Follow:
Recepten

Salade gekarameliseerde peer en brie

Op zoek naar een lekker en makkelijk gerecht om te eten als lunch? Laatst maakte ik deze salade gekarameliseerde peer met brie voor een vriendin. Ik werd helemaal verliefd op deze salade en sindsdien eet ik hem super vaak. Het is heel gemakkelijk te maken en mega lekker.

Benodigdheden

1 persoon – 15 minuten

 • 2 afbakbroodjes (of gewoon brood)
 • 1 peer
 • Handje sla (ik gebruik gemengde sla)
 • Handje cherrytomaatjes of komkommer
 • 4 plakjes brie (feta kan ook of een vegan feta)
 • Gedroogde cranberry’s (rozijnen of gedroogde goji bessen kunnen ook)
 • Handje walnoten
 • Theelepel honing
 • Eetlepel azijn (ik gebruik witte wijn azijn)
 • Eetlepel olijfolie
 • Roomboter (ik gebruik smeerbare roomboter)
 • Peper en zout
 • (Bruine) suiker of rietsuiker
Salade gekarameliseerde peer en brie walnoten cranberry (2)

Het recept

Ik heb een video op TikTok gezet, met daarin een duidelijke uitleg van hoe ik deze salade gekarameliseerde peer maak. Kijk deze dus even en vergeet me niet gelijk te volgen! Ik kan alle hulp gebruiken ♥

1. Verwarm de oven voor zoals beschreven staat op de verpakking van de afbakbroodjes. Als je gewoon brood gebruikt: gebruik dan een toaster. Haal ondertussen de boter uit de koelkast, zo kan je hem straks makkelijk smeren.

2. Schil en snijd de peer in kleine partjes. Zet een hapjespan op het vuur en smelt daarin een beetje van de roomboter. Strooi dan wat suiker over de roomboter in de pan. Voeg de stukjes peer toe en bak op een middelhoog vuur. Strooi nog wat suiker over de andere kant van het peertje. Na drie minuten bakken kan je ze omdraaien. Bak de andere kant ook nog drie minuten. Ondertussen kan je doorgaan naar de volgende stappen. Houd de peertjes wel in de gaten, want de suiker in de pan moet niet zwart worden.

3. Terwijl de peertjes bakken: doe de broodjes in de oven. Ik snijd de broodjes alvast voordat ik ze erin doe, zo hoef ik dat niet meer te doen wanneer ze warm zijn.

4. Leg een handje sla op je bord. Snijd de cherrytomaatjes of komkommer in kleine stukjes en voeg toe aan de sla. Snijd ook de brie in stukjes en verdeel deze over het bord. Breek een handje walnoten boven het bord en verspreid ze gelijkmatig over de sla. Leg er ook een paar gedroogde cranberry’s bij.

5. Als de peertjes klaar zijn, verdeel je ze over het bord. Dan maak je de dressing. Doe een beetje azijn, honing en olijfolie bij elkaar in een schaaltje. Roer de ingrediënten door elkaar en verdeel over de salade. Voeg als laatst nog een beetje peper en zout aan de salade toe.

6. Als de broodjes klaar zijn, kan je deze besmeren met de roomboter. Ik vind het lekker om nog een beetje zout op het ovenbroodje met roomboter te doen.

7. Pak je bestek en klaar is kees! Een heerlijke salade gekarameliseerde peer die je ook makkelijk voor meerdere personen kan maken. Wat ik altijd doe: een beetje van de salade op het broodje en dan eten. Yummy!

Nog meer leuke recepten nodig? Probeer ook eens deze sushi burrito

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Aeternus

  Ziet er heerlijk uit! Ga ik ook eens proberen te maken.
  Aeternus onlangs geplaatst…DEAL DONE | Aeternus begeleidt Management buy-out bij Van der Ham GlasgroothandelMy Profile

  1 januari 2024 at 21:44
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge