Follow:
Lifestyle

Top 10 leukste drankspelletjes voor je telefoon!

Drankspelletjes Drikke Drankspel Drank spel Drankspellen spellen drinken drinking games Nederlands Engels Nederlandstalige

Wanneer je met vrienden een drankje aan het doen bent, kan een drankspelletje de avond een stuk interessanter maken. Veel klassieke drankspelletjes zijn al bekend, alleen heb je voor de meeste een pak kaarten nodig en die heb je niet altijd bij de hand. Maar wist je ook dat er heel veel leuke drankspelletjes zijn voor op je telefoon? Download ze gelijk, om alvast voorbereid te zijn op je volgende avond!

Disclaimer: hoeveel je drinkt, ben je zelf verantwoordelijk voor. Weet wanneer je moet stoppen.

1. Drikke

Gratis – iOS & Android – Nederlandstalig

Drikke is een van de nieuwste drankspelletjes uit dit lijstje en ook gelijk mijn favoriet! Met Drikke kun je namelijk allemaal kleine spelletjes met elkaar combineren, jij kiest welke, dus het is maar net waar je zin in hebt. Je kan kiezen uit: opmerkingen, quiz vragen, battles, ik heb nog nooit of opdrachten. Voordat je begint, vul je de namen van alle spelers in. Je speelt het spel met 3 tot 10 personen. Maar wat vooral top is aan Drikke, is dat je zelf kan aangeven hoeveel er gedronken moet worden tijdens het spel. Je hebt 4 niveau’s voor het aantal slokken dat Drikke uit zal delen tijdens het spel.

2. Picolo

Gratis, uitbreiden kost geld – iOS & Android – Nederlandstalig (Engels: Never Mind)

Het spel picolo kent ondertussen bijna iedereen. Picolo is gemakkelijk te spelen. Je hebt de namen van je vrienden nodig en kiest een thema. Het standaard thema is gratis, maar je kunt er ook een aantal kopen om je avond wat pittiger te maken. Elk thema brengt andere schermen met vragen en opdrachten met zich mee. Picolo is erg simpel, maar dat maakt het erg leuk en snel te begrijpen. De makers van dit spel zijn enorm creatief geweest met hun vragen en opdrachten, en dat maakt Picolo zo grappig om te spelen! Zoek je de engelse versie? Probeer Never Mind (iOS & Android)!

3. iPuke

Gratis, uitbreiden kost geld – iOS & Android – Engelstalig

iPuke is een heel komisch drankspelletje. Ondanks de naam, is het spel op zowel iOS als android te downloaden. Als je begint met spelen, kies je een pakje met kaarten uit (of combineert er meerdere). Het eerste pakje krijg je gratis, uitbreiden kost geld. Je vult de namen van alle spelers in, en doet vervolgens een race om zoveel mogelijk punten te scoren. Je scoort punten door de opdrachten op de kaarten uit te voeren. Doe je dit niet, moet je drinken! Ben je fanatiek? Je kan ook de opdracht uitvoeren en drinken voor dubbele punten! Tussendoor heb je ook random kaarten zoals ‘alle meisjes drinken’. Het scherm van iPuke schud ook heen en weer als je aan het wachten bent. Mensen die dit niet weten schrikken hiervan, omdat ze denken dat ze extra dronken zijn, maar dit is natuurlijk niet zo!

4. Hangovr

Gratis, uitbreiden kost geld – iOS & Android – Engelstalig

Hangovr is weer een spel met opdrachten en challenges. Aan het begin moet je de namen van alle spelers ingeven. Hangovr doet dit op een andere manier dan andere drankspelletjes. Je moet namelijk aangeven of je een man/vrouw bent en hoeveel je wilt drinken per persoon. Kan altijd van pas komen als er iemand voor spek en bonen mee wilt doen, of als je juist haast hebt en sneller wilt drinken. De vragen die Hangovr geeft zijn enorm grappig en makkelijk uit te voeren. Het lijkt ergens een beetje op Picolo.

5. Heads up!

iOS kost €1,09 – Android is gratis – uitbreiding kost geld – Engelstalig

Heads up is eigenlijk geen drankspel, maar enorm leuk om te doen met vrienden. Een van de spelers neemt de telefoon en houdt deze tegen zijn voorhoofd aan, zodat hij/zij niet kan zien wat erop staat, maar de rest wel. Daarna komen er allerlei dingen, personen en dieren langs op het scherm. Het is het doel van de rest van de spelers om dit te lezen en uit te beelden. Als de speler met de telefoon het raad, moet hij de telefoon naar beneden kantelen. Als hij het niet snapt, kan hij ook passen, door te telefoon naar boven te kantelen. Aan het eind heeft de speler zo een aantal kaarten geraden of gepasst. Helaas worden er geen slokken uitgedeeld met Heads Up, maar daar kunnen jullie vast wel wat op verzinnen. Alle rondes van het spel worden ook gefilmd met de desbetreffende telefoon, zodat je kan lachen wanneer je het terugkijkt!

6. Drink and tell

Eerste 7 dagen gratis – iOS – Nederlandstalig

Drink en tell is een spel met vragen en antwoorden. Voordat je begint, kies je een of meerdere categorieën waarover de vragen zullen gaan. Bij dit spel is er steeds een hoofdspeler. Deze speler leest de vraag voor en kiest een antwoord op te telefoon, zonder dat de andere het zien. De andere mogen nu raden welk antwoord hij/zij heeft gegeven. Als iedereen heeft geantwoord, moet er op het scherm geklikt worden om het antwoord te laten zien. Iedereen die het fout heeft, drinkt! Super leuk en zo leer je elkaar ook een beetje beter kennen.

7. Drinking games

Gratis – Android – Engelstalig

Dit was vroeger echt mijn favoriete drankspel, helaas heb ik geen android meer en bestaat hij niet voor iOS. Iedereen die meespeelt met dit drankspel krijgt een eigen poppetje en benoemd deze naar hem- of haarzelf. In de app zitten vele verschillende drankspelletjes. Ik speelde vooral Challenge accepted, waarbij je uitdagingen aangaat (tegen elkaar of alleen). Als je verliest moet je slokken nemen en verlies je punten, maar als je wint kan je slokken weggeven en verdien je punten. Degene met de meeste punten kan een prijs uitkiezen, zoals het zitten op een menselijke troon of de hele avond bediend worden! Het spel is helaas wel in het Engels.

8. DRiNK iT of Drink Roulette

Gratis, uitbreiden kost geld – DRiNK iT: iOS & Android – Drink Roulette: iOS & Android (Drink Roulette) – Nederlandstalig

DRiNK iT en Drink Roulette zijn van dezelfde maker, het is dus maar net welk spel je voorkeur heeft (of je kan lekker afwisselen). Beide drankspelletjes doen me een beetje denken aan Picolo, alleen hebben ze allebei een andere twist aan het spel gegeven. Je kan met DRiNK iT 5 categorieën kiezen: eentje om aangeschoten mee te worden, eentje gekke uitdagingen mee te doen, een teamwedstrijd, een hardcore spel of zelfs een intiem spel voor stelletjes. Ook kies je bij DRiNK iT aan het begin hoeveel slokken er minimaal en maximaal genomen moeten worden. Bij sommige drankspelletjes kan de lat namelijk erg hoog of laag liggen, dus met dit drankspel kan je het zelf aanpassen naar wens! Drink Roulette is ook een spel met opdrachten, alleen moet er eerst aan het rad gedraaid worden om te kijken wie er moet drinken. Drink Roulette heeft ook 5 verschillende spel categorieën.

9. Half a minute

Gratis, uitbreiden kost geld – iOS & Android – Nederlandstalig

Jullie kennen allemaal het bekende partyspel ’30 seconds’ vast wel? Met dit bordspel heb je precies 30 seconden om een kaartje met woorden uit te leggen aan je vrienden, zonder de woorden zelf te gebruiken. Je speelt in teams en mag net zoveel stappen vooruit op het bord, als het aantal vragen wat je goed hebt geraden. Helaas heeft niet iedereen het bordspel thuis liggen of sommige hebben een hele verouderde versie ervan. Dan komt een app van pas! Helaas kost de app van 30 seconds zelf geld (iOS & Android), maar gelukkig is er een gratis versie. De app heet ‘Half a minute’ en werkt hetzelfde als het party-spel. Alleen krijg je het kaartje op het scherm te zien en blijft dit spel wèl altijd up-to-date. Net zoals Heads Up is dit niet echt een drankspel, maar gewoon heel leuk om te doen als je een drankje op hebt.

10. Never have I ever

Gratis – iOS & Android – Engelstalig (er zijn ook Nederlandse versies)

Er bestaan enorm veel versies van dit spel, onder de naam ‘Never have I ever’ of ‘Ik heb nog nooit’, dus het is maar welke app jij het meest prettig vind werken. ‘Never have I ever’ is misschien wel het meest bekende drankspel op de wereld. In vele Amerikaanse films wordt het gespeeld zonder telefoon, alleen in het echte leven is nooit iemand zo creatief om goede stellingen verzinnen, daarom hebben wij er graag een telefoon bij! Je speelt het met een hele groep tegelijk. Een speler leest de stelling op. Bijvoorbeeld: Ik heb nog nooit gebungeejumpt. Alle spelers die dit wel gedaan hebben, moeten een slok nemen. De mensen die dit niet hebben gedaan, nemen geen slok. Super simpel en je leert elkaar een beetje beter kennen. Er bestaat ook een dirty versie (iOS & Android), voor de mensen die de ‘normale’ vragen zat zijn.

Op zoek naar drankspelletjes zonder een telefoon? Klik hier!

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Marijke

  Ik speel tegenwoordig ook Psych! Waarbij iedereen z’n telefoon gebruikt. Er komt dan een stelling in beeld waarop iedereen antwoord moet geven. Daarna komen alle antwoorden en moet je stemmen op het leukste antwoord! Gratis te downloaden, echt een aanrader!

  9 juni 2020 at 10:22
  • Reply Iris

   Oh, dat klinkt goed! Ik ga hem proberen volgende keer. Liefs, Iris

   9 juni 2020 at 21:55

  Leave a Reply

  CommentLuv badge