Follow:
DIY

DIY: Marmeren Foto Achtergrond!

DIY foto achtergrond door Iris Huijkman

Altijd leuk als je spulletjes op de foto wilt zetten, maar wat gebruik je als achtergrond? Ik gebruikte meestal mijn witte bureau om foto’s op te maken. Dat werd na een tijdje wel een beetje saai, daarom besloot ik zelf een nieuwe achtergrond te maken voor mijn productfotografie! Lees hier hoe ik mijn ‘marble backdrop’ heb gemaakt.

Wat heb je er voor nodig:

  • Een rol decoratie folie, deze kan je kopen bij bijvoorbeeld de Action, maar mijn marmeren folie kwam van de Gamma (€5,95)
  • Een schaar
  • Een oppervlakte, zo groot als jij je achtergrond wilt. Ik gebruikte bijvoorbeeld een houten plank, maar je kan ook een schilderdoek gebruiken.
  • Een ov-chipkaart, ID of bankpas.

  1. Knip je decoratie folie deze moet iets groter zijn dan de oppervlakte van je achtergrond.
  2. Trek de niet plakkende onderkant van je folie. Doe dit niet allemaal tegelijk, maar begin met een klein stukje en plak deze alvast op je achtergrond.
  3. Strijk met je ov-chipkaart de folie plat, zodat er geen bubbels meer onder zitten. Doe eerst het stukje wat al vast zit geplakt, en trek dan langzaam de rest van de onderkant eraf. Zorg goed dat het folie recht zit en zonder kreukels. 
  4. Als je folie is opgeplakt hoef je alleen nog de randjes om te vouwen. Ik knipte een driehoekje uit bij elk hoekje van mijn plank, zodat ik die makkelijk over elkaar heen kan vouwen.
  5. Wanneer alle randjes zijn omgevouwen, ben je klaar! Geniet van je nieuwe fotoachtergrond.

 

Natuurlijk kan je nog veel meer soorten achtergrondjes maken! ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge