Follow:
Beauty

Mijn skin-care routine! (Vette huid)

Iris Budapest Skin care routine zomervakantie

Skin-care vind ik zelf super interessant. Ik heb zelf een vette huid met wat mee-eters, en kan eindeloos informatie opzoeken over hoe ik dit het beste tegen kan gaan. Ik heb nu al zoveel geprobeerd! Deze producten gebruik ik het meest:

Schoonmaken

Schoonmaken doe ik meestal 2 keer per dag! 

Als ik mijn gezicht schoon maak, begin ik met mijn make-up er af te halen met een reinigingsdoekje. Ik gebruik nu een zwarte van de Action waar houtskool in zit. Ik vind dit doekje heel fijn in gebruik en het haalt het grootste deel van mijn make-up er af! Zorg ervoor dat je ook goed je haarlijn schoonmaakt, daar kunnen nog wel eens restjes achterblijven! Ik haal met dit doekje ook mijn oog-makeup er voor het grootste deel mee van af.

Als er geen make-up meer op mijn gezicht zit, spoel ik mijn gezicht met water (het liefst warm water, zo gaan je poriën open en kan je het vuil er goed uit halen!) en doe ik wat micellair water op een wattenschijfje. Terwijl mijn gezicht nog nat is haal ik het vuil van mijn gezicht met het wattenschijfje. Als er nog mascara op mijn ogen zit haal ik dit er af met een oogmake-upremover op oliebasis. Wanneer alle make-up van mijn huid af is, gooi ik nog wat koud water op mijn gezicht (dit sluit je poriën weer).

Als laatste stap gebruik in mijn schoonmaak skin-care routine ik nog een tonic, die zorgt ervoor dat je poriën ook echt dicht blijven en de laatste vetjes van je huid worden gehaald. Voor mensen met een droge huid, kan dit product soms te hardnekkig zijn. Met een wattenschijfje haal ik de anti-blemish solution van Clinique over mijn t-zone, neus en kin. Deze spoel ik er niet meer af.

skin-care: Tonic, reinigingsdoekjes, tea tree serum & lotion, micellair water

Verzorgen

Dit doe ik na het schoonmaken van mijn gezicht

Nadat ik mijn gezicht helemaal schoon heb gemaakt is het tijd voor een crème! Er zijn verschillende creme’s die ik gebruik op het moment. Ik wissel de creme’s op den duur met elkaar af, zodat mijn huid niet gewend raakt aan een crème. Ik gebruik het tea tree serum van de Body Shop in combinatie met met de matterende tea tree lotion, of ik gebruik een Skin Perfecting serum van L’Oréal met daar overheen de Clear Skin crème voor de onzuivere huid van Dr. van der Hoog. Na deze stap is mijn dagelijkse skin-care routine afgerond!

Ik probeer 1 x in de week een gezichtsmasker op te doen, zodat mijn huid verzorgd blijft. Ik hou van maskers die je vaker kan gebruiken, dus niet die in zakjes zitten. Vaak gebruik ik het kleimasker met avocado van Freeman, deze zit in een tube. Kleimaskers zijn super goed voor een vette en onzuivere huid. Ik breng het masker aan, laat hem 20 minuten zitten en was hem er vervolgens af met warm water. Na het wassen gooi ik een beetje koud water in mijn gezicht, om mijn poriën te sluiten. Als ik minder zin heb in een gezichtsmasker, gebruik ik een peel-off, zodat ik deze na afloop gemakkelijk van mijn gezicht af haal.

Af en toe (wanneer mijn huid er echt niet uit ziet) maak ik gebruik van een infra-rood lamp. Dit is een lamp die je 10 minuten op je gezicht laat schijnen, zodat de infra-rood stralen je huid raken. De stralen zorgen ervoor dat de bloedsomloop naar je gezicht bevorderd word. Een goede bloedsomloop zorgt voor het sneller weghalen van afvalstoffen. Wanneer je je huid schoonmaakt, haal je alleen de afvalstoffen aan de oppervlakte van je huid weg, maar niet aan de binnenkant. De infra-rood lamp kan ook helpen bij andere huid-aandoeningen!

Wat werkt niet voor mij?

Ik heb veel dingen uitgeprobeerd en kwam er daarom ook achter dat sommige dingen niet werken. Een zeep voor je gezicht die bedoelt was voor mensen met een onzuivere huid was voor mij te hardnekkig. Daarmee maakte ik mijn poriën juist groter, zodat ze nog meer viezigheid konden opvangen. Een vibrerende schoonmaak borstel voor je gezicht werkte ook niet bij mij, terwijl mijn beste vriendin hier juist baat bij had. Mijn gezicht stomen met warm water hielp redelijk (het voelde vooral fijn), maar niet zoveel dat je verschil zag.

Soms moet je er gewoon even achter komen wat het beste voor jou werkt! Welke skin-care producten gebruiken jullie het liefst? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge