Follow:
Recepten

5x makkelijke wodka cocktails!

Als ik drink, kies ik het liefst voor wodka (ook wel ‘vodka’ genoemd in het Engels). Deze sterke drank kan je namelijk uitstekend mixen met verschillende soft drinks. Vandaag laat ik jullie mijn vijf favoriete recepten zien voor makkelijke zomerse wodka cocktails, met een fles Belvedere vodka van DrankDozijn.


NIX18. Deze blogpost is niet bedoeld voor mensen onder de 18 jaar. Ook als je ouder bent dan 18: wees jezelf altijd bewust van de consequenties bij het drinken van alcohol. Geniet, maar drink met mate.


1. Moscow Mule

Voor dit recept gebruik ik de Thomas Henry ginger beer van DrankDozijn.

Deze cocktail is mijn favoriet! Ik drink hem graag, omdat hij zo makkelijk te maken is. Schenk 1 shot wodka (45 ml) in een glas met ijs en knijp een paar druppels limoen uit over de wodka. Vul de rest van het glas met Ginger Beer (of Ginger Ale), ongeveer 200 ml. Je kan ervoor kiezen om nog een partje limoen als garnering toe te voegen, of een takje munt voor extra smaak. Genieten!


2. Scroppino

Een scroppino, wie kent deze cocktail niet? Deze zomerse cocktail is lekker fris en ideaal voor een feestje. Zorg dat de wodka, prosecco en champagneglazen goed koud zijn, voordat je aan dit drankje begint. Gebruik 100 gram citroen sorbetijs (per glas) en klop dit op met een mixer, voeg er steeds een beetje wodka (15 ml) en prosecco (50 ml) bij. Schenk de cocktail in de koude glazen en garneer eventueel met een limoenpartje.


3. Skinny Cocktail

Deze cocktail is perfect voor de mensen die gezond willen blijven, maar toch een drankje willen doen. Neem een handje rood fruit (bosbessen, frambozen of aardbei) en doe deze in een glas. Schenk 1 shot wodka (45 ml) in het glas en daarover de spa rood (ongeveer 200 ml). Als je de niet gezonde versie van deze cocktail wilt, kun je ook voor rose lemonade kiezen i.p.v. spa rood. Voeg als garnering verse kruiden toe, zoals tijm, rozemarijn of munt. Je zou ook nog ijs kunnen toevoegen aan deze cocktail.


4. Watermeloen Punch

Voor deze cocktail heb je een blender nodig en maak je er gelijk een grote hoeveelheid van. Schenk 250 ml wodka in de blender, knijp er een halve citroen over uit en schep het vruchtvlees van een halve watermeloen erbij. Gebruik 3 eetlepels honing om de cocktail op smaak de brengen en meng de cocktail tot een gladde substantie met de blender. Serveer in glazen, eventueel met ijs. Garneren kan met een stukje watermeloen of partje citroen.


5. Mango Screwdriver

Neem een koud champagneglas en schenk daar 1 shot wodka in. Vul de rest van het glas met mango sap, ik gebruik graag Coolbest ‘Mango Dream’ sap. Voeg als laatst een stukje sinaasappel toe als garnering, eventueel met een blaadje munt. Gebruik een rietje om dit drankje op te drinken!


Op zoek naar leuke drankspelletjes voor je telefoon? Dit zijn de 10 leukste!

Deze blogpost is gesponsord door DrankDozijn: een online slijterij waar je verschillende soorten alcohol en mixdranken kan kopen om deze wodka cocktails te maken. Let op: je moet wel 18+ zijn.

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge