Follow:
Lifestyle

Hoeveel water moet ik op een dag drinken?

Hoeveel water moet je drinken per dag?

Water is een van de belangrijkste middelen in ons leven. Zonder water zullen we niet veel langer meer leven dan 3 dagen. Water zorgt ervoor dat ons lichaam gehydrateerd blijft en dat de afvalstoffen uit ons lichaam worden gespoeld. Het herstel van je lichaam tijdens het sporten, na een nachtje uit of bij een aanval aan pukkeltjes op de huid, wordt door water erg bevorderd. Drink daarom altijd genoeg water! Met deze handige formule leer ik jullie hoeveel water je gemiddeld op een dag moet drinken.

Hoeveel water heb jij nodig?

Vaak hoor je dat het nodig is om 1,5 tot 2 liter water te drinken op een dag, dit is echter alleen een goede maatstaf wanneer je ‘gezond’ bent, een ‘goed gewicht’ hebt en niet intensief sport. Er zijn mensen die kerngezond zijn, maar gewoon iets meer wegen, dan gelden er andere regels voor de waterinname. Hoeveel water je op een dag nodig hebt, ligt dus aan je gewicht. Voor elke kilo die je weegt, heb je zo’n 0,03 liter water nodig die je in moeten nemen door te drinken. Je krijgt ook vocht binnen via je voeding, maar dat tellen we hier even niet mee.

0,03 x Je Lichaamsgewicht = Het aantal liter water wat jij op een dag moet drinken. 

Let wel op, dat als je sport, danst of een andere inspanning doet, je ook meer water moet drinken. Drink voor elk uur dat je beweegt 0,25 tot 0,5 liter meer! Als je dus de hele dag op een festival staat, mag je behoorlijk wat meer water drinken om uitdroging te voorkomen. Maar let op! Drink nooit veel te veel water! Je lichaam kan een watervergiftiging krijgen (waarbij je lichaam het water op alle mogelijke manier zal gaan lozen, en dus niet alleen door te plassen) Hou je daarom aan de formule. Tuurlijk als je sport, een festival hebt of als het warm is, mag je heus wel wat meer drinken. Maar drink nooit meer dan de 0,5 liter per uur, want dat kan je lichaam niet aan!

Hoeveel water moet je drinken per dag?

Waarom moet ik dit water drinken?

Zoals ik in de introductie al zei, is water heel belangrijk. Ons lichaam bestaat voor 60% uit vocht en dit moet in balans blijven. We verliezen per dag ook veel vocht, bijvoorbeeld wanneer we plassen, zweten of huilen. Vocht zit ook in onze voeding, maar de grootste bron van water komt uit ons drinken. Water filtert als het waren de afvalstoffen uit ons lichaam en zorgen ervoor dat de cellen in ons lichaam gehydrateerd zijn en daardoor goed kunnen functioneren. We maken in ons lichaam best veel afvalstoffen aan, die gaan allemaal weer naar buiten via je plas. Denk maar aan afvalstoffen van ongezonde voeding, afvalstoffen van het sporten, afvalstoffen na het gebruik van alcohol of afvalstoffen in de huid die pukkeltjes veroorzaken. Bij een gezonde levensstijl hoor: veel water drinken! Dus ook wanneer je last heb van een onzuivere huid, of last hebt van overgewicht, kan water een grote oplossing zijn bij deze problemen!

Hoeveel water moet je drinken per dag?

Hoe drink ik water?

Voor sommige is water drinken makkelijk, voor andere moeilijk. Water heeft niet de lekkerste smaak, daarom geef ik je hierbij wat tips om gemakkelijker water te consumeren. Het is belangrijk dat je veel water consumeert, want andere drankjes als cola en limonade brengen weer afvalstoffen met zich mee en daardoor heb je dus weer meer water nodig om deze weer weg te werken. Probeer daardoor alleen maar water te drinken. Als je dat moeilijk vind, beloof jezelf dan om slechts 1 maal per dag een ander drankje te drinken (bijvoorbeeld een wijntje tijdens het avondeten of een koffie in de ochtend). De rest van de dag moet je alleen maar water drinken, ander krijgt het water niet de kans de afvalstoffen uit je lichaam te filteren.

Je kan je water wat opvrolijken door er een smaakje aan te geven (geen limonade). Pers bijvoorbeeld een citroen door je water, dit helpt ook nog is bij het bevorderen van de spijtvertering! Je kan ook komkommer of vruchtjes in je water doen. Ik heb hier nog een paar receptjes staan, waarmee je je water een lekkerdere smaak geeft!

Als je het moeilijk vind de hoeveelheid water te blijven drinken, probeer dan altijd uit een fles te drinken. Ik moet bijvoorbeeld gemiddeld 1,75 liter water op een dag drinken. Daarom mik ik altijd op de 2 liter (beter iets teveel dan te weinig). Ik vind het handig om de hoeveelheid water die ik drink bij te houden met een waterflesje. Dat betekent dat ik 4 keer een flesje moet vullen waar 0,5 liter water in kan!

Hoeveel water moeten jullie op een dag drinken? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge