komen te staan. Daarom heb ik voor jullie een recept voor vegetarische burgertjes! Ze zijn heerlijk en super makkelijk om te maken.

Dit heb je nodig voor ongeveer 12 mini-burgertjes:

 • 1 blikje kikkererwten (200 gram)
 • 1 half blikje mais (100 gram)
 • 1 kwart paprika, mag elke kleur zijn.
 • 1 ei
 • 1 bosuitje
 • Kerriepoeder
 • Peper
 • Zout
 • Paneermeel

 1. Laat de kikkererwten en mais even uitlekken, zodat er geen vocht uit het blikje meer bij zit. Stop beide ingrediënten in een kom en pureer ze met een staafmixer. 
 2. Snijd de paprika in stukjes. Je gebruikt maar een kwart! De rest van de paprika kan je ergens ander voor gebruiken of in reepjes serveren. Ook het bosuitje snij je in stukjes. Stop beide ingrediënten in de kom met puree en pureer deze nu ook mee.
 3. Stop het rauwe ei in een bakje en meng het eigeel met het eiwit. Je gebruikt maar een heel klein beetje van het ei (kwart) om door de puree te mengen. De rest van het ei kan je weggooien of gebruiken voor pannenkoekenmeel. 
 4. Voeg een klein beetje (15 gram) paneermeel toe aan de puree om deze wat steviger te maken. Ook voeg je peper, zout en kerriepoeder naar smaak toe. 
 5. Laat de puree even opstijven in de koeling, zodat je er makkelijker burgertjes van kan maken. Na meer dan 2 uur in de koeling is de puree al stijver geworden. Maak van de puree ongeveer 12 kleine balletjes en druk deze iets plat om er een burgervormpje van te maken.12 vega burger recept
 6. Pak een schaaltje of bordje en leg daar wat paneermeel op. Rol de burgertjes even door de paneermeel en laat ze daarna nog even opstijven in de koeling. Ze zijn klaar voor de bereiding! In feite hoef je de burger alleen op te warmen op de gourmetplaat, dat duurt zo’n 5 minuutjes.

Deze burgertjes zijn geïnspireerd door de vega-burgers van Café Op de Hoek in Kudelstaart, waar ik het in mijn vorige maandelijkse favorieten over heb gehad. Café Op de Hoek is geopend vanaf september 2016 en draait nu al op volle toeren! Kudelstaart’s eerste café sinds 1982, ben jij er al langs geweest?

Bon Appétit ♥

 

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge