Follow:
DIY Lifestyle

DIY: Jenga drankspelletje

Jenga drankspel zelf maken DIY Nederlands

De mensen die mij goed kennen, weten dat ik gek ben op spelletjes en dan voornamelijk in het weekend. Ik heb dan ook super veel spellen in mijn kast liggen, waaronder een zelfgemaakt Jenga drankspelletje. Om deze te maken heb je alleen een Jenga spel nodig, en een pen. Plezier gegarandeerd!

Wat is het Jenga drankspel?

Je speelt Jenga eigenlijk op de manier zoals je dat gewend bent om te doen. Je bouwt een toren en 1 voor 1 haal je een blokje uit de toren, dat blokje leg je dan weer bovenop de toren. De toren wordt dan steeds hoger en gaat steeds meer wankelen. Als de toren omvalt, heb je verloren. In het drankspel staan er opdrachten op het blokje dat je pakt. Je moet de opdracht uitvoeren die op het gepakte blokje staat en  pas als dat is gebeurt leg je het blokje er weer bovenop! Op elk blokje staat een andere opdracht of uitspraak, bijvoorbeeld: “Alle jongens drinken”. Soms mag je slokken weggeven, soms moetje zelf slokken nemen. De blokjes zijn dus erg leuk, en zorgen ervoor dat je gezellig gaat drinken. Maar er zit ook spanning in het spel: want als je de stapel omgooit, moet je een glas leeg atten of een shotje nemen (en de stapel weer opnieuw opbouwen). Hoe langer je het speelt, hoe leuker het wordt, want aan het eind van de avond is niemand meer zo goed in de toren rechthouden!

Jenga drankspel zelf maken DIY Nederlands Action

Hoe maak je het?

Ik kocht een Jenga dupe bij de action. Deze is heel klein. Omdat de blokjes zo klein zijn, gooi je hem sneller om. Dus als je het geld ervoor over hebt om een echt/groter Jenga spel te kopen, doe dat! Ik gebruikte een stift en wat inspiratie van het internet om opdrachten te schrijven op de blokjes. Aan de ene kant schreef ik de opdracht en aan de andere kant het aantal slokken. Telkens als de stapel werd gebouwd, zorgde we dat de kant met het aantal slokken erop naar boven lag (om de spanning er in te houden). Soms waren er geen slokken, dan staat er gewoon een 0 op. De kant met de opdracht leg je dus naar beneden. Zo makkelijk is het! Zorg wel voor een watervaste pen (voor als er drank over het spel heen gaat) en een paar minuutjes van je tijd (het duurt namelijk wel even om alle blokjes van opdrachten te voorzien).

Jenga drankspel zelf maken DIY Nederlands

Je kan het Jenga drankspel ook kant-en-klaar kopen, maar zelf-maken geeft toch meer vrijheid!

Hebben jullie ook zoveel zin in het weekend? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge