Follow:
Lifestyle Personal

Rijbewijs halen

Vandaag ben ik geslaagd voor mijn auto praktijk examen! Dat betekent dat ik vanaf volgende week zelf de weg op mag. Bijna iedere volwassene in Nederland kan een auto besturen. Je zou een buitenbeentje zijn wanneer je dit niet kan. Gelukkig hoef je niet in één keer je auto examen te halen, al zou dat wel fijn zijn! Deze wijsheden heb ik tijdens mijn rijles opgedaan:

 

Theorie examen

Je theorie examen moet je natuurlijk goed leren, de een heeft daar meer tijd voor nodig dan de ander. Dus schat goed in wanneer je begint met leren. Leer uit een boek, maak samenvattingen en waarschijnlijk het belangrijkst; oefentoetsen. De oefentoetsen lijken namelijk heel erg op het echte examen. Tijdens het maken van de toets moet je uitgaan van je eerste ingeving, in de praktijk heb je namelijk ook maar weinig tijd om te reageren! Wanneer je het niet haalt, schrijf je al je fouten op, want daar leren we het meest van.

 

Tussentijdse toets

Als je het moeilijk vindt om in te schatten wat jouw verbeterpunten zijn raad ik je aan een tussentijdse toets aan te vragen. Doe dit wel op tijd, want het kan wel een maand duren voordat je die dan mag doen. Je rijdt dan met een examinator een rondje om te zien hoe het gaat. Ook kan je vrijstelling krijgen voor je bijzondere verrichtingen! Mijn examinator legde me ook uit dat ik beter moest kijken, dat mag best overdreven gedaan worden. Wanneer je goed kijkt kan je de situatie ook goed inschatten.

 

Praktijk

Waar het allemaal op neerkomt! Het belangrijkste op je praktijk examen is dat je de auto goed beheerst en je jezelf zo veilig mogelijk over de weg verplaatst. Wanneer je nog veel moeite heb met de controle over de auto, is extra oefening daarbij erg handig! Of als je je voorheen nog niet veilig genoeg heb gereden omdat je te weinig of te laat naar de situatie heb gekeken, let daar dan erg op tijdens de lessen en dwing jezelf te kijken ook al vindt je dat niet nodig. Wanneer je een foutje maakt, is dat ook helemaal niet erg als je het maar goed oplost. Wanneer je genoeg rijervaring opgedaan hebt tijdens de lessen, zal je zeker moeten slagen. Slaag je niet? Dan heb je nog een aantal lessen nodig dus schat dat goed in.

 

Niet iedereen haalt het de eerste keer, maar onthou goed dat al je fouten een goede oefening zijn! Ik hoop dat ik iedereen die met autorijlessen bezig is, wat moed in heb kunnen spreken of een klein overzicht heb kunnen geven! Ik wens jullie veel veilige kilometers toe!

Hebben jullie zelf nog Tips en Tricks? Ik hoor het graag!♥

 

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply lisanne

  Gefeliciteerd! mij is het niet gelukt ik heb het naar een tijdje maar opgegeven. Rijd nu in een brommobiel want ik heb wel een scooterrijbewijs. Maar dat vind ik ook prima hoor 🙂 mij hoor je niet klagen

  18 april 2016 at 14:45
 • Reply Marie de Jonge

  Wat fijn dat je je rijbewijs hebt gehaald! Het is inderdaad het allerbelangrijkste dat je veilig aan het verkeer deelneemt. Je zelfverzekerd voelen helpt daar erg bij. Natuurlijk blijf je leren zodra je je auto instapt.

  8 mei 2019 at 08:59
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge