Follow:
Lifestyle

Top 3 drankspelletjes

Vandaag iets heel anders! Ik vind het altijd superleuk om tijdens een glas wijn een spelletje te doen. Je hebt de standaard spellen, zoals boten, ik heb nog nooit of beerpong. Voor dit weekend geef ik jullie alvast wat inspiratie voor andere spelletjes! Geniet, maar drink met mate.

Wees voorbereid en maak je eigen Jenga drankspel! Veel leuker. Ik leer jullie in een ander artikel hoe je dit gemakkelijk kan doen!

3: Kingsen

Nodig: kaarten, meer dan 4 spelers en 1 beker.

Bij Kingsen leg je alle kaarten met de afbeelding naar beneden in een grote cirkel om de beker heen. De beker is nu nog leeg. Alle kaarten raken elkaar aan. Om de beurt pak je een kaart uit de cirkel. De kaart die je pakt heeft een betekenis (je kan de betekenissen van de kaarten hieronder vinden of zelf bedenken). Als de cirkel verbroken wordt en de kaarten elkaar dus niet meer aanraken, wordt het middelste glas opgedronken en is het spel voorbij. Het middelste glas wordt voor een kwart gevuld, elke keer als de Koning getrokken wordt.

2: Zelf een slok nemen.

3: De speler links van je moet een slok nemen.

4: De speler rechts van je moet een slok nemen.

5: Snake eyes. Als je deze kaart pakt, mag niemand je meer aankijken. Doen ze dat wel? Dan moeten ze drinken.

6: Pak je deze kaart, dan mag je op een willekeurig moment opstaan. Iedereen moet dan ook op gaan staan. De laatste die opstaat neemt een slok. Dit gaat door tot er een nieuwe kaart is getrokken.

7: Juffen. Degene die deze kaart pakt begint met tellen, met de klok mee zegt iedereen een hoger getal. Een, twee, drie etc. Bij alle getallen waar een 7 in zit, of in de tafel van 7 zitten, zeg je het woord “Juf”. Mislukt dit, dan moet je een slokje nemen.

8: Pak je deze kaart, dan mag je een regel verzinnen. Als deze regel niet gevolgd wordt, moet de regelbreker een slok nemen! Bij de makkelijke versie komt er steeds een nieuwe regel als deze kaart wordt getrokken, bij de moeilijke versie blijven alle regels bestaan.

9: Vikingen. De speler die deze kaart trekt is de Viking. Hij maakt met zijn handen twee horentjes op zijn hoofd. De speler die links naast hem zit, roeit aan de linkerkant van de boot en de rechter roeit rechts. De rest van de spelers zijn water en wapperen met hun handen. De Viking kan zijn rol doorgeven door met zijn horentjes/vingers naar een nieuwe Viking te wijzen. Alle rollen veranderen nu! Lukt het niet om bij te houden wat er gebeurt en wat jij moet doen, dan ben je af en moet je drinken.

10: Degene die deze kaart trekt is vanaf nu de quizmaster, dat betekent dat iedereen die vragen beantwoordt van deze persoon een slok moet nemen! Probeer dus geen vragen te beantwoorden.

Boer: Trek je deze kaart, dan mag je een drinkbuddy uitkiezen. Jullie drinken steeds als de ander ook drinkt. Als een van drinkbuddy’s een slok moet nemen, doet de ander dat ook.

Vrouw: Categorie. De speler die deze kaart trekt verzint een categorie, zoals winkels, automerken of dieren. Met de klok mee mag iedereen om de beurt een onderdeel uit de categorie opnoemen, lukt dat niet of niet snel genoeg, dan drinkt diegene.

Heer: Dit is de koning, hierbij vul je het middelste glas voor een kwart. Wanneer de kaarten cirkel wordt verbroken, wordt deze opgedronken. Je mag het klas met alle drankjes naar keuze vullen.

Aas: Iedereen neemt een slok!

2: Slap Cup

Nodig: redcups, meer dan 4 spelers en 2 pingpongballen.

Je gaat met ze alle rond een tafel zitten. Twee mensen die het meest ver tegenover elkaar zitten krijgen allebei 1 redcup en 1 pingpongbal. De rest van de redcups worden in het midden van de tafel gezet en gevuld met slokjes drank.

Dan begint de race! Je probeert zo snel mogelijk je pingpongbal met een stuiter in de red cup die voor je staat te krijgen. Als dit gelukt is mag je hem met de klok mee aan iemand anders doorgeven. Zo probeer je de persoon tegenover je in te halen. Als je in 1 keer je balletje raak gooit, mag je hem aan een willekeurige speler geven, bijvoorbeeld vlak achter de persoon die je in aan het halen bent. Als je hem in 2 keer of meer raak gooit, geef je hem door aan diegene naast je. Maar pas op, als je per ongeluk je bal in een van de middelste bekers gooit, moet je die eerst opdrinken voordat je verder gaat.

Als de redcup achter degene is gekomen die je in aan het halen bent en je de pingpongbal in je redcup heb gegooid, mag je jouw redcup in die van de speler voor je doen en heb je hem ingehaald! De speler die ingehaald is geeft de red cup door aan de persoon naast hem, die gelijk begint met stuiteren (met de klok mee) en moet zelf een drankje uit het midden pakken en deze opdrinken. Daarna gebruikt de ingehaalde speler deze beker om in te stuiteren, het spel gaat zo steeds maar door!

1: Drinking Games App op Android

Nodig: Android telefoon, Drink & Smiles Drankspelletjes (van CireraCake).

Dit is toch wel echt een superleuk drankspelletje. Er zijn heel veel apps voor op je telefoon die je kan gebruiken voor tijdens het drinken, maar deze gebruik ik toch echt het meest. Iedereen die meespeelt krijgt een eigen poppetje en gebruikt zijn eigen naam. Ik speel bijvoorbeeld Challenge accepted, waarbij je uitdagingen aangaat. Als je verliest moet je slokken nemen en verlies je punten, maar als je wint kan je slokken weggeven en verdien je punten. Degene met de meeste punten kan een prijs uitkiezen, zoals het zitten op een menselijke troon of de hele avond bediend worden! Het spel is helaas wel in het Engels.

Welk spelletje speel jij het liefst? 

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply tom hekerman

    echt leuk

    24 februari 2018 at 19:48
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge