Follow:
Lifestyle Recepten

Wat eet ik op een dag? Quarantaine editie!

Wat ik eet op een dag tijdens de quarantaine editie

Op mijn Instagram plaats ik best vaak stories van mijn eten en daar wordt ook best vaak een recept van gevraagd. Daarom wilde ik jullie in deze blog eens uitleggen wat mijn go-to recepten zijn en waarom ik voor deze voeding heb gekozen. Ik eet zo gezond en lekker mogelijk, zodat ik zonder zorgen kan sporten en feesten.


Wil je naast het gezonde eten ook nog een beetje thuis sporten tijdens de quarantaine? Lees dan hier welke workouts ik doe! Super makkelijk en nog leuk ook.


Ontbijt

In de ochtend eet ik graag fruit, omdat ik hartige dingen zoals brood niet weg krijg. Ook handig voor de mensen die het moeilijk vinden om aan twee stuks fruit op een dag te komen!

Lactosevrije kwark, met vruchten en cruesli

Bij veel mensen reageert hun huid slecht op lactose en zo ook bij mij. Ik koos daarom een lactosevrije kwark (van de Albert Heijn). Ik voeg daar ongeveer 60 gram muesli bij en vruchtjes naar keuze. Mijn favoriete fruit is: aardbei, framboos, blauwe bes, kaki, kiwi en mango.

Havermout met banaan en extra’s

Begin met het prakken van een banaan in een kommetje. Voeg daarna 50 gram havermout toe en genoeg melk/sojamelk (altijd net iets meer dan je zou willen, want de havermout zuigt het vocht op). Voeg eventueel wat extra’s toe: pindakaas of kaneel bijvoorbeeld. Doe het papje 1,5 minuut in de magnetron en roer daarna door. Voeg eventueel proteïne poeder aan het einde toe (chocolade proteïne poeder is een aanrader).

Breakfast smoothie met fruit en havermout

Begin met 500 ml melk/sojamelk/water in de blender te gieten. Daarna voeg je een fruit naar keuze toe en eventueel nog wat extra noten/specerijen/pindakaas. Voeg 60 gram havermout toe en mix alles totdat er geen stukjes meer inzitten. Voor een extra goede shake kan je na het mixen nog een schepje proteïne poeder toevoegen en kort mee mixen (niet te lang, anders ga je het opkloppen). Yummy!

Bananen-pannenkoek met bosbes

Prak een banaan in een grote kom, voeg daar 2 eieren aan toe en een paar schepjes bloem. Roer de het mengsel en voeg eventueel nog een half schepje proteïne poeder naar keuze toe. Bak de pannenkoeken in kokosolie in een pannetje. Als de pannenkoeken klaar zijn kan je er eventueel nog wat kaneel overheen gooien en wat bosbessen. Liever geen stroop – maar ja, we spelen allemaal wel een keertje vals!


Drinken

Water

Om je lichaam op te wekken is het aan te raden om direct als je wakker wordt in de ochtend een glas water te drinken. Het geeft energie, schud je immuunsysteem wakker en start je spijsvertering. Ook de rest van de dag drink ik vooral water, aangezien je van water een mooie huid krijgt! Als je wilt weten hoeveel water je op een dag moet drinken, lees dan deze oude blog van mij.

Groene thee / gember thee

Ik heb mezelf voorgenomen om minimaal 2 glazen thee per dag te drinken en dan geen zwart thee (want daar worden je tanden geel van), maar groene thee of gember thee! Beide soorten zijn bijzonder goed voor je lichaam (spijsvertering) en huid. Vaak drink ik thee bij mijn ontbijt en na het avondeten.

Proteine shakes na het sporten

Hoeveel proteïne je nodig hebt op een dag, kan je makkelijk uitrekenen. Je kan met apps zoals ‘My Fitness Pal‘ makkelijk uitrekenen hoeveel proteïne je binnenkrijgt en nodig hebt. Ik eet vegetarisch en moet daarom extra proteïne shakes drinken, want eiwitten hebben je spieren nodig tijdens het sporten. Het beste tijdstip om die te drinken is direct na een workout.

TIP: koop een proteïne in de smaak ‘latte’ en meng deze met koffie en melk. Een warme proteïne shake die smaakt naar een Latte Macchiato!


eet Smoothie Het feestje van Iris

Lunch

Toast met homemade tonijnsalade

Pak een bakje en gooi daar een half blikje tonijn in. Snipper ook een beetje ui, snijd kleine blokjes van een komkommer en eventueel nog blokjes paprika en tomaat. Neem ook een halve avocado in blokjes. Rooster ondertussen twee sneetjes brood. Voeg alle groenten bij de tonijn, breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat yoghurt en mosterd toe als dressing.

Pasta salade pesto met mozzarella

Breng water aan de kook en maak pasta (70 gram per persoon). Snijd ondertussen een beetje ui, komkommer, tomaat en eventueel paprika of avocado. Als de pasta klaar is, koel het dan af met koud water. Voeg de pasta bij de groenten, breng op smaak met pesto, peper en zout.

Broodje met brie, honing en walnoten

Dit broodje kan je op twee manieren maken: met sla als een koud broodje of zonder sla als een tosti! Super makkelijk, snel en lekker.

Broodje met gebakken ei, met pesto en tomaat

Doe 2 eieren in een schaaltje, meng daar een theelepel pesto doorheen. Bak het eimengsel met olie in een pan. Als de eieren een klein beetje gebakken zijn, leg je er gesneden plakjes tomaat in. Daarna kan je het ei omdraaien in de pan, strooi er wat geraspte kaas overheen en leg de deksel op de pan. Als de kaas gesmolten is kun je het ei serveren op een broodje met peper en zout.

Toast avocado en gekookt/gebakken eitje

Kook of bak een eitje. Maak ondertussen toast van twee sneetjes brood. Verdeel een avocado over de toast en voeg daarna je gekookte/gebakken eitje toe. Nu hoef je alleen nog wat peper en zout toe te voegen voor de smaak.

Broodje/wrap met sla, vis en mosterd/mayo (+kappertjes)

Ik zeg wel altijd dat ik vegetarisch eet, maar ik eet eigenlijk nog wel vis (veel mensen kennen het woord pescotarisch ook niet). Neem een broodje of wrap, smeer daar mosterd/mayo overheen, beleg hem dan met sla en plakjes vis (paling, tonijn, zalm, surimi of garnalen). Op smaak brengen kan met peper of extra kappertjes.

Broodje met kaas, mosterd en augurkjes

Simpel, maar effectief! De titel zegt al wat het is.

Broodje hummus met paprika

Ik heb niet altijd zin in hummus, maar het is wel mega gezond. Ik doe het op een broodje en snijd paprika in reepjes. Lekker verfrissend.

Broodje pindakaas met banaan of komkommer

Een broodje met pindakaas kennen we natuurlijk allemaal wel, maar heb je het wel eens geprobeerd met plakjes banaan of komkommer er op? Met banaan wordt het een zoet broodje en met komkommer lekker fris.


eet STudent budget recepten koken tips kookboek

Tussendoortjes

Snoepgroenten

Soms wil ik snacken om mezelf bezig te houden. Dan kan ik net zo goed iets gezonds eten. Als ik hummus heb, vind ik het ook lekker om verschillende groenten daarin te dippen.

Rijstwafel/cracker met kaas/pindakaas

Dit is mijn ‘ik-heb-geen-inspiratie’ tussendoortje. Liefst zonder ongezonde boter, gewoon lekker naturel.

Ongebrande nootjes

Noten zijn gezond, maar je moet er ook weer niet teveel van eten en al helemaal geen zoute nootjes (die zijn dan weer niet gezond).

Pure chocolade

Pure chocolade is nog het gezondste snoepgoed wat er is. Tegenwoordig hebben ze zoveel lekkere smaakjes. Kende je de repen van AH Delicata al?

Proteïne repen

Ik eet zelden koekjes of muesli repen, maar heb er altijd eentje voor de zekerheid thuis liggen (of in mijn tas). Je weet maar nooit wanneer je eens ‘lekkere trek’ krijgt, dan is dit nog de beste en meest vullende optie!

Fruit!

Ik vind het soms moeilijk om twee stukken fruit per dag te eten, daarom neem ik dit vaak als een toetje na het avondeten of lekker als snackje overdag.


Avondeten

Zoals vele van jullie al weten, heb ik een kookboekje gemaakt toen ik ging verhuizen naar Amsterdam. In dat boekje staat heel veel makkelijke recepten voor in de avond. Ik kies vaak een van die recepten uit of zoek iets uit de Allerhande.

Download mijn kookboekje hier!


En denk nou alsjeblieft niet dat ik een heilig boontje bent, die nooit snoept. Deze lijst gebruik ik alleen op goede dagen, want ook ik hou wel eens van een pizza op zijn tijd. Als ik lui ben, maak ik graag patatjes uit de airfryer (gezonder dan de frituurpan). Na het eten neem ik graag een wit snicker-ijsje als toetje en ik ben verslaafd aan nachos met kaas dip of guacamole. In het weekend drink ik wel eens alcohol (gemengd met frisdrank) en op festivals eet ik al helemaal niet gezond. Maar ja, ik geniet van mijn eten en merk wel dat hoe gezonder ik eet, hoe beter ik in mijn vel ga zitten!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge